Normandië

Normandië ligt in noord west Frankrijk

De kust

De Normandische kust wordt gekenmerkt door brede, lange zandstranden, afgewisseld met ruige rotspartijen en indrukwekkende krijtrotsen. Vaak zijn de stranden erg breed en ze lopen langzaam af in zee, perfect voor de kinderen.
In de pittoreske havenplaatsjes en badplaatsen kan je genieten van de specialiteiten in een mooie omgeving.
De mondaine havenplaatsen Honfleur, Deauville en de indrukwekkende krijtrotsen van de Côte d’Albâtre zijn plaatsen die u zeker niet mag missen.

Het platteland

Het binnenland van Normandië is een gevarieerd landschap. Een glooiend heuvellandschap vol appelboomgaarden met charmante dorpjes, historische steden, robuuste middeleeuwse kastelen en bossen. Karakteristiek zijn de zeer oude kerken en de vakwerkboerderijen waar camembert, calvados en cider van appels wordt gemaakt.
Over de kronkelweggetjes, omzoomd door de bocage maakt u de mooiste tochtjes met de auto. Te voet of met de mountainbike kan je de uitgezette paden door de natuur volgen.
Breng een bezoek aan Rouen met haar middeleeuwse vakwerkhuizen, Caen de stad van Willem de Veroveraar, hij bouwde er het majestueuze kasteel van Caen en twee abdijen: l’Abbaye aux Dames en l’Abbaye aux Hommes, het stadje Bayeux dat bekend staat om het Tapijt van Bayeux waarop de invasie van Engeland door Willem de Veroveraar is afgebeeld.

De invasiestranden Normandie

De Normandische kust zal voor altijd verbonden blijven met de landing van de Geallieerden in 1944. Er zijn dan ook nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. Tal van bezienswaardigheden herinneren aan de D-day.
Plaatsen die met de gebeurtenissen in verband staan: Sword Beach, Juno Beach, Gold Beach, Omaha Beach en Utah Beach. De bekendste musea zijn nog altijd het Mémorial in Caen en Ste. Mère Eglise, waar Amerikaanse parachutisten landden.

De Mont Saint Michel

Aan de kust van Normandië ligt het schitterend Mont-Saint-Michel met een abdij, die in de Middeleeuwen werd gebouwd op een bergtop, en die elke keer bij hoog water wordt omgeven door de zee. Rondom de abdij ligt een dorp, dat bekend is om zijn talrijke steegjes en winkelstraten.

Gastronomie

In de restaurants kunt u kennismaken met de rijke gastronomie. Probeert u vooral eens van de lokale specialiteiten zoals de echte camembert onder begeleiding van een heerlijk glas calvados of van heerlijke vis met als hoogtepunt de heerlijke”plateau de fruits de mer”.
Een indrukwekkende streek die rijk is aan cultuur.