Wandelvakanties

Op zoek naar een onvergetelijke wandelvakantie? Wij selecteerde alvast enkele interessante aanbieders wandelvakanties voor jou!

wandelvakanties

Wie een echte liefhebber van wandelen is, kiest voor een wandelvakantie. Een van de beste manieren om te genieten van de mooiste plekjes in binnen- en buitenland en om in aanraking te komen met andere culturen is te voet. Wandelen is dé manier om de schoonheid en karakteristieken van een land intens te beleven.

lees meer

Naast dat u van allerlei mooie momenten uit de natuur geniet, bent u bovendien ook nog eens gezond bezig. Overal zijn verschillende lange afstandswandelpaden, ieder met een eigen karakter. Je voeten brengen je naar de mooiste plekken waaraan je anders zou voorbijgaan.

Aan u de keus waar u heen wilt en hoe actief u met wandelen wilt zijn. Blijft u liever in eigen land om een wandeling langs de gehele Noordzeekust te maken. Of een wandeling door de weilanden en boomgaarden? Ook De Ardennen zijn prachtig, maar wanneer u echte bergen wilt moet u naar de Alpen, diepe kloven worden afgewisseld met groene alpenweiden en bergbeken.

Uiteraard kunt u het ook wat verder weg zoeken, want ook Afrika en Noorwegen bieden prachtige wandelgebieden. Wie kiest voor een wandelvakantie langs de fjorden en door het ruige binnenland, loopt kans om dagenlang niemand tegen te komen. ´s Avonds overnacht je in een van de trekkershutten of in een tentje (dat je zelf hebt meegebracht). Nepal is een beetje het toppunt van een wandelreis. Daar bieden de Himalaya en het Anapurnagebergte wandelreizen voor gevorderden. Vanaf Poon Hill op het Anapurnagebergte de zon zien opkomen is prachtig. De besneeuwde bergtoppen worden langzaam in het licht gezet.

In Canada vind je uitgestrekte gebieden waar je dagenlang door de natuur kunt zwerven. Een wandelvakantie in Mongolië, met overnachtingen in een traditionele yurt, is een hele belevenis.

Tijdens een wandelreis in Ierland wandelt u vaak van hotel naar hotel. Onderweg ziet u prachtige heuvels, grote meren, wijde groene vlaktes. Ierland biedt een zeer fraai en groen landschap.
Maar ook Nederland staat bekend om de prachtige wandelroutes. Zo kunt u genieten in de polder, de prachtige duinen en de heuvels in het zuiden van Nederland. Als u naar Limburg gaat, kunt u genieten van de kastelen die tussen de bomen uitsteken.

U kunt zowel georganiseerd op wandelvakantie gaan als op eigen houtje. Bovendien kunt u ook nog kiezen voor een combinatie reis, waarbij u het wandelen, afwisselt met dagen waarop u niets doet. Je kunt opteren voor een trektocht of wandelingen vanuit een vaste plaats. Bij een trektocht wandel je van plaats tot plaats en als je wandelt vanuit een vaste plaats, dan keer je ’s avonds altijd terug naar dezelfde bestemming.

Wanneer u kiest voor een wandelvakantie, gaat u uiteraard goed voorbereid op reis. Goede ingelopen schoenen zijn van belang, Laat u goed voorlichten wanneer u deze koopt. Maar ook een lekker zittende rugzak is aan te raden. Neem voet producten mee, voor het geval u last krijgt van onaangename ongemakken als blaren, eelt of dikke voeten. Het verstandig om je kleding aan te passen aan de plaatselijke omstandigheden. In de bergen, maar ook in de woestijn, kan het ´ s avonds behoorlijk koud worden. Gaat u op eigen houtje de ongerepte natuur verkennen zorg dan voor kaarten, een kompas en andere zaken, zodat u niet verdwaalt.

U zoekt een wandelvakantie voor u zelf, een groep of voor uw gezin. Op het terrein van de wandelvakanties zijn er veel mogelijkheden die variëren van dagwandelingen en trektochten tot individuele wandelarrangementen.

Wandelvakanties voor natuurliefhebbers en levensgenieters! Het aanbod is dan ook zeer gevarieerd: van tent tot luxe hotel. Mogelijkheden waar u nog niet aan gedacht had, maar die volkomen aansluiten bij de actieve uitdaging die u aan wilt gaan.

Onze selectie aanbieders wandelvakanties:

snp wandelvakantie

Reis- bestemmingen ‘all over the world’

Deskundigheid, liefde voor de natuur en een groot enthousiasme voor de unieke reisformule zijn de kenmerken van onze organisatie. Onze reisformules: wandelreizen & trekkings – fietsreizen en expedities – natuur- en cultuurrondreizen – travelkids gezinsvakanties – landelijke vakanties – winterreizen

wandelreizen Pharos reizen

Bijzondere vakanties in Europa

Pharos Reizen wijst je de weg naar bijzondere autovakanties in Europa. Vakanties waarin je net iets meer beleeft en net iets meer Europa ontdekt. Je vindt bij ons ook vakantieparken. Ook als je met z’n tweetjes op pad gaat, vind je bij ons vakanties waarin je op een originele manier de cultuur beleeft, de natuur ervaart of actief bent.

fly drive

Avontuurlijke groepsreizen

Zin in de reis van je leven? Kies voor een groepsreis van Joker! In kleine groep tot 13 personen en op een duurzame manier, reis je langs minder platgetreden paden. Een mix van natuur, cultuur, actie en avontuur, en dat alles zonder dat je er zelf iets aan moet voorbereiden. Een ervaren reisbegeleider is de link tussen jou, de groep en de lokale bevolking. Bekijk en filter het aanbod van 200 groepsreizen naar meer dan 100 bestemmingen!

wandelvakantie

Scherp geprijsde reizen

Breed aanbod van scherp geprijsde reizen:
Zonvakanties, stedentrips, autovakanties, wintersport, cruises, busreizen, actieve vakanties, cultuurreizen en lastminutes naar alle populaire bestemmingen.

groepsrondreizen

Bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking

Sawadee specialiseert  zich in bijzondere, actieve en avontuurlijke groepsreizen naar bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Oceanië en Noord- en Latijns-Amerika. Er wordt gereisd met bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking met haar gebruiken

Vakantie ideeën, laat je inspireren

Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een kleine vergoeding krijg als je iets boekt via een link op deze pagina. Je betaalt daarvoor niets extra, maar zorgt er wel voor dat ik jou kan blijven helpen met dit soort gratis artikelen en inspiratie. Ik zal alleen reisorganisaties aanraden die ook ik zelf vertrouw. Dus als je naar aanleiding van dit artikel een reis wilt boeken stel ik het zeer op prijs als je dat via deze link doet.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan ook deals bij andere aanbieders

Andere reizen