Garantiefonds reizen

Alle informatie vind je op de website: www.gfg.be

Veilig boeken

Belgische bedrijven die reizen verkopen moeten een licentie hebben.  De Belgische partners die we aanbieden op deze website hebben een licentie en/of zijn ingeschreven bij het garantiefonds reizen waardoor u geen risico loopt.
Bij de Nederlandse websites is er een adres, telefoonnummer en ondernemingsnummer van de Kamert van koophandel op de site te vinden en dat de onderneming is aangesloten bij de ANVR en SGR.

Hoe herken je een Belgische reisorganisator, aangesloten bij het Garantiefonds Reizen.

Een aangesloten touroperator kan je herkennen aan het gebruik van het logo van het Garantiefonds Reizen in de brochures, website of op de reisdocumenten.
Je kan ook altijd bellen (02/240.68.00) om te vragen of een touroperator verzekerd is.

Je kunt dit zelf ook nagaan. U vindt deze gegevens meestal terug op de website van de reisorganisatie. Neem gerust contact met reisorganisatie en vraag of ze is aangesloten.

Wat verzekert het Garantiefonds Reizen NIET?

Het Garantiefonds Reizen treedt enkel op bij financieel onvermogen van een reisorganisator, dus eigenlijk in geval van een (nakend) faillissement. Je kan bij Het Garantiefonds Reizen dus niet terecht voor klachten over de reis, individuele betalingsproblemen en dergelijke.

Wat te doen in geval van problemen?

Je contacteert je reisorganisator, of rechtstreeks het Garantiefonds Reizen:

Dobbelenberg,
Metrologielaan 8
B-1130 BRUSSEL
Tel. +32-(0)2/240.68.00
Fax +32-(0)2/240.68.08
E-mail: mail@gfg.be
www.gfg.be

Je contacteert het Garantiefonds Reizen bij voorkeur per telefoon. Welk middel je ook gebruikt om het Garantiefonds Reizen te contacteren, je moet steeds duidelijk het volgende vermelden:
–   naam en voornaam
–   de plaats waar je je bevindt, telefoonnummer, faxnummer en/of e-mailadres.
–   de reisorganisatie waar je de reis geboekt hebt, en/of de touroperator waarmee je op reis bent (+ het reservatienummer)

Let wel: de kwaliteit van de reis wordt niet door het Garantiefonds Reizen gecontroleerd.