De Haan – Wenduine

De Haan behoort tot de goedkopere en populaire badplaatsen van België

Pittoresk is het eerste wat in je op zal komen bij het zien van De Haan.
De typisch Anglo-Normandische bouwstijl met rode daken, torentjes, versierde balkonnetjes en gevels bepaalt niet alleen het uitzicht maar ook de gemoedelijke sfeer van deze kustgemeente.
De Haan heeft in tegenstelling tot vele andere badplaatsen aan de Kust geen hoogbouw, wat deze badplaats een zo eigen ziel verleent. In De Haan wisselen charmante vakwerkhuisjes en gebouwen in Belle Epoquestijl elkaar af en zorgen voor een haast residentieel karakter. De roze, gele en crèmekleurige pasteltinten van de vele villa’s en hotels, de gezellige boulevard en het vele groen zorgen voor een echte vakantiesfeer.
De Belle Epoquewijk en het tramstation zijn de exclusieve parels van die bouwstijl!

De Haan en Wenduine zijn één van de weinige plaatsen aan de Kust waar je nog een loofbos in de duinen aantreft. Dit bos- en wandelgebied tussen Wenduine en Bredene is uniek in België. Onderweg wandel je ondermeer langs de typische villa’s van De Haan en de Spioenkop in Wenduine. Ruim 157 hectare duinbossen verbindt De Haan met Wenduine, de kustplaats die dezelfde rust uitstraalt als De Haan.
De weidse polders doen je herademen: als je tijdens heerlijke wandelingen of fietstochtjes, de akkers en de weiden doortrekt.

Soorten reizen

weekendje weg vakantiepark hotels vakantiehuizen