Superdévoluy – Chalets de SuperD

Superdévoluy

Frankrijk – Le Massif du Dévoluy – Superdévoluy

 

 

Chalets de SuperD – Mini/Midweek

Accommodatie Code: SUPESUPM
Faciliteiten: Op 200m van de piste en de lift
Verzorging: Logies

Chalets de SuperD is een groepje grote chalets op korte loopafstand van het centrum van Superdévoluy. De chalets zijn onderverdeeld in meerdere comfortabele appartementen. Zowel de skilift als de piste liggen op slechts 200 meter, dus je staat ‘s morgens gegarandeerd snel op de latten.

Na een sportieve dag op de piste is het daarnaast leuk om nog even de gezelligheid van het centrum op te zoeken en uit eten te gaan in een van de leuke restaurants. Of kies voor wat ontspanning en trek nog een baantje in het zwembad van het complex.

Meer informatie skigebied

Frankrijk

Frankrijk, bekend om de Alpen waar je mooie en lange skipistes vindt. Het land heeft veel hoog gelegen skigebieden, hierdoor is er sprake van sneeuwzekerheid zodat je extra lang kunt genieten van het wintersportseizoen. Typisch Frans zijn de grote aaneengesloten gebieden zodat je niet telkens dezelfde afdalingen hoeft te maken. Door de vele verschillende pistes zijn de skigebieden geschikt voor zowel beginners als gevorderden, die kunnen genieten van spectaculaire afdalingen.

Chalets

Bent u op zoek naar een verblijf in een mooie chalet? Ook dit jaar bieden we weer een groot aantal schitterende chalets aan in Frankrijk!
Wintersport Frankrijk: sneeuwzeker, mooie accomodaties en uitgebreide skigebieden!

Sneeuwzeker

Veel Franse skistations zijn ontstaan door de toenemende behoefte aan accommodaties op de piste. Ze zijn immers  speciaal gebouwd voor de wintersporters en hebben relatief weinig permanente bewoners. De skistations in Frankrijk zijn vooral geliefd door de grote sneeuwzekerheid en de vele kilometers pistes. Een voordeel van de locatie is dat je zelden de skibus hoeft te nemen. Meestal kan je tot aan het hotel of appartement doorskiën en heb je een mooi uitzicht op de piste.

Le Massif du Dévoluy

Le Massif du Dévoluy is een uitstekend gebied bestaande uit Superdévoluy en La Joue de Loup en is geschikt voor skiërs en snowboarders van elk niveau. Het is één van de grootste gebieden in de zuidelijke Alpen. Hier komt de sneeuw van het noorden samen met de zon van het zuiden, kortom de perfecte combinatie.

De lage pistes zijn iets vlakker en dus uitstekend geschikt voor de beginnende skiër of boarder. De hogergelegen pistes bieden onvoorstelbaar veel mogelijkheden voor gevorderden. Voor de meest ervaren wintersporters zijn er goede offpistemogelijkheden en uitdagende zwarte pistes, zoals de zwarte afdaling La Mure. Voor freestylers is er in Superdévoluy het snowpark ‘Mushroom Park’ met half-pipe, quarter-pipe, meerdere jumps en boardercross. Zelf de nog-niet-zo-ervaren wintersporter kan hier de eerste voorzichtige kennismaking met freestylen maken.

Een groot gedeelte van de pistes van Superdévoluy ligt op noordhellingen. Dit geeft bovendien veel zekerheid wat betreft de sneeuwcondities. Bovendien worden de kunstsneeuwvoorzieningen regelmatig uitgebreid, zodat ook de lagergelegen delen en de dalafdaling op niveau kunnen worden gehouden.

Langlaufers kunnen terecht op de 35 kilometer aan loipes; zij kopen in België geen skipas, maar schaffen in Superdévoluy of La Joue du Loup zelf een speciale langlaufpas aan.

Superdévoluy

Superdévoluy is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire bestemming onder de Belgische wintersporter. Het uitgangspunt van de architecten destijds, was alles onder één dak te krijgen en dat is zeker gelukt. Het is een modern en compact skistation, waar alles wat je nodig hebt binnen handbereik is. Hoogbouw wordt hier afgewisseld met traditionele chalets. In de uitgestrekte winkelgalerij onderaan de piste vind je onder andere een bakker, supermarkt, pinautomaat, postkantoor, skischool en een verhuurwinkel.

Naast skiën en snowboarden kan je ook kennismaken met andere sneeuwactiviteiten. Probeer bijvoorbeeld eens sneeuwkiten of maak een mooie wandeling op één van de wandelpaden die Superdévoluy met La Joue du Loup verbinden. ‘s Avonds kan je heerlijk uit eten in een van de gezellige restaurants of nog een drankje doen in de bar.
leesmeer