Zeebrugge

Zeebrugge, een fijne familiebadplaats

Een fijne familiebadplaats, met een prachtig breed zandstrand.
Haven, vis en museum. Dat is waar Zeebrugge bekendheid mee heeft verworven.
In Zeebrugge, de hoofdstad van de vis, voelt iedereen zich een maritiem genieter. Niet voor niets zijn de vismijn, de typische viswinkels en de vele culinaire visrestaurants een aantrekkingspool voor bezoekers tot ver buiten de regio.

Zeebrugge is de kustplaats die verbonden is met moederstad Brugge. Sinds 1977 werkt Zeebrugge aan de forse uitbereiding van haar havenactiviteiten. Er wordt een indrukwekkende wereldhaven gebouwd, die reikt tot diep in de zee.

Zeebrugge is van oudsher een vissershaven maar sinds de verhuizing van de visafslag heeft Zeebrugge als ‘ruwe’ vissersplaats wel charme verloren. In de oude visafslag vind je nu Seafront, een museum dat in het teken staat van het leven in en op zee. Rondom Seafront zijn de oude viswinkels gelukkig gebleven en zorgen er voor dat de gezellige drukte van toen is blijven hangen. Nog altijd komen van heinde en ver klanten verse vis halen.
Een andere trekpleister vormt de oude Russische onderzeeër, de Foxtrot, die in de jachthaven een rustplek heeft gevonden. Deze onderzeeër is nu een museum en een bezoek zeker waard.
Deze stad is voornamelijk ook bekend als ferryhaven waarvandan de ferryboten naar Dover en Felixstowe vertrekken.

Houdt u van zeevissen, dan houdt u van Zeebrugge. De kuststad van zeilen, vissen en heerlijk eten

Soorten reizen

weekendje weg vakantiepark hotels vakantiehuizen