Les Portes du Soleil

Belangrijk wintersportgebied in de Haute Savoie is Les Portes du Soleil. Een immens skigebied dat op de grens van Frankrijk en Zwitserland ligt. Het skigebied Les Portes du Soleil omvat 8 Franse en 7 Zwitserse dorpen. Van hieruit kan men ’s morgens ‘even’ op de ski’s naar Zwitserland vertrekken. Met 650km pistes is dit skigebied één van de grootste ter wereld. Hier vinden zowel beginners, families als echte pro’s genoeg uitdagingen en afwisseling.

Wintersportplaatsen in Les Portes du Soleil:

Morzine (960-2460 meter)

Een gezellig dorp, waar de traditionele sfeer nog voorop staat. Men vindt hier modern comfort en goede skifaciliteiten. Naast wintersporters vindt u in dit knusse dorp echter ook leuke winkels en gezellige restaurants. Er is een groot aantal bars en cafés die voor een gezellige après-ski zorgen.

Les Gets (1172-1850 meter)

Les Gets is een oud skidorp met een knusse uitstraling. Oude tradities zijn hier bewaard gebleven. Er zijn gezellige restaurants, winkels en terrasjes en er heerst altijd een gemoedelijke sfeer in het centrum.
Dit Alpendorpje met zijn typische houten chalets heeft voor iedereen wat te bieden. De skimogelijkheden zijn uitstekend maar ook Snowboarders treffen hier verschillende faciliteiten en voor kinderen is er het Kids Park.

Avoriaz

In deze sfeervolle en autovrije wintersportplaats op 1800 meter hoogte, ski of board je gewoon tussen de magnifieke houten chalets heen. Avoriaz kent een uitstekende kinderopvang. Een crèche voor de allerkleinsten: Les P’tit Loups en het bekende kinderdorp van Annie Famose dat een waar kinderparadijs is. Hier kunnen de kinderen spelenderwijs kennismaken met de skisport.

Châtel

Châtel is een traditioneel en sfeervol bergdorp op 1235 meter hoogte, dat zijn traditionele uiterlijk en warme sfeer heeft weten te behouden. Tegelijkertijd voldoet Châtel aan alle eisen van een modern skigebied.