La Plagne

La Plagne is een uitgestrekt en sneeuwzeker skigebied

Meer dan 100 liften, waarvan die naar de gletsjer Bellecôte de langste ter wereld is, omsluiten een gebied van zo’n 200 kilometer piste.
La Plagne is een geweldige wintersportbestemming die bestaat uit  verschillende dorpen die allemaal hun een eigen stijl en karakter hebben. In sommige dorpen is het erg rustig, in andere is après-ski een belangrijker thema. In sommige dorpjes duurt de après-ski 24/7. Ook de accommodaties wisselen van dorp tot dorp: hier overheersen de appartementen, elders staan er vooral chalets. Elk dorp beschikt over eigen voorzieningen zoals restaurants, bars, hotels en winkels.

Het dorpje Aime La Plagne is het hoogstgelegen van alle dorpen en van hieruit heb je een schitterend uitzicht op de Mont Blanc. Vanuit Aime La Plagne ben je direct op de piste. Het meest levendige dorpje is Belle Plagne. Direct onder Belle Plagne ligt Plagne Bellecôte, van waar uit je snel op de gletsjer en vele andere pistes bent.
Plagne Soleil is een rustig skistation waar je een super panoramisch uitzicht hebt over de bergen en de lager gelegen dorpjes Plagne Village en Plagne Centre, die midden in het skigebied liggen. Plagne Centre is ook populair bij jongere wintersporters vanwege de vele uitgaansmogelijkheden en de uitstekende après-ski.

Het traditionele en gemoedelijke dorpje, Plagne Montalbert, ligt op 1375 meter hoogte aan de andere kant van de berg. Dit deel van La Plagne is vooral populair bij families met kinderen. De andere 3 skigebieden die met dit gebied verbonden zijn: Champagny en Vanoise, Montchavin en Les Coches. Champagny en Vanoise Is Een onvervalst Savoyaard bergdorpje en ligt in een zijdal, maar de pistes sluiten naadloos aan op het enorme skigebied van La Plagne. Les Coches straalt een gemoedelijke sfeer uit door de in traditionele bergstijl opgetrokken chalets.

Alle dorpen worden met elkaar verbonden door goede pistes en liften.

Voor snowboarders zijn er in La Plagne twee sneeuwparken. Gevorderde wintersporters kunnen op de gletsjer van Bellecôte een tweetal zwarte pistes nemen en steile off-piste afdalingen.
Wilt u een dagje niet skiën? Dan zijn er voldoende andere activiteiten, zoals sneeuwscooter rijden, bobsleeën op de Olympische baan, schaatsen, ijsklimmen, paragliden of een ontspannende wandeling maken.

Kortom, alles is aanwezig voor een geslaagde en zorgeloze wintersport- vakantie!