Rondreis Marokko, maak je dromen waar

Heb je nog geen concrete vakantieplannen voor de komende maanden maar wel veel zin in de reis van je leven? Kies voor een groepsreis van Joker! In kleine groep tot 13 personen en op een duurzame manier, reis je langs minder platgetreden paden. Een mix van natuur, cultuur, actie en avontuur, en dat alles zonder dat je er zelf iets aan moet voorbereiden. Wat dacht je van een rondreis Marokko ….

Rondreis Marokko, maak je dromen waar 

Ken je nog die wereld uit de oude sprookjesboeken, waar prinsen en prinsessen in schitterende kastelen wonen, waar kamelen door de woestijn schrijden en van tijd tot tijd eens mirakels gebeuren? Jij gaat die wereld achterna! 

Zon, zee, strand en cultuur

Het toerisme wordt voor Marokko een steeds een belangrijker bron van inkomsten. Marokko heeft een groeiende populariteit als vakantieland. Ook steeds meer Belgen gaan naar dit Noord-Afrikaanse land. Dit is ook niet verwonderlijk als je weet wat deze vakantiebestemming de vakantieganger allemaal te bieden heeft. Een aantrekkelijke combinatie van zon, zee, strand en cultuur.

Marokko is een land van contrasten. Je vindt er moderne steden en badplaatsen. Daarnaast vind je er ook pittoreske herdersdorpjes en zwervende nomadenstammen, waar kameel en ezel de belangrijkste plaats innemen tussen de moderne voermiddelen. De met sneeuw bedekte toppen van het Atlasmassief bepalen het beeld van het andere Marokko dan van de daarachter naar het zuiden toe de uitgestrekte zandvlaktes van de Sahara.

Daarnaast is Marokko ook wat inkomen betreft een land van contrasten: rijkdom en weelde tegenover armoede en eenvoud. Een gevolg van de armoede is een vaak wat opdringerige bevolking, die in hun ogen ‘de rijke’ westerse toeristen van alles proberen te verkopen.

In Marokko komen zowel zonaanbidders als cultuurliefhebbers aan hun trekken. De belangrijkste zonbestemmingen zijn de Atlantische kust en de Middellandse Zeekust.
Strandvakanties kunnen gecombineerd worden met rondreizen en excursies naar de koningssteden. Populair is een tocht langs de Kasbahroute, een eeuwenoude karavaanroute langs verschillende oude woestijnstadjes. Vertrek binnenkort op rondreis Marokko!

Suggesties rondreizen Marokko

rondreis Marokko
Joker Avontuur – Marokko – Groep

Wervelende soeks, kasbah’s, slangenbezweerders, de intense geur van kruiden, eindeloze zandduinen, overnachten in een bedoeïenentent: tijdens deze reis ontdek je Marokko op zijn best! 
lees meer

We bezoeken de keizersteden Rabat-Fes-Meknes-Marrakech, verdwalen in de smalle straatjes, wagen ons aan dagtochten in het Midden- en Hoge Atlasgebergte, verkennen de Sahara op een dromedaris en blazen uit aan de kust van Essaouira.

Rondreis Marokko joker
Joker Go-26 – Marokko – Groep

Wervelende soeks, kasbah’s en medina’s, slangenbezweerders, de intense geur van kruiden, eindeloze zandduinen, een dromedaristocht, overnachten in een bedoeïenentent: tijdens deze reis ontdek je Marokko op zijn best! 
lees meer

We verdwalen in de smalle straatjes en de vele soekes van Marrakech, gaan op trekking in het Atlasgebergte en de Dadèskloof, maken een dromedaristocht in de Sahara en blazen uit aan de kust van Essaouira.

groepsreis Marokko
Joker Avontuur – Trekkings en expedities –
Marokko – Toubkal

Een trekking om niet snel te vergeten! Vijf dagen stappen we met onze dagrugzak door groene valleien, idyllische berberdorpjes, woeste ravijnen en rotsachtige hoogvlakten van de Hoge Atlas, begeleid door een ervaren, lokale gids. We logeren in tenten. 
lees meer


Onze inspanningen worden beloond met een niet te versmaden zonsopgang vanop het hoogste punt van onze reis: de Jbel Toubkal (4.167 m). De laatste dag verliezen we ons in de wirwar van soeks en smalle straatjes van keizerstad Marrakech.

Comfort Editions – Marokko – Groep

Een trekking om niet snel te Wervelende soeks, kasbah’s en medina’s, slangenbezweerders, de intense geur van kruiden, eindeloze zandduinen, een dromedaristocht, overnachten in een bedoeïenentent: tijdens deze reis ontdek je Marokko op zijn best! 
lees meer


We verdwalen in de smalle straatjes en de vele soekes van Marrakech, gaan wandelen in de Dadèskloof, maken een dromedaristocht in de Sahara, blazen uit aan de kust van Essaouira en verblijven in charmante riads/kasbah hotels.

Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een kleine vergoeding krijg als je iets boekt via een link op deze pagina. Je betaalt daarvoor niets extra, maar zorgt er wel voor dat ik jou kan blijven helpen met dit soort gratis artikelen en inspiratie. Ik zal alleen reisorganisaties aanraden die ook ik zelf vertrouw. Dus als je naar aanleiding van dit artikel een reis wilt boeken stel ik het zeer op prijs als je dat via deze link doet.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan ook deals bij andere aanbieders