Le Grand Massif

Een van de ‘sportiefste’ wintersportgebieden van Europa ligt eveneens in de Haute Savoie. Dit super skigebied met 260 kilometer pisten en 130 kilometer aan loipe, is Le Grand Massif.

Wintersportplaatsen in Le Grand Massif:

Les Carroz (1140 meter)

Een zuidelijk gelegen, zonnig en levendig dorpje met voldoende vertier en ideaal voor het hele gezin. Het dorp heeft zijn charme en authenticiteit weten te behouden. Dit station is geliefd vanwege zijn uitgestrekte en gevarieerde skigebied, waar zowel gevorderden als beginnelingen geschikte pistes zullen kunnen vinden. Een andere bijzondere ervaring is het nachtskiën, de verlichte piste geeft ’s avonds een andere kick dan overdag.

Morillon (700 meter)

Dit bergdorp is ideaal voor de degenen die willen genieten van een ontspannende skivakantie, weg van de toeristische drukte, maar tegelijkertijd een enorm aanbod aan pistes niet willen missen.
Morillon is een vrij rustig, gezellig, authentiek bergdorp met winkeltjes en restaurants. Het bestaat uit twee delen: Morillon Village en het hoger gelegen Morillon 1100. Morillon 1100 is ideaal voor gezinnen met kinderen: het is autovrij en hier vind je ook het kinderdorp.

Samoëns (1600 meter)

Een authentiek bergdorpje met een bijzondere uitstraling. Het kleine skidorp wordt vooral gekenmerkt door zijn oude huizen van enorme natuurstenen, die verwijzen naar de oeroude traditie van de steenhouwers in Samoëns en is het enige skiresort in Frankrijk dat geregistreerd staat op de historische monumentenlijst. Dit dorp heeft een unieke ligging, midden op de piste. Het is een aantrekkelijk wintersportgebied met uitstekende après-skimogelijkheden.