Pays de Mont Blanc

Wintersportplaatsen in Pays de Mont Blanc:

Een ander druk bezocht en populair skigebied in de Haute Savoie is Pays de Mont Blanc. Hier liggen de wat oudere en wat bekendere wintersportplaatsen.

 

Megève (1100-2400 meter)

Niet voor niets wordt Megève de ‘parel van de Haute Savoie’ genoemd, De unieke combinatie van een modern en luxe ski-station enerzijds en een traditioneel bergdorp anderzijds, laat geen enkele wens onvervuld.
Het stadje heeft een gezellig centrum, dat dateert uit de 13e eeuw en waar smalle romantische straatjes en pittoreske pleintjes elkaar afwisselen. Wie bijvoorbeeld met Kerstmis een arresleetocht door het besneeuwde centrum maakt, waant zich in een sprookjeswereld. Het skigebied heeft pistes voor elk niveau en snowboarders zullen zich hier zeker vermaken. Zowel voor de skiër als de niet-skiër is er hier genoeg te doen, in het dorp en op de piste. De omgeving leent zich uitstekend voor bergwandelingen en mountainbike-tochten.

Chamonix (1035-3795 meter)

Chamonix, Een belangrijke wintersportplaats, ligt aan de voet van de MontBlanc in een prachtige omgeving en wordt in het zuidoosten begrensd door het met gletsjers bezaaide Mont Blancmassief. Het is het oudste Franse bergbeklimmers- en wintersportcentrum, met een rijke historie. Chamonix organiseerde tot tweemaal toe de Olympische Winterspelen en werd mede daardoor één van de drukst bezochte plaatsen van de Alpen.
Ook naast het skiën is hier genoeg te doen. Er zijn tal van mogelijkheden op actief gebied. Qua alpinisme zijn de mogelijkheden onbeperkt, zowel in de winter als in de zomer.
Chamonix heeft een echt stadscentrum met pleintjes, oude gebouwen, diverse mooie winkels, gezellige bars en sportfaciliteiten waaronder een ijsbaan. Talloze kleine restaurantjes en brasseries serveren veelal raclette, een lokale specialiteit met de beroemde kaas uit de regio.

Saint Gervais (807 meter)

Saint Gervais, een klein dorpje met een landelijk karakter, ligt aan de voet van de Mont Blanc en behoort tot één van de beroemdste kuuroorden in Europa. Saint-Gervais is een modern skiresort dat authenticiteit en traditie heeft bewaard.
Dit dorpje bestaat hoofdzakelijk uit kleinschalige hotels en appartementen, een aantal winkeltjes en hier en daar een café. Een geweldige bestemming voor zomer- en wintervakanties én te relaxen!