Singlereis

singlereisEen georganiseerde singlereis is een reis, waarbij je als alleenstaande, alleenreizende of eenoudergezin op groepsreis gaat met andere reizigers uit dezelfde categorie.Veel mensen trekken er graag eens alleen op uit om te bezinnen of voor het avontuur. Je hoeft bij sommige reisorganisaties zelfs geen vrijgezel te zijn als je mee wilt met een singlereis, misschien heb je wel een partner, maar kan of wil die niet mee. Tijdens een singlereis ben je in ieder geval verzekerd van gezelschap!

lees meer

Misschien moet je even wennen aan het idee, maar je zal merken dat het gezelschap prettig is en niet ongemakkelijk. Eigenlijk verschilt een singlereis niet veel van ‘gewone’ groepsreizen waarbij een groep mensen een bepaalde interesse deelt, voornamelijk nieuwe mensen leren kennen. Op een singlereis onderneem je wat meer gezamenlijk. Dat betekent niet dat je verplicht bent om alle dagen met de groep op te trekken. Een singlereis biedt ook voldoende gelegenheid om iets met een klein groepje te ondernemen, of om er zelf een keer opuit te gaan. Geheel vrijblijvend en ontspannen.

Het aanbod singlereizen is groot. Je kunt luieren aan het strand, feesten in de stad, de natuur ontdekken, cultuur opsnuiven. Je kunt natuurlijk ook voor een sport- of avonturenvakantie kiezen. En er zijn nog talloze andere mogelijkheden. Veel hangt af van wat het doel is van je vakantie. Overigens is dit soort reizen niet bedoeld om een partner te vinden. Hoewel het natuurlijk best kan gebeuren dat je tijdens je singlereis iemand ontmoet met wie het klikt.

Als je wel kinderen hebt, maar geen partner, bestaat er de mogelijkheid een eenoudervakantie te boeken. Bij een eenoudervakantie is de accommodatie bijvoorbeeld zo ingericht dat de ouder en de kinderen bij elkaar in de buurt kunnen slapen. Overdag worden er allerlei spannende activiteiten georganiseerd. Meestal is het mogelijk om kinderopvang te krijgen, zodat je er als ouder ook alleen of met andere singles opuit kunt.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om helemaal alleen op reis te gaan, voor een uitdagende trektocht of een lange fietsreis door een vreemd land. Je bent daar zo vrij in als je zelf wilt.

 

Voor jou uitgelicht

Onze selectie aanbieders singlereis:

dé specialist in groepsreizen exclusief voor singles
Cirkel Vakanties biedt een breed aanbod zomervakanties en wintersportreizen in de meeste populaire bestemmingen, waarbij individuele vrijheid ook hoog in het vaandel staat. Alle accommodaties beschikken over alle noodzakelijke faciliteiten en variëren van goed tot luxe.
Bekijk aanbod >>
Weekends en vakanties voor singles.
Voor singles tussen 25 en 66 jaar. Wat ons uniek maakt: alle groepen bestaan uit leeftijdsgenoten, een evenwichtig aantal mannen en vrouwen.
Bekijk aanbod >>
Single prijzen en optimaal genieten!
Bij Sunweb betaal je voor jezelf! Sunweb Vakanties biedt All-inclusive single reizen op populaire zonbestemmingen naar o.m. Turkije, Griekenland, Egypte, Spanje en Portugal maar ook avontuur met de Xperience selection en actieve sportvakanties.
Bekijk aanbod >>
Single reizen met dat beetje meer …
SmartGlobe biedt georganiseerde reizen voor singles aan. Het reisaanbod is gevarieerd (citytrips, all-in strandvakanties, rondreizen en themareizen – zoals skivakanties). Bij SmartGlobe gaan ze voor een goed comfort en richten ze zich louter op hogeropgeleide singles en eenoudervakanties.
Bekijk aanbod >>
Elke dag de beste vakantie-aanbieding
Eke dag een superaanbieding, waar u steil van achterover slaat! TravelBird.be verkoopt de beste vakantie aanbiedingen, stedentrips, hotelovernachtingen, attractieparken, familie uitjes etc. TravelBird.be heeft elke dag een nieuwe topaanbieding variërend van wellness arrangement tot compleet verzorgde vakanties voor de hele familie.
Bekijk aanbod >>
scherp geprijsde vakanties
Breed aanbod van scherp geprijsde reizen:
Zonvakanties, stedentrips, autovakanties, wintersport, cruises, busreizen, actieve vakanties, cultuurreizen en lastminutes naar alle populaire bestemmingen.
Bekijk aanbod >>
bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking
Sawadee specialiseert  zich in bijzondere, actieve en avontuurlijke groepsreizen naar bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Oceanië en Noord- en Latijns-Amerika. Er wordt gereisd met bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking met haar gebruiken
Bekijk aanbod >>

Andere soorten reizen

zonvakantie wintersport actieve vakantie verre reizen rondreis