Massif de Arivis

Wintersportplaatsen in Massif de Arivis:

Op een half uur rijden van Annecy in de Haute Savoie ligt het gebied Massif de Arivis. Hier liggen de knusse dorpen La Clusaz en Le Grand Bornand. Deze twee dorpen worden ook wel de Oostenrijkse dorpen van de Franse Alpen genoemd. Elk dorp heeft zijn eigen unieke, authentieke karakter weten te behouden. Traditie en moderne skifaciliteiten gaan hier hand in hand. Zowel de alpineskiër, snowboarder als de langlaufer of wandelaar kan hier goed terecht. Ook voor niet skiërs zijn er meer dan genoeg activiteiten. Voor de échte uitdaging ben je in La Clusaz op je plaats Het is niet voor niks dat er zeven Franse Olympische kampioenen in verschillende disciplines, uit deze regio komen.

(1040 meter)

La Clusaz heeft een zeer afwisselend skigebied. Na het skiën is er volop mogelijkheid voor après-ski. Men vindt er gezellige restaurantjes, pubs, pianobars en discotheken.
Daarnaast kan men gebruik maken van het zwemparadijs en de ijsbaan.

Le Grand Bornand (954 meter)

Le Grand Bornand is zeer kind- en gezinsvriendelijk en gezellig dorp met winkeltjes, bars en restaurants. Na het skiën of snowboarden kan je genieten in één van de heerlijke restaurants. Hier proeft u de traditionele gerechten van de Franse. Wilt u eens wat anders doen? Bezoek de ijsbaan of ga rodelen. Een aanrader is de sledetocht met paard.

Annecy

Annecy is een prachtig klein stadje en een geliefd vakantieoord aan het meer van Annecy. ’s Winters is de regio een Wintersportplaats. In de zomer is De schoonheid van het landschap en het milde klimaat een absolute trekpleister voor de natuurliefhebber.
De stad heeft een schilderachtig oud gedeelte met grachten, bruggen vol bloemen en overdekte straatjes.