Single vakanties op jouw maat

Reizen voor single? Dit zijn de mogelijkheden

single reizen

Georganiseerde single reizen zijn reizen, waarbij je als alleenstaande, alleenreizende of eenoudergezin op groepsreis gaat met andere reizigers uit dezelfde categorie.Veel mensen trekken er graag eens alleen op uit om te bezinnen of voor het avontuur. Je hoeft bij sommige reisorganisaties zelfs geen vrijgezel te zijn als je mee wilt met een single reis, misschien heb je wel een partner, maar kan of wil die niet mee. Tijdens een single reis ben je in ieder geval verzekerd van gezelschap!

Alleen op reis? Je bent niet alleen‎

Misschien moet je even wennen aan het idee, maar je zal merken dat het gezelschap prettig is en niet ongemakkelijk. Eigenlijk verschilt een single reis niet veel van ‘gewone’ groepsreizen waarbij een groep mensen een bepaalde interesse deelt, voornamelijk nieuwe mensen leren kennen. Op een single reis onderneem je wat meer gezamenlijk. Dat betekent niet dat je verplicht bent om alle dagen met de groep op te trekken. Een single reis biedt ook voldoende gelegenheid om iets met een klein groepje te ondernemen, of om er zelf een keer opuit te gaan. Geheel vrijblijvend en ontspannen.

lees meer

Wat gaat het worden?

Het aanbod single reizen is groot. Je kunt luieren aan het strand, feesten in de stad, de natuur ontdekken, cultuur opsnuiven. Je kunt natuurlijk ook voor een sport- of avonturenvakantie kiezen. En er zijn nog talloze andere mogelijkheden. Veel hangt af van wat het doel is van je vakantie. Overigens is dit soort reizen niet bedoeld om een partner te vinden. Hoewel het natuurlijk best kan gebeuren dat je tijdens je singlereis iemand ontmoet met wie het klikt.

Als je wel kinderen hebt, maar geen partner, bestaat er de mogelijkheid een eenoudervakantie te boeken. Bij een eenoudervakantie is de accommodatie bijvoorbeeld zo ingericht dat de ouder en de kinderen bij elkaar in de buurt kunnen slapen. Overdag worden er allerlei spannende activiteiten georganiseerd. Meestal is het mogelijk om kinderopvang te krijgen, zodat je er als ouder ook alleen of met andere singles opuit kunt.

Liever alleen op vakantie?

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om helemaal alleen op reis te gaan, voor een uitdagende trektocht of een lange fietsreis door een vreemd land. Of heerlijk relaxen aan het zwembad en zalig uit te rusten. Je bent daar zo vrij in als je zelf wilt. Die vervelende singletoeslag? Er zijn gelukkig tegenwoordig reisorganisaties waar je jouw droomvakantie kan boeken zonder toeslag. Alleen reizen biedt tal van voordelen. Je hoeft helemaal met niemand rekening te houden en kunt lekker doen waar jij zin in hebt. Kortom, voor ieder is er wat wils! 

Vergelijk aanbieders

Met deze rechtstreekse links surf je snel naar jouw favorieten reisorganisaties en kan je het aanbod vergelijken.

Joker – Avontuurlijke reizen in kleine groep

Sunweb – Zon/skivakanties
Single prijzen

TUI
Voordelige singlevakanties

Tomeeto – Vakanties voor éénbeslissers

KRAS
Veelzijdige reizen

Sawadee
Avontuurlijke groepsreizen

Ontdek en beleef een geweldige single reis

Wat gaat het worden? Luieren aan het strand, feesten in de stad, de natuur ontdekken, cultuur opsnuiven? De leukste single reizen vind je hier…

Populaire thema's single reizen

groepsreizen
Groepsreizen
zonvakantie all inclusive
Zonvakanties
single reis groepsreis
Actieve vakantie
verre reizen
Rondreis
avontuurlijke reis
Avontuur
actieve verre reis
Verre reizen

Het beste single vakantie aanbod van onze partners

lees meer

Als single is het niet altijd eenvoudig om een geschikte reispartner te vinden. En in je eentje op reis, dat ziet ook niet iedereen even goed zitten. Om nog van de singletoeslagen te zwijgen! Bij reisorganisatie Joker schrijft ongeveer 90% van de deelnemers zich alleen in. Fijne contacten gegarandeerd dus, terwijl je op actieve wijze je favoriete land doorkruist en je grenzen stevig verlegt. Enter adventure, 24/7! Joker alleen voor het jonge volkje? Nee, er is voor elke leeftijd wat!

lees meer

Voor singles tussen 25 en 66 jaar. Wat ons uniek maakt: alle groepen bestaan uit leeftijdsgenoten, een evenwichtig aantal mannen en vrouwen.

lees meer

Breed aanbod van scherp geprijsde reizen:
Zonvakanties, stedentrips, autovakanties, wintersport, cruises, busreizen, actieve vakanties, cultuurreizen en lastminutes naar alle populaire bestemmingen.

lees meer

Bij Sunweb betaal je voor jezelf! Sunweb Vakanties biedt All-inclusive single reizen op populaire zonbestemmingen naar o.m. Turkije, Griekenland, Egypte, Spanje en Portugal maar ook avontuur met de Xperience selection en actieve sportvakanties.

lees meer

Welke vakantie je ook zoekt, bij Tui ben je aan het juiste adres! Even geen routine meer. Gewoon genieten dus . Daar dient vakantie voor. Zeer uitgebreid aanbod: uiteraard zonvakanties, maar ook verre vakanties, autovakanties, skivakanties, citytrips en dichtbijvakanties (weekendjes weg). Bij TUI vind je jouw droomvakantie zonder singletoeslag

lees meer

specialiseert  zich in bijzondere, actieve en avontuurlijke groepsreizen naar bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Oceanië en Noord- en Latijns-Amerika. Er wordt gereisd met bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking met haar gebruiken