L’Espace Killy

L’Espace Killy is een van de indrukwekkendste skigebieden van de Alpen waar de beroemde skidorpen Tignes en Val d’Isère zich bevinden. Het gebied dankt zijn naam aan de drievoudig Olympisch kampioen Jean-Claude Killy. Het is een enorm gebied met een uitzonderlijk groot hoogteverschil en heeft, mede de aanwezigheid van de gletsjer ‘’La Grande Motte’’, daardoor een grote sneeuwzekerheid.
Er is ruim 300 kilometer aan gevarieerde pistes die beschikken over een uitstekend liftensysteem. Daarom is het gebied erg geliefd bij zowel beginners als gevorderden.

Wintersportplaatsen in L’Espace Killy:

 

Tignes (1500-3460 m)

Tignes ligt op een hoogte van 2100 meter en is daarmee het op één na hoogste skidorp in Europa. Omdat het oude dorp Tignes in het jaar 1952 naar de bodem van de Lac de Chevril, waarin de rivier gestuwd werd, verdween, heeft men in 1957 het nieuwe dorp met veel hoge gebouwen op 2.100 meter hoogte gebouwd. Sindsdien heeft Tignes zich tot een van de meest bekende Franse wintersportplaatsen ontwikkeld.
Het “nieuwe” skidorp is opgedeeld in verschillende wijken: Tignes-Le-Lac, Val Claret en Le Lavachet liggen aan de pistes, onderaan de stuwdam aan een meertje ligt het traditioneel dorp Les Brévières (1550 m) en daarboven ligt Les Boisses(1850 m). De meeste wintersporters kiezen voor een verblijf in Tignes Le Lac of Val Claret.

In Tignes kan elke skiër, van beginner tot crack, uit de voeten. Van brede, blauwe pistes tot de meest extreme off-piste afdalingen, hier vind je alles.
In het hoog gelegen en sneeuwzekere Tignes loopt het skiseizoen tot begin mei. Zomerski is mogelijk op de beroemde gletsjer ‘La Grande Motte’ op 3650 meter. Naast skiën en snowboarden valt er in Tignes nog het nodige te beleven, u kunt onder meer gaan ijsduiken, mountainbiken, schaatsen, paragliden, sportklimmen, een ritje maken in een hondenslee, sneeuwscooter tochten maken, ijskarten, snowbiken en heliskiën. Heerlijk eten kan je in één van de talloze restaurants. Après-skiën kan in één van de vele bars en uitgaansgelegenheden.

Val d’Isère (1840-3550 m)

Val d’Isère ligt in een dal en is vernoemd naar de rivier de Isère waar het dorpje aan ligt. Dit dal kan eigenlijk alleen met superlatieven worden beschreven. Val d’Isère behoort tot werelds beste wintersportbestemming. Hier vindt ieder type wintersporter alles wat zijn hartje begeert. De skimogelijkheden zijn haast onbeperkt. 300 kilometer aaneengesloten pisten, ontsloten door 128 liften. Het is een van de meest afwisselende skigebieden van de hele wereld.

Val d’Isère  is een zeer gezellig, prachtig, sfeervol en chique bergdorp vol tradities, cultuur en hedendaagse activiteiten, met een historisch centrum, gekenmerkt door traditionele laagbouw, gezellige barretjes en winkeltjes, boetieks, pubs met live muziek, heerlijke restaurants, culinaire delicatessenwinkels en trendy après-ski ,waar je je ook uitstekend kunt vermaken als je niet skiet.