Westende

Westende is een kleine rustige badplaats

Westende is een kleine rustige badplaats aan de Belgische kust en hoort samen met Middelkerke tot één gemeente.
Buiten het hoogseizoen is Westende een baken van rust maar in de zomer bruist deze kustgemeente van de activiteit. Er zijn talloze activiteiten voor gezinnen met kinderen en op het strand valt steeds wel wat te beleven. Er zijn speeltuinen, skatepistes en een minigolf.

De rust, ruimte en mooie duinen hebben van Westende de ideale omgeving voor natuurliefhebbers gemaakt. Het natuurlijke aspect wordt nog versterkt door de duinenrijen die zich tot vlakbij het strand uitstrekken. De bebouwing begint pas achter de Koninklijke baan, de weg die de verscheidene badplaatsen verbindt.
Door zijn centrale ligging is Westende ook een ideaal vertrekpunt voor een verkenning van het achterliggende polderlandschap.
Fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers vinden er een uitgestrekt net van rustige wegen doorheen schilderachtige dorpen en merkwaardige landschappen.!

De blikvanger op de zeedijk is het Grand Hotel Bellevue dat in de volksmond de “Rotonde’ wordt genoemd. Dit voormalige luxe hotel is gebouwd in de Belle Epoquestijl die je op meer plaatsen aan de Kust tegenkomt.
Je vindt hier ook één van de weinige typische vissershuizen die nog overblijven langs de Kust, het huis Yseland aan de Hoveniersstraat. Het pittoreske witgekalkte huis draagt deze naam, omdat hier de laatste IJslandvaarder van Westende woonde.
Cultuur opsnuiven kan je in het Art Déco-interieur van de Villa les Zéphyrs, waar je ziet hoe een familie een vooroorlogse tijden een vakantie aan zee doorbracht.

Vroeger trok Westende kapitaalkrachtige toeristen, nu is het een familiebadplaats voor iedereen.

Soorten reizen

weekendje weg vakantiepark hotels vakantiehuizen