Les Arcs

Les Arcs (1600-3220 m)

Les Arcs is één van de topskigebieden in Frankrijk door haar sneeuwzekerheid en grote variatie in pistes. Les Arcs biedt 200 kilometer piste en heeft uitstekende verbindingen tussen de pistes en dorpen. Het gebied heeft zowel voor beginners als gevorderden meer dan voldoende te bieden. Goed om weten is dat Les Arcs een van de langste zwarte pistes van Europa huisvest en tegelijk bekend staat voor zijn degelijke skischolen.

Les Arcs bestaat uit vier moderne autovrije dorpen die op verschillende hoogte liggen: Arc 1600, 1800, 2000 en Arc 1950. Skibussen verbinden de dorpen onderling met elkaar.

De dorpen, die vooral om de wintersportmogelijkheden draaien, zijn gebouwd in de traditionele architectuur van de Savoie. Ieder dorp heeft zijn eigen specifiek karakter met bijhorende pluspunten en trekt om die reden ook vooral een eigen publiek.

 Arc 1600

Arc 1600 is het oudste, kleinste dorp en is net als Arc 1800 omgeven door bossen. Dat kan een voordeel zijn bij slecht weer, omdat het zicht dan iets beter is. Het is een rustig dorp en trekt vooral gezinnen met jonge kinderen doordat het een compact, vlak en autovrij dorp is. In het dorp is ook kinderopvang aanwezig.

Arc 1800

Arc 1800 is het grootste, het meest bruisende en ook wel het gezelligste dorp van Les Arcs. Arc 1800 is vooral geliefd bij jonge wintersporters vanwege de goede aprés ski, de gezellige kroegen, een discotheek en de leuke restaurants waar heerlijk gegeten kan worden.

Arc 1950

Arc 1950 is de jongste toevoeging Van Les Arcs. Dit zeer modern en sfeervol dorp met chique accommodaties, uitstekende restaurants, een aantal bars, een supermarkt, een bakkerij en verschillende winkeltjes, is volledig in Canadese stijl gebouwd en doet denken aan het skidorp Whistler.

Arc 2000

Arc 2000 is het hoogstgelegen dorp en is vooral populair onder de fanatieke wintersport fanaten. Maar ook gezinnen zijn hier heel goed op hun plaats. Het gebied is vooral bekend om het speed skiën. De gevorderde skiërs kunnen de verschillende zwarte afdalingen vanaf de Aiguille Rouge uitproberen. Wie eens wat anders wil dan skiën of snowboarden kan in Arc 2000 aan speed riding doen.
In Arc 2000 is het s’avonds rustig, maar het betekent niet dat er niets te doen is! Ook hier zijn enkele restaurants, barretjes, een skischool en een klein winkelcentrum.