België

België is een vakantieland bij uitstek

Populaire regio’s

Ardennen Belgische kust Historische steden België

België heeft alles in huis voor een aangename en ontspannen vakantie!

België spreekt tot de verbeelding. Toeristen uit de hele wereld voelen zich aangetrokken tot België en zijn hoofdstad Brussel. België heeft dan ook heel wat te bieden aan buitenlandse en Belgische toeristen. Charmante authentieke steden trekken jaarlijks veel bezoekers.

België is vakantie in vele vormen. U kunt even ontsnappen aan de dagelijkse sleur door een weekend in een Belgische stad, maar u kunt net zo goed een heuse ontdekkingsreis door België plannen.
Twee grote toeristische trekpleisters van België zijn de Ardennen en de Kust.

 

Algemene informatie België

Oppervlakte: 30.528 km²
Hoofdstad: Brussel
Staatsvorm: Koninkrijk
Inwoners: 10,5 miljoen
Taal: Nederlands (± 59%), Frans (± 40%) en Duits (1%)
Valuta: Euro
Klimaat: gematigd zeeklimaat; Overgangsklimaat
Grenzen
Noorden: Nederland
Oosten: Duitsland en Luxemburg
Zuiden: Frankrijk
Westen: Noordzee

Toeristische informatie

De kust van België

De Belgische kust is erg populair, waar in de zomer het leven bruist en waar u in het najaar en de winter lekker een frisse neus kunt halen op de brede stranden!
Aan het 65 km lange zandstrand van de Belgische kust liggen een vijftiental badplaatsen. Ze hebben elk hun eigen karakter en sfeer. Elke badplaats heeft bewaakte zones met redders. De vakantiegangers kunnen er genieten van een gezonde zeelucht die rijk is aan jodium en zout. De Belgische kust biedt een hele waaier aan sportieve en recreatieve activiteiten; u kunt er zeilen, vissen, een fiets huren of een gocart.
Een bruisend uitgaansleven en gezellige stadjes vind je overal, maar ook de natuurliefhebber komt hier goed tot recht. Je kan alle kanten op: met de auto naar het strand en lekker genieten van de zon, of een wandeling maken in de duinen of andere natuurgebieden. Bovendien ligt op een steenworp afstand de Franse noordkust met rotsen, grotten en grote stranden. Ook kunt u hier –indien gewenst met auto- opstappen op de trein naar Engeland, wat tot verassende uitstapjes kan leiden! In nog geen drie kwartier zit je in Engeland en ’s avonds ga je gewoon weer terug naar België.
De westkust van België biedt volop mogelijkheden tot een geslaagde vakantie. Heerlijk ontspannend, maar tegelijkertijd ook bol van de activiteiten.
De zomermaanden zijn de drukste periode voor de kust. Maar ook andere seizoenen hebben hun charme, hoewel zonnebaden er dan niet bij hoort.
Van zuid naar noord loopt de kustweg “de Koninklijke Baan”, die de verschillende badplaatsen met elkaar verbindt.

 

Badplaatsen van noord naar zuid: Knokke Heist, Zeebrugge, Blankenberge, De Haan,  Bredene,  Oostende,  Middelkerke,  Westende,  Nieuwpoort,  Koksijde/Oostduinkerke,  De Panne

Meer informatie over de Belgische kust >>

Historische steden

Wie dorst naar kunst en cultuur of architecturale pracht wordt verwend in onze kunststeden. Voor een klein land heeft België opmerkelijk veel kunststeden en wordt vooral bezocht om haar charmante historische steden als Brugge, Gent, Antwerpen en Brussel, Bergen, Luik, …Elk van deze steden heeft heel wat voor u in petto en is een uitgelezen bestemming voor een citytrip.
Vooral de werken van de Vlaamse meesters als Brueghel en Rubens zijn uniek, maar ook de Art nouveau van onder meer Horta. Typische trekpleisters voor toeristen te Brussel zijn het Atomium en Manneke Pis. Misschien kuiert u liever gewoon door pittoreske middeleeuwse straatjes in Brugge?
Alle kunststeden van België hebben voldoende verscheidenheid en kwaliteit in huis om u een aangenaam verblijf te bezorgen. En dat geldt niet alleen voor musea en monumenten. Na een museumbezoek in één van de talrijke restaurants genieten van een lekkere maaltijd met een wijntje of een Belgisch bier is een must.
Als u in Antwerpen bent, kunt u daarna een ritje per koets maken door het oude stadscentrum. In Brugge valt een boottocht op de Brugse reien zeker in de smaak. ‘s Avonds bent u dan klaar voor een bruisend cultureel programma of voor een nachtje stappen in gezellige cafés.
Gezinnen met kinderen vinden voldoende afwisseling tussen alle cultuur door, zodat het ook voor hen feest is. Er is immers altijd wel ergens een evenement, een festival of een kleurrijke fanfare die voorbij stapt.
Wie er wil proeven van onze gastronomie, van culturele evenementen en het uitgaansleven, wordt op zijn wenken bediend. De vele kunststeden − met Brussel op kop − kunnen dan ook rekenen op een steeds groeiende toeristische belangstelling.

Meer informatie over de Historische steden >>

Ardennen

Qua natuur heeft België veel in haar mars. De Ardennen vormen één stuk bijna ongerepte natuur met fabuleuze loof- en sparrenbossen, valleitjes, rivieren en watervallen. U wandelt er door talrijke schilderachtige dorpjes die in valleien genesteld zijn. De folklore, de traditie en de regionale ambachten zijn er nog springlevend. Tussen het groen liggen de stille getuigen van het verleden van de Ardennen, zoals kastelen, burchten en citadellen. Ze komen weer tot leven bij speciale evenementen en spektakels waarbij ridders en wapenknechten de buurt in rep en roer zetten.
De Ardennen is ook uitermate geschikt voor een sportieve vakantie. Abseilen, klimmen op de rotsen, kajakken, survivalen, vissen, mountainbiken of gewoon lekker wandelen in de prachtige omgeving.
Liefhebbers van buitenlucht worden er verwend.
Door de goed bewaarde historische gebouwen, burchten en kasteeltjes, zijn de Ardennen ook leuk om cultuur te snuiven. Natuurlijk hoort daar een bezoek aan één van de vele knusse markten bij. Daarna streekgerechten proeven en genieten van een van de vele soorten bier.
De Ardennen zorgen ook voor winterpret als skiën, langlaufen, sleeën of met een sneeuwscooter rijden.
Zelfs ondergronds valt er wat te beleven. Enkele grotten zijn zeker een bezoek waard.
Daarnaast is De Ardennen ook uitermate geschikt om even tot jezelf te komen, je kan je er lekker laten verwennen in een kuuroord. In de Belgische Ardennen kan het allemaal.

Meer informatie over De Ardennen >>

Gastronomie

België speelt een belangrijke rol in het gastronomische leven van West-Europa. De Belgen zijn bekend voor hun Bourgondische levensstijl en ze scheppen er plezier in om hun gasten mee te laten genieten. De restaurants zijn uitstekend, en wat is er aangenamer om een mooie dag af te sluiten dan het genieten van Vlaams stoofvlees met een Ardens trappistenbier erbij?

Verblijfsformules zijn er voor ieders beurs. Er is keuze uit vakantiehuizen, campings, bungalows, hotels en bed & breakfasts. Of waarom niet eens overnachten in een mooi gerestaureerd kasteel? 

Een rijke bron van inspiratie voor de toerist die uitkijkt naar een ontspannende vakantie in België. Bovendien kunt heerlijk eten in België en natuurlijk genieten van de Belgische biertjes. Kortom: België is een vakantieland bij uitstek.