Wat wil je niet meemaken

Dingen die men liever niet meemaakt tijdens een vakantie

Iedereen kent natuurlijk wel de vervelende verhalen die meegemaakt worden op vakantie. U gaat er natuurlijk niet vanuit en hoopt op een leuke vakantie, maar toch kunt u soms wat pech hebben op vakantie. U kunt niet voor elke situatie gebruik maken van de reisverzekering. Daarom zijn er een aantal situaties geschetst met daarbij uitgelegd wat u zou kunnen doen.

Telefoon is gestolen
Wanneer een smartphone gestolen is, die pas een paar maanden oud is, dan zal deze vallen onder de bagagedekking van de reisverzekering. Wel mag u niet vergeten aangifte te doen van de diefstal.

Ziekenhuis
Als u door redenen in het ziekenhuis terecht komt, zullen de medische kosten in het buitenland vaak vallen onder de zorgverzekering. Dit in ieder geval tot het Nederlands tarief. Als de kosten hoger zijn dan in Nederland, kunt u beroep doen op de reisverzekering. Dit kan enkel als er een aanvullende dekking is voor de medische kosten.

Eerder naar huisdieren
Het kan gebeuren dat u eerder naar huis moet omdat er iemand ernstig ziek of is overleden. De kosten van de terugreis vallen dan onder de reisverzekering en gemiste vakantiedagen onder een annuleringsverzekering.

Tent is weggewaaid
Indien het noodweer toeslaat op de vakantie, kan er schade aan de tent zijn veroorzaakt. Dan kunt u terecht bij uw reisverzekering. Andere schade aan bagage valt onder de bagagedekking op een reisverzekering.

Camera laten vallen
Tijdens de vakantie wilt u natuurlijk van alle mooie uitzichten en plekken foto’s maken. Het kan voorkomen dat u dan de camera heeft laten vallen. In dit geval kunt u de schade claimen op de bagagedekking van de reisverzekering.

Lekkage bij thuiskomst
U komt thuis na een heerlijke vakantie, vervolgens komt u erachter dat het huis volstaat met een laagje water door de vele regenbuien die er in Nederland waren. Het laminaat is krom en er is veel andere schade. Deze waterschade valt onder de dekking van uw inboedel- en opstalverzekering.

Autoschade, diefstal of pech tijdens vakantie
Op vakantie kan het voorkomen dat er schade aan de auto veroorzaakt wordt. In eerste instantie zal u dan moeten kijken of het vakantieland op de groene kaart staat. Wanneer dit het geval is zal de autoverzekering gewoon geldig zijn. Zorg wel voor extra goed bewijsmateriaal.

Wanneer de schade zo groot is dat u niet verder kan, dan moet u de alarmdienst bellen. Zij kunnen de situatie dan beoordelen en zorgen ervoor dat de auto naar Nederland gebracht zal worden. Als de auto gestolen wordt op vakantie, wordt er aangeraden altijd aangifte te doen bij de politie. Het kan zo zijn dat als u dit niet doet, de verzekeraar niets zal uitkeren.

Overlijden buitenland
U gaat er niet vanuit, maar het kan helaas gebeuren dat uzelf of een dierbare waarmee u op vakantie bent kan overlijden op de vakantiestemming. Er is geen dekking voor het vervoer van Nederland op de meeste uitvaartverzekeringen. Wel is dit vaak verzekerd op uw reisverzekering of de aanvullende dekking op uw zorgverzekering.

Stormschade aan caravan
Wanneer de caravan gekoppeld is aan de auto heeft zal deze standaard WA verzekerd zijn. Als er iemand tegen uw caravan aanrijdt, of er een storm over de camping raast, dan zal de caravan niet verzekerd zijn. Behalve indien er een speciale caravanverzekering is afgesloten. Hier kunt u dan ook kiezen voor aanvullende dekkingen.

Schade aan uw geparkeerde auto
U komt terug van vakantie en aangekomen bij het parkeerterrein van Smart Parking Schiphol treft u daar uw auto aan met hagel schade.
Deze schade is helaas niet te verhalen op uw reis en/of bagage verzekering, hiervoor zult u de verzekeringsmaatschappij van uw auto moeten aanspreken.