Verre reizen

Wil je kennis maken met nieuwe culturen of liever wil je liever rondtrekken in tropische regenwouden, eeuwenoude architectuur of genieten op paradijselijke stranden. Verrijk je wereld met verre reizen. Wij selecteerde hieronder alvast enkele interessante aanbieders verre reizen!

verre reizenJe immers kunt de hele wereld over reizen, alle onbekende plekjes ontdekken en genieten van het natuurschoon op een ander continent. De mogelijkheden aan verre vakanties zijn dan ook zeer gevarieerd.

lees meer

Je kunt er voor kiezen jouw verre reis vanaf dag 1 uitgestippeld te hebben. Bij de reisorganisaties zijn uiteenlopende kant-en-klare verre reizen te boeken, Bijvoorbeeld een safari door de rimboe van Afrika. De reisorganisatie regelt de reis, het verblijf en de excursies. Vaak ga je met een groep mee, en zorgt een reisleider of gids voor de begeleiding ter plaatse. Zo´n georganiseerde vakantie kan ook een busreis zijn. Maar ook fietsen en wandelen op een verre bestemming behoort tot de mogelijkheden.

Wil je liever niet vooraf weten hoe je hele vakantie eruit ziet en een reis met veel vrijheid, dan kies je voor een meer avontuurlijke vakantie. Bij diverse aanbieders kun je je reis geheel naar eigen wens indelen. De zogenaamde vakanties op maat, geven je alle vrijheid van reizen. Je slaapt bijvoorbeeld bij de lokale bevolking in Namibië, staat oog in oog met de olifanten in Kenia of reist met een gehuurde camper of motor door Canada.

Ook het combineren van vervoersmiddelen levert verrassende vakanties op. Pak het vliegtuig naar je vakantieland en laat een cruiseschip je langs alle hoogtepunten brengen.

Zelf een verre reis organiseren kan natuurlijk ook. Je reserveert slechts je vliegticket en bekijkt ter plaatse wat je wilt ondernemen. Dat geeft je een hoop vrijheid om je reis precies zo in te richten als je zelf wilt.

Maar deze vakanties zijn echt niet alleen voor avonturiers. Verre reizen zijn ook uitermate geschikt om zonnige eilanden aan te doen om heerlijk bij te komen.

Tijdens een verre reis doe je veel nieuwe indrukken op. Onbekende dingen zien en kennismaken met andere culturen. Ze laten zien hoe anderen leven en tonen je de schatten van de natuur.

Wanneer je kiest voor een verre reis, krijg je er te maken met andere wetten en regels, wilde dieren en ziektes die we hier niet kennen. Het is daarom verstandig om je goed op de verre reis voor te bereiden.
Denk bijvoorbeeld aan bepaalde vaccinaties of heb je misschien een visum nodig. Het is belangrijk tijdig informatie in te winnen, daar vaccinaties soms herhaald moeten worden. Soms duurt het een aantal weken voordat ze echt bescherming bieden. Ook het afhandelen van je visumaanvraag kan enige tijd in beslag nemen.
Verzamel zoveel mogelijk informatie van het land, waar je naar toe gaat. Informeer voor je op reis gaat naar kledingvoorschriften en regels voor het gebruik van drank en drugs die in het vakantieland gelden. Waar kun je beter niet alleen komen en hoe staat het met de hygiëne.

Het is ook raadzaam om uit voorzorg het adres van de Belgische /Nederlandse ambassade in het vakantieland op te zoeken en mee te nemen.
Wanneer je je goed op de verre reis voorbereidt, kunnen veel problemen worden voorkomen.

 

Onze selectie aanbieders verre reizen:

Voordelige vakanties
Welke vakantie je ook zoekt, bij Tui ben je aan het juiste adres!Even geen routine meer. Gewoon genieten. Daar dient vakantie voor. Zeer uitgebreid aanbod: uiteraard zonvakanties, maar ook verre vakanties, autovakanties, skivakanties, citytrips, familievakanties en dichtbijvakanties (weekendjes weg)
Bekijk aanbod >>
Elke dag de beste vakantie-aanbieding
Eke dag een superaanbieding, waar u steil van achterover slaat! TravelBird.be verkoopt de beste vakantie aanbiedingen, stedentrips, hotelovernachtingen, attractieparken, familie uitjes etc. TravelBird.be heeft elke dag een nieuwe topaanbieding variërend van wellness arrangement tot compleet verzorgde vakanties voor de hele familie.
Bekijk aanbod >>
Avontuurlijke groepsreizen
Zin in de reis van je leven? Kies voor een groepsreis van Joker! In kleine groep tot 13 personen en op een duurzame manier, reis je langs minder platgetreden paden. Een mix van natuur, cultuur, actie en avontuur, en dat alles zonder dat je er zelf iets aan moet voorbereiden. Een ervaren reisbegeleider is de link tussen jou, de groep en de lokale bevolking. Bekijk en filter het aanbod van 200 groepsreizen naar meer dan 100 bestemmingen!
Bekijk aanbod >>
Reizen is de wereld
Koning Aap biedt groepsreizen en individuele reizen. Koning Aap organiseert reizen die een eerste introductie zijn in een land, maar ook reizen voor mensen die een land beter willen leren kennen en speciale reizen met een thema of georganiseerd rondom een speciaal festival.
Bekijk aanbod >>
bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking
Sawadee specialiseert  zich in bijzondere, actieve en avontuurlijke groepsreizen naar bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Oceanië en Noord- en Latijns-Amerika. Er wordt gereisd met bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking met haar gebruiken
Bekijk aanbod >>
scherp geprijsde reizen
Breed aanbod van scherp geprijsde reizen:
Zonvakanties, stedentrips, autovakanties, wintersport, cruises, busreizen, actieve vakanties, cultuurreizen en lastminutes naar alle populaire bestemmingen.
Bekijk aanbod >>
Bouw je eigen reis
Riksja is een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, geboren uit het idee dat er te weinig flexibel reisaanbod is voor de avontuurlijke reiziger. Riksja verkoopt de manier van reizen die ze ook zelf het leukst vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt.
Bekijk aanbod >>

Andere soorten reizen

Citytrip vliegvakantie actieve vakantie rondreis wellness