Surfvakantie Frankrijk: Frans Baskenland

Frans Baskenland is een populaire bestemming voor een surfvakantie in Frankrijk. Biarritz, over het algemeen beschouwd als de bakermat van de surfgeschiedenis in Europa, is er de bekendste plek. Maar er zijn meer mooie plaatsen waar je fantastisch kunt surfen en het is overigens ook erg leuk om eens het binnenland te verkennen. Baskenland is een streek die zich uitstrekt over de grens, er is dus ook een Spaans deel. En aan die Spaanse kustlijn, aan de Golf van Biskaje, kun je ook prima de golven op. Als je dus zin hebt om de boel eens te gaan verkennen: mogelijkheden genoeg! In dit artikel beperken we ons tot de belangrijkste surfspots in het Franse deel, maar je kunt het dus ook prima als uitvalsbasis beschouwen om even de grens over te wippen.

De belangrijkste surfspots in Frans Baskenland

Biarritz is een legendarische plaats waar elk jaar de ASP World Tour plaatsvindt. De kustlijn wordt hier gekenmerkt door zand en rotsen en er zijn voornamelijk beach break golven. In de bruisende badplaats draait alles zo’n beetje om de Grande Plage en de Côte des Basques, maar je kunt er ook een gokje wagen in het casino. Verder heb je in deze stad alle voorzieningen die je voor een surfvakantie in Frankrijk maar wensen kunt!

Een stuk naar het zuiden, niet ver van de Spaanse grens, vind je de baai van Hendaye. Het is een beschutte plek met zandstrand en lekker warm water met beach breaks, er zijn een aantal goede surfscholen gevestigd en de omgeving is prachtig.

Tussen bovengenoemde badplaatsen in vind je, van noord naar zuid, eerst Bidart, gekenmerkt door zandstrand en rotsen en met een fraaie beach break. Vervolgens heb je Guethary en Lafitenia, twee badplaatsen met rotsachtige kust en flinke golven (RB en PB) die geschikt zijn voor de gevorderde surfer.

Surfvakantie Frankrijk ten noorden van Biarritz

Ten noorden van Biarritz is het overigens ook goed toeven. Tarnos Plage en Anglet (Cavaliers en VVF) hebben mooie zandstranden met een goede beach break, waardoor deze plaatsen geschikt zijn voor een surfvakantie in Frankrijk voor surfers uit alle categorieën!