Nieuwpoort

Het authentieke vissersstadje Nieuwpoort

Nieuwpoort is onder te verdelen in Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-StadNieuwpoort is de laatste jaren uitgegroeid tot een enorme toeristische trekpleister.
Het authentieke vissersstadje Nieuwpoort is de trotse eigenaar van talrijke trekpleisters: het brede strand, de verkeersvrije zeedijk, de visserssloepen en vismijn. Op het kruispunt van zout zeewater en zoet water van de IJzer, vindt je het natuurreservaat De IJzermonding, met een vrijwel unieke fauna en flora. Bovendien is Nieuwpoort ook de enige plaats waar duinbloemen op het strand bloeien.
In Nieuwpoort vind je ook een van de grootste jachthavens van Noord-Europa. Meer dan 2000 (plezier)schepen zorgen voor een indrukwekkend schouwspel van masten, zeilen, katrollen en wapperende vaandels.

Maar ook geschiedenisliefhebbers kunnen zich in Nieuwpoort niet vervelen, want deze streek, die zich tot het historische Ieper uitstrekt, is bezaaid met overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog.

De hele stad staat in het teken van vissen, met een kleine vissershaven waar dagelijks verse vis wordt aangevoerd wordt hier Verse Vis met hoofdletters geschreven.
Hier kan je nu eens letterlijk en figuurlijk de sfeer opsnuiven. Het veilen van vis is een schouwspel dat alle zintuigen aanspreekt. Wie wil kan meegenieten van een rondleiding in en rond de vismijn.

Aangrijpende monumenten, gezellige pleintjes, sfeervolle winkelstraten en rustige parken zijn het resultaat van een geslaagde stadsvernieuwing. Een uitgesproken familiebadplaats met een ‘zee’ aan recreatiemogelijkheden.
Wie zijn dagen actief wenst door te brengen, vindt tal van sportieve mogelijkheden, gaande van recreatieve ritjes op de fiets tot sensationele windsurftochten.

Ben je de drukte even beu dan is er een prachtig achterland dat uitnodigt om te wandelen en te fietsen.Nieuwpoort is geschikt voor alle seizoenen!

Soorten reizen

weekendje weg vakantiepark hotels vakantiehuizen