Citytrip/Rondreis Marokko

Marrakesh, Sahara en Feztravelbird

Tip: Marrakesh, Sahara en Fez

Rondreis Marokko

Maak je dromen waar: in 7 nachten door Marokko met in Marrakesh, de Sahara en Fez, dagelijks ontbijt, kamelentocht in de Sahara, heen- en terugvlucht en meer   lees meer

Ken je nog die wereld uit de oude sprookjesboeken, waar prinsen en prinsessen in schitterende kastelen wonen, waar kamelen door de woestijn schrijden en van tijd tot tijd eens mirakels gebeuren? Jij gaat die wereld achterna! Op deze rondreis door Marokko laat je bovendien zelf wat dromen in vervulling gaan: rijden op de rug van een kameel, overnachten in de woestijn, handwerk en specerijen bewonderen op echte soeks… Reis mee naar sprookjesland Marokko en luister naar de wonderlijke verhalen die het te vertellen heeft!

 

Strandvakantie en rondreis Marokko

Het toerisme wordt voor Marokko een steeds een belangijker bron van inkomsten. Marokko heeft een groeiende populariteit als vakantieland. Ook steeds meer Belgen gaan naar dit Noord-Afrikaanse land. Dit is ook niet verwonderlijk als je weet wat deze vakantiebestemming de vakantieganger allemaal te bieden heeft. Een aantrekkelijke combinatie van zon, zee, strand en cultuur.
Marokko is een land van contrasten. Je vindt er moderne steden en badplaatsen. Daarnaast vind je er ook pittoreske herdersdorpjes en zwervende nomadenstammen, waar kameel en ezel de belangrijkste plaats innemen tussen de moderne voermiddelen. De met sneeuw bedekte toppen van het Atlasmassief bepalen het beeld van het andere Marokko dan van de daarachter naar het zuiden toe de uitgestrekte zandvlaktes van de Sahara.

Daarnaast is Marokko ook wat inkomen betreft een land van contrasten: rijkdom en weelde tegenover armoede en eenvoud. Een gevolg van de armoede is een vaak wat opdringerige bevolking, die in hun ogen ‘de rijke’ westerse toeristen van alles proberen te verkopen.
In Marokko komen zowel zonaanbidders als cultuurliefhebbers aan hun trekken. De belangrijkste zonbestemmingen zijn de Atlantische kust en de Middellandse Zeekust.
Strandvakanties kunnen gecombineerd worden met rondreizen en excursies naar de koningssteden.  Populair is een tocht langs de Kasbahroute, een eeuwenoude karavaanroute langs verschillende oude woestijnstadjes.