Oostende

Oostende is de koningin der badsteden

Het was eeuwenlang de grootste vissersplaats van België. De ontwikkeling van het badleven begon in de tweede helft van de 18e eeuw. Een echt grote vlucht nam Oostende als badplaats, nadat  in 1838 de spoorwegverbinding met Brussel was geopend. Belgische koningen kwamen zich in Oostende verpozen, gevolgd door de adel uit het West-Europa.
De Koninklijke invloed van Leopold II is er nog steeds merkbaar aan de prachtige historische gebouwen.Oostende heeft van alle plaatsen aan de kust de meeste stedelijke allure.
Oostende is uitgegroeid tot een moderne, veelzijdige stad aan zee waar altijd iets te beleven valt. Een frisse mix van cultuur, shopping, gastronomie, uitgaan, jachthavens, fietsen in de polders en uitwaaien op het ruime strand.

Ook op het gebied van bezienswaardigheden heeft Oostende veel te bieden. De havens, het themapark Earth Explorer en de Japanse tuin zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Ook de laatste IJslandvaarder, de Amandine, heeft hier haar laatste rustplaats gevonden. Nu is er een museum in de boot dat op een unieke manier het leven op een vissersboot toont. Voor de kunstliefhebber is het James-Ensorhuis een must. Het huis is versierd met vitrines vol lugubere poppen. Het voelt alsof je in een schilderij van de meester terechtgekomen bent.
De belangrijkste bezienswaardigheid is de bekende Mercator, die in 1936 het stoffelijk overschot van pater Damiaan terugbracht. Daarnaast biedt Oostende met o.a. het Casino Kursaal ook een gezonde dosis ontspanning.

Soorten reizen

weekendje weg vakantiepark hotels vakantiehuizen