Nederland

Vakantie in Nederland

Nederland is zowel voor de eigen bevolking als voor buitenlanders een populaire toeristische bestemming.

Nederland is een echt waterland en een ongekend rijk gebied voor surfers, zeilers en andere watersporters. Bruggen, dijken, molens en gemalen zorgen voor toeristische plaatjes bij uitstek en bijvoorbeeld de Deltawerken worden door veel buitenlandse toeristen bezocht.
De schitterende kustlijn met haar uitgestrekte stranden en duingebieden is altijd weer een trekpleister voor jong en oud. De Nederlandse kuststrook is in geen enkel opzicht te vergelijken met de Belgische kust. De lange kustlijn van de Waddeneilanden tot Zeeuws-Vlaanderen zorgen voor ruimte op de stranden. Je kan er genieten van de fauna en de flora zonder het zicht van hoge appartementsblokken. Sommige kusten zijn zelfs heuse natuurgebieden.
De Nederlandse kust is ook veelzijdig. Je vindt er stranden waar je totaal alleen bent en kan genieten van de natuur om je heen. Verkies je toch de drukte dan zijn er wel een aantal plaatsen waar je een ruime keuze hebt aan winkeltjes, restaurants en amusementshallen. Er is ook een groot aanbod aan fiets- en wandelroutes, sportieve recreatiemogelijkheden en attracties.

En wat denkt U van de karakteristieke steden, knusse dorpen en historische monumenten? Om uw culturele kennis te verbreden, om gezellig te winkelen of uit te gaan! Een land waar de variatie groot is en de afstanden klein.
De grote steden met ieder hun eigen karakter trekken veel toeristen.
Amsterdam is natuurlijk een tophit. De bruisende hoofdstad staat bekend om haar grachten en bruggen. Maar ook een bezoek aan één van de musea zoals Rijksmuseum, Van Gogh museum, Stedelijk museum of het Amsterdam Historisch Museum is de moeite waard. Eveneens erg bekend in Amsterdam is het “Redlight District”.
Maastricht heeft vele belegeringen moeten doorstaan. De kazematten, de oude stadsmuren en de vele forten herinneren nog altijd aan dit veelbewogen verleden. De sfeer van 20 eeuwen historie is nog bijna tastbaar in de historische binnenstad. Overal word je verrast door kleine doorkijkjes, eeuwenoude kerken en prachtige gevels. Maastricht is een gezellige stad met een levendig straatbeeld. Studenten, winkelende mensen, volle terrasjes en talloze restaurants en cafés zorgen voor een bijna Bourgondische sfeer. Favoriet zijn het Vrijthof en het Onze-Lieve-Vrouweplein. Hoewel Maastricht de hoofdstad van de provincie Limburg is, is hier bijna alles anders dan in de rest van Nederland.
In Den Haag kan je het museum van het Boek, Meermanno Westrenianum bezoeken. Ook de Gevangenpoort is een bezienswaardigheid in deze stad. Waai lekker uit op de pier van Scheveningen of geniet van een drankje op de boulevard. Een bezoek aan Madurodam is eveneens een leuk uitje.
Rotterdam heeft één van de grootste havens van de wereld maar ook moderne kunst in het museum Boijmans van Beuningen is in deze stad te vinden.
Maar ook steden als Delft, Haarlem, Utrecht, Groningen en zijn toeristisch van belang.
Historische gebouwen, monumenten, musea, tradities en vele evenementen zijn de trekpleisters. Nederland telt rond de 1000 musea en heeft daarmee de grootste museumdichtheid ter wereld. Het Rijksmuseum met de “Nachtwacht” van Rembrandt is het bekendste kunsthistorische museum.
Ook Limburg, Friesland, Overijssel, Zeeland, Drenthe, Gelderland zijn een bezoek waard.

Naast deze gezellige steden heeft Nederland nog veel meer te bieden.
Zo vormen de bloembollenvelden een grote trekpleister. Vooral de bollenvelden in Noord- en Zuid-Holland en de Keukenhof zijn wereldberoemd.

In het noorden van Nederland ligt een uniek natuurgebied, het waddengebied. De vijf bewoonde Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog vormen samen met Rottumeroog, een gracieuze boog tussen Den Helder en de monding van de Eems. Ben je op zoek naar strand, duinen, polders, kwelders en rust dan vormen de Waddeneilanden een ideaal oord om een weekend of gedurende een korte vakantie te verblijven.

De Veluwe ligt in de provincie Gelderland en is het grootste laaglandnatuurterrein van noordwest Europa. Het bekendste park van de Veluwe is het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dit is één van de oudste en grootste nationale parken in Nederland.

Nederland heeft ook ruim 300 kastelen. Een deel hiervan is open voor het publiek en kan men gaan bezichtigen. Het is zelfs mogelijk om in sommige kastelen de nacht door te brengen. Niet iedereen kan zeggen dat hij tijdens zijn vakantie in een kasteel geslapen heeft.

Nederland is een prachtbestemming met molens, dijken, meren en mooie afwisselende landschappen. Het is bij uitstek een land voor fietsers en wandelaars. Door het hele land zijn talloze routes uitgezet over heide, door bossen en polders vol bloemen en langs historische steden en pittoreske dorpen. Letterlijk overal is wel wat te zien of te beleven. Elke regio heeft zijn eigen bijzondere monumenten en speciale evenementen. Naast het omvangrijke fietswegennet heeft Nederland ook een uitgebreid netwerk aan waterwegen. Vrijwel elk plekje in Nederland is daarom per schip en fiets te bereiken

In Nederland hoef je je niet te vervelen er is van alles te doen en te beleven.

Zoveel moois en zo dichtbij huis! Waarom zo ver weg als alles bij de hand is? Voor korte- of lange vakanties. Of als tussendoortje. Om tot rust te komen en te genieten. Een land dat als vakantieland nogal eens over het hoofd wordt gezien. Terwijl het zoveel te bieden heeft.

Verblijfsformules zijn er voor ieders beurs. Er is keuze uit vakantiehuizen, campings, bungalows, hotels en bed & breakfasts.

Kortom: Nederland heeft veel meer te bieden dan menigeen denkt!