Historische steden

Wie dorst naar kunst en cultuur of architecturale pracht wordt verwend in onze kunststeden. Voor een klein land heeft België opmerkelijk veel kunststeden en wordt vooral bezocht om haar charmante historische steden als Brugge, Gent, Antwerpen en Brussel, Bergen, Luik, …Elk van deze steden heeft heel wat voor u in petto en is een uitgelezen bestemming voor een citytrip.
Vooral de werken van de Vlaamse meesters als Brueghel en Rubens zijn uniek, maar ook de Art nouveau van onder meer Horta. Typische trekpleisters voor toeristen te Brussel zijn het Atomium en Manneke Pis. Misschien kuiert u liever gewoon door pittoreske middeleeuwse straatjes in Brugge?
Alle kunststeden van België hebben voldoende verscheidenheid en kwaliteit in huis om u een aangenaam verblijf te bezorgen. En dat geldt niet alleen voor musea en monumenten. Na een museumbezoek in één van de talrijke restaurants genieten van een lekkere maaltijd met een wijntje of een Belgisch bier is een must.
Als u in Antwerpen bent, kunt u daarna een ritje per koets maken door het oude stadscentrum. In Brugge valt een boottocht op de Brugse reien zeker in de smaak. ‘s Avonds bent u dan klaar voor een bruisend cultureel programma of voor een nachtje stappen in gezellige cafés.
Gezinnen met kinderen vinden voldoende afwisseling tussen alle cultuur door, zodat het ook voor hen feest is. Er is immers altijd wel ergens een evenement, een festival of een kleurrijke fanfare die voorbij stapt.
Wie er wil proeven van onze gastronomie, van culturele evenementen en het uitgaansleven, wordt op zijn wenken bediend. De vele kunststeden − met Brussel op kop − kunnen dan ook rekenen op een steeds groeiende toeristische belangstelling.