Vakantie op Corsica

Vakantie op Corsica
Résidence Perla d’Isula

Terwijl je onderweg bent naar Résidence Perla d’Isula, rij je door het ruige landschap van Corisca. Een woest berglandschap, bekleedt met groene bomen en planten. In het voorjaar is het langs een aantal delen ook bezaaid met de kleurrijkste bloemen. Vanuit de bergen kijk je neer op de fabelachtige kustlijn. Wow! Wat is dit adembenemend mooi! De heldere turquoise zee gecombineerd met het ruige landschap maken dit eiland echt tot een paradijs! Als je eenmaal bent aangekomen in Résidence Perla d’Isula, voel je de goede sfeer die hier hangt. Comfortabel en intiem. Dit komt voornamelijk door de grote groene tuin met palmbomen en een heerlijk zwembad. Wanneer je door de tuin loopt, volg dan het pad wat naar zee leidt want het uitzicht op zee is prachtig!

Het prachtige eiland Corsica

 

Fabelachtige kustlijnen, woeste rotspartijen, prachtige rivieren en schilderachtige dorpjes. Corsica heeft al vele kunstenaars de juiste inspiratie gebracht. Weet dit sprookjesachtige eiland ook jouw hart te veroveren?

Ontdek de allermooiste tijdens je autovakantie op Corsica

Dit Franse eiland werd door de oude Grieken ‘Kallisté’ genoemd: ‘de allermooiste. En daar hebben ze helemaal gelijk in! Corsica ligt tussen Frankrijk en Italië in en is in vele opzichten een mooie mix van beide landen. Ontdek de Romeinse schatten op het eiland en proef de rijke Corsicaanse keuken tijdens een vakantie op Corsica. Daarnaast heeft het eiland een overweldigende natuur. Je ziet: parelwitte stranden, heldere rivieren, hoge bergtoppen en charmante plaatsjes, zoals Porto-Vecchio en Cargèse.

Proef de lekkere keuken tijdens je vakantie op Corsica

Verse kruiden, olijfolie en tomaten staan centraal in vele gerechten en lijken hierdoor erg op de Italiaanse keuken. Één van de gerechten die je zeker moet “proeven is “Charcuterie Corse’: Corsicaans varkensvlees, geroosterd op hout. Probeer ook de kazen uit de streek met een goed glas Corsicaanse wijn. Tijdens je vakantie op Corsica zul je zeker genieten!

Een autovakantie naar Corsica

Omdat Corsica een eiland is kun je niet de hele reis met de auto afleggen. Vanuit Nice en Marseille gaan er diverse veerponden naar diverse plaatsen in Corsica.

Bravone

Bravone is voor beroemd om haar mooie jachthaven waar je de mooiste jachten kan bewonderen. Je vindt er ook mooie baaien en zandstranden en die lenen zich uitstekend om lekker in het zonnetje te ontspannen. Voor meer actie zijn er diverse watersportmogelijkheden. Het achterland van Bravone heeft een schilderachtig landschap. Huur eens een auto en maak een mooie tocht door dit prachtige gebied.