Blankenberge de gezinsbadplaats

Blankenberge is  één van de meest populaire aan de Kust

Vroeger een vissersplaatsje, nu een drukke en luxe badplaats met een lange boulevard.

Blankenberge is wellicht één van de meest populaire en drukste badplaatsen aan de Kust. Blankenberge wordt ook wel dé gezinsbadplaats aan de Belgische kust genoemd. Deze bruisende badplaats is een boeiende omgeving voor het jonge gezin en voor de familie met tieners die zich niet willen vervelen.

Het 3 km brede strand dat met eb zo’n 350 meter breed is vormen samen met de oude vissershaven,
de lunaparken en de cafés chantants, het casino, de winkelstraten met de boetieks, de nachtclubs en disco’s en de pittoreske restaurants het vitale centrum van deze bewogen vakantieplaats.

Voor avontuur gaat u kitesurfen of proberen een ritje te maken met een gekke fiets op de Lustige Velodroom. ’s Avonds kunt u de gezellige avondmarkt bezoeken of slenteren op de authentieke pier uit 1933 bij zonsondergang.
Hengelaars kunnen in de fonteintjes (het duingebied tussen Blankenberge en Zeebrugge) hun hartje ophalen. Kinderen kunnen er terecht in het kinderspeelpark Nordic, waar ze ritjes kunnen maken op pony’s of paarden. Of kuier rustig langs de vissershaven of de jachthaven.
Blankenberge biedt ontelbare kansen voor winkelfans, fijnproevers en liefhebbers van het eigentijdse amusement. Ook na het ondergaan van de zon blijft Blankenberge een vurige stad, met een nachtleven dat je langs de Kust nog nauwelijks vindt.

Belangrijke toeristische attracties voor Blankenberge zijn o.a. Het Sea Life Centre dat u een duidelijk beeld geeft van het leven in de Noordzee. Met zijn indrukwekkende onderwatertunnel, staat u op nauwelijks enkele centimeters oog in oog met allerhande vissoorten.
Ook het Serpentarium, waar u de fascinerende wereld van de slangen en reptielen kan ontdekken, is een bezoekje meer dan waard. De informatieborden bij de kooien geven leuke weetjes weer.

Soorten reizen

weekendje weg vakantiepark hotels vakantiehuizen