Middelkerke

Middelkerke, een badplaats met een zeer breed strand

Halverwege de kustlijn ligt Middelkerke, deze badplaats heeft een promenade vol met winkels en terrassen en een typische badplaats met de voor de Belgische kustplaatsen kenmerkende hoogbouw aan de Zeedijk. Op de brede en langgerekte dijk valt meteen het casino op, het culturele centrum van de gemeente. Hier komen geregeld populaire Vlaamse artiesten op bezoek. Middelkerke bezit ook het meest aantal kilometers strand van België.

Dit kuststadje is ideaal voor wie de kust en het hinterland per fiets wil verkennen. Volg er een van de vele fietsroutes in de polders en fiets langs schitterende hoeves en boerderijen, snuif de prachtige natuur op en ontdek onvergetelijke plekjes. Een absolute aanrader is de Schoorbakkeroute, goed voor een fietstocht van 48 kilometer in het poldergebied tussen Middelkerke en Diksmuide.

Middelkerke is vooral bekend vanwege het jaarlijkse stripfestival dat vele tienduizenden bezoekers trekt.
Naast gastronomie en sportevenementen voor de volwassenen is het aanbod voor kleine kinderen en tieners beslist ook ruim. Tijdens de schoolvakanties wordt er een rijk animatieprogramma aangeboden en ook het aanbod aan speeltuinen, roetsjbanen, skatepistes, minigolf enzovoorts is groot. Het is een familiegerichte badplaats met heel wat ontspanningsmogelijkheden.

Soorten reizen

weekendje weg vakantiepark hotels vakantiehuizen