België

België is een vakantieland bij uitstek

België heeft alles in huis voor een aangename en ontspannen vakantie!

België spreekt tot de verbeelding. Toeristen uit de hele wereld voelen zich aangetrokken tot België en zijn hoofdstad Brussel. België heeft dan ook heel wat te bieden aan buitenlandse en Belgische toeristen. Charmante authentieke steden trekken jaarlijks veel bezoekers.

België is vakantie in vele vormen. U kunt even ontsnappen aan de dagelijkse sleur door een weekend in een Belgische stad, maar u kunt net zo goed een heuse ontdekkingsreis door België plannen.
Twee grote toeristische trekpleisters van België zijn de Ardennen en de Kust.

Populaire regio's

Algemene informatie België

Oppervlakte: 30.528 km²
Hoofdstad: Brussel
Staatsvorm: Koninkrijk
Inwoners: 10,5 miljoen
Taal: Nederlands (± 59%), Frans (± 40%) en Duits (1%)
Valuta: Euro
Klimaat: gematigd zeeklimaat; Overgangsklimaat
Grenzen
Noorden: Nederland
Oosten: Duitsland en Luxemburg
Zuiden: Frankrijk
Westen: Noordzee

Toeristische informatie

De kust van België

Badplaatsen van noord naar zuid: Knokke Heist, Zeebrugge, Blankenberge, De Haan,  Bredene,  Oostende,  Middelkerke,  Westende,  Nieuwpoort,  Koksijde/Oostduinkerke,  De Panne

Meer informatie over de Belgische kust >>

Historische steden

Voor een klein land heeft België opmerkelijk veel kunststeden en wordt vooral bezocht om haar charmante historische steden als Brugge, Gent, Antwerpen en Brussel, Bergen, Luik,

Meer informatie over de Historische steden >>

Ardennen

Qua natuur heeft België veel in haar mars. De Ardennen vormen één stuk bijna ongerepte natuur met fabuleuze loof- en sparrenbossen, valleitjes, rivieren en watervallen. U wandelt er door talrijke schilderachtige dorpjes die in valleien genesteld zijn. De folklore, de traditie en de regionale ambachten zijn er nog springlevend. Tussen het groen liggen de stille getuigen van het verleden van de Ardennen, zoals kastelen, burchten en citadellen. Ze komen weer tot leven bij speciale evenementen en spektakels waarbij ridders en wapenknechten de buurt in rep en roer zetten.
De Ardennen is ook uitermate geschikt voor een sportieve vakantie. Abseilen, klimmen op de rotsen, kajakken, survivalen, vissen, mountainbiken of gewoon lekker wandelen in de prachtige omgeving.
Liefhebbers van buitenlucht worden er verwend.
Door de goed bewaarde historische gebouwen, burchten en kasteeltjes, zijn de Ardennen ook leuk om cultuur te snuiven. Natuurlijk hoort daar een bezoek aan één van de vele knusse markten bij. Daarna streekgerechten proeven en genieten van een van de vele soorten bier.
De Ardennen zorgen ook voor winterpret als skiën, langlaufen, sleeën of met een sneeuwscooter rijden.
Zelfs ondergronds valt er wat te beleven. Enkele grotten zijn zeker een bezoek waard.
Daarnaast is De Ardennen ook uitermate geschikt om even tot jezelf te komen, je kan je er lekker laten verwennen in een kuuroord. In de Belgische Ardennen kan het allemaal.

Meer informatie over De Ardennen >>

Gastronomie

België speelt een belangrijke rol in het gastronomische leven van West-Europa. De Belgen zijn bekend voor hun Bourgondische levensstijl en ze scheppen er plezier in om hun gasten mee te laten genieten. De restaurants zijn uitstekend, en wat is er aangenamer om een mooie dag af te sluiten dan het genieten van Vlaams stoofvlees met een Ardens trappistenbier erbij?

Verblijfsformules zijn er voor ieders beurs. Er is keuze uit vakantiehuizen, campings, bungalows, hotels en bed & breakfasts. Of waarom niet eens overnachten in een mooi gerestaureerd kasteel? 

Een rijke bron van inspiratie voor de toerist die uitkijkt naar een ontspannende vakantie in België. Bovendien kunt heerlijk eten in België en natuurlijk genieten van de Belgische biertjes. Kortom: België is een vakantieland bij uitstek.