Wandelvakanties

Wandelvakanties voor natuurliefhebbers en levensgenieters!

wandelvakantie

Beleef een land intens

Wie een echte liefhebber van wandelen is, kiest voor een wandelvakantie. Een van de beste manieren om te genieten van de mooiste plekjes in binnen- en buitenland en om in aanraking te komen met andere culturen is te voet. Wandelvakanties zijn dé manier om de schoonheid en karakteristieken van een land intens te beleven.

Je voeten brengen je naar de mooiste plekken waaraan je anders zou voorbijgaan. Overal zijn verschillende lange afstandswandelpaden, ieder met een eigen karakter. Naast dat je van allerlei mooie momenten uit de natuur geniet, ben je bovendien ook nog eens gezond bezig. 

Meer lezen

Dichtbij of liever iets verder weg?

Blijf je liever in eigen land om een wandeling langs de gehele Noordzeekust te maken of om een wandeling door de weilanden en boomgaarden te maken? Ook de Ardennen zijn prachtig! Maar wanneer je echte bergen wilt, moet je naar de Alpen, diepe kloven worden afgewisseld met groene alpenweiden en bergbeken.

Uiteraard kun je het ook wat verder weg zoeken, want ook Afrika en Noorwegen bieden prachtige wandelgebieden. Wie kiest voor een wandelvakantie langs de fjorden en door het ruige binnenland, loopt kans om dagenlang niemand tegen te komen. ´s Avonds overnacht je in een van de trekkershutten of in een tentje (dat je zelf hebt meegebracht). 

Nepal is een beetje het toppunt van een wandelreis. Daar bieden de Himalaya en het Anapurnagebergte wandelreizen voor gevorderden. Vanaf Poon Hill op het Anapurnagebergte de zon zien opkomen is prachtig. De besneeuwde bergtoppen worden langzaam in het licht gezet.

In Canada vind je uitgestrekte gebieden waar je dagenlang door de natuur kunt zwerven. Een wandelvakantie in Mongolië, met overnachtingen in een traditionele yurt, is ook een hele belevenis.

Tijdens een wandelreis in Ierland wandel je vaak van hotel naar hotel. Onderweg zie je prachtige heuvels, grote meren, wijde groene vlaktes. Ierland biedt een zeer fraai en groen landschap.

Maar ook Nederland staat bekend om de prachtige wandelroutes. Zo kun je genieten in de polder, de prachtige duinen en de heuvels in het zuiden van Nederland. Als je naar Limburg gaat, kun je genieten van de kastelen die tussen de bomen uitsteken.

Georganiseerde wandelvakanties of op eigen houtje?

Je kunt zowel georganiseerd op wandelvakantie gaan als op eigen houtje. Bovendien kun je ook nog kiezen voor een combinatie reis, waarbij je het wandelen, afwisselt met dagen waarop je niets doet. Je kunt opteren voor een trektocht of wandelingen vanuit een vaste plaats. Bij een trektocht wandel je van plaats tot plaats en als je wandelt vanuit een vaste plaats, dan keer je ’s avonds altijd terug naar dezelfde bestemming.

Aan jou de keus waar je heen wilt en hoe actief je met wandelen wilt zijn.

Je wandelvakantie goed voor bereiden

Wanneer je kiest voor een wandelvakantie, ga je uiteraard goed voorbereid op reis. Goede ingelopen schoenen zijn van belang, Laat je goed voorlichten wanneer je deze koopt. Maar ook een lekker zittende rugzak is aan te raden. Neem voet producten mee, voor het geval je last krijgt van onaangename ongemakken als blaren, eelt of dikke voeten. Het ie verstandig om je kleding aan te passen aan de plaatselijke omstandigheden. In de bergen, maar ook in de woestijn, kan het ´ s avonds behoorlijk koud worden. Ga je op eigen houtje de ongerepte natuur verkennen zorg dan voor kaarten, een kompas en andere zaken, zodat je niet verdwaalt.

Je zoekt een wandelvakantie voor jezelf, een groep of voor jouw gezin? Op het terrein van de wandelvakanties zijn er veel mogelijkheden die variëren van dagwandelingen en trektochten tot individuele wandelarrangementen.

Het aanbod is dan ook zeer gevarieerd: van tent tot luxe hotel. Mogelijkheden waar je nog niet aan gedacht had, maar die volkomen aansluiten bij de actieve uitdaging die je aan wilt gaan.

Vergelijk aanbieders

Met deze rechtstreekse links surf je snel naar jouw favorieten reisorganisaties en kan je het aanbod vergelijken.

Joker – Avontuurlijke reizen in kleine groep

Traveldeal
Elke dag de beste reisdeals

KRAS
Veelzijdige reizen

SNP – Reizen, het zit in onze natuur!

Pharos Reizen
Bijzondere autovakanties

Sawadee
Avontuurlijke groepsreizen

Ontdek en beleef de wandelvakantie

Op zoek naar een onvergetelijke wandelvakantie? Laat je hier inspireren…

Populaire vakanties

Actieve vakantie
Actieve vakantie
Autovakantie
Autovakantie
Rondreizen
Rondreis
Avontuurlijke reis
Avontuurlijke reis
Verre reis
Verre reis
Met de hond op vakantie
Vakantie met huisdier
familievakanties
Familievakantie
Dichtbij vakantie
Dichtbij vakantie
Vakantiehuis
Vakantiehuis

beste aanbod van onze partners

SNP

Reis- bestemmingen ‘all over the world’

lees meer

Deskundigheid, liefde voor de natuur en een groot enthousiasme voor de unieke reisformule zijn de kenmerken van onze organisatie. Onze reisformules: wandelreizen & trekkings – fietsreizen en expedities – natuur- en cultuurrondreizen – travelkids gezinsvakanties – landelijke vakanties – winterreizen

pharosreizen

Bijzondere vakanties in Europa

lees meer

Pharos Reizen wijst je de weg naar bijzondere autovakanties in Europa. Vakanties waarin je net iets meer beleeft en net iets meer Europa ontdekt. Je vindt bij ons ook vakantieparken. Ook als je met z’n tweetjes op pad gaat, vind je bij ons vakanties waarin je op een originele manier de cultuur beleeft, de natuur ervaart of actief bent.


traveldeal

Elke dag de beste reisdeals

lees meer

Traveldeal.be is een website waarop een groot aanbod van reisdeals is te boeken. De deals zijn eenvoudig te vinden op bijvoorbeeld thema. Dagelijks komen er meerdere nieuwe spectaculaire Hoteldeals bij. Of u nu op zoek bent naar een leuk hotel voor een weekendje weg in een grote stad, of omdat u heerlijk wilt ontspannen in de natuur, alles vindt u op traveldeal.be!

Kras

Scherp geprijsde reizen

lees meer

Breed aanbod van scherp geprijsde reizen:
Zonvakanties, stedentrips, autovakanties, wintersport, cruises, busreizen, actieve vakanties, cultuurreizen en lastminutes naar alle populaire bestemmingen.

Joker

Avontuurlijke groepsreizen

lees meer


Zin in de reis van je leven? Kies voor een groepsreis van Joker! In kleine groep tot 13 personen en op een duurzame manier, reis je langs minder platgetreden paden. Een mix van natuur, cultuur, actie en avontuur, en dat alles zonder dat je er zelf iets aan moet voorbereiden. Een ervaren reisbegeleider is de link tussen jou, de groep en de lokale bevolking. Bekijk en filter het aanbod van 200 groepsreizen naar meer dan 100 bestemmingen!

bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking

lees meer

Sawadee specialiseert  zich in bijzondere, actieve en avontuurlijke groepsreizen naar bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Oceanië en Noord- en Latijns-Amerika. Er wordt gereisd met bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking met haar gebruiken