Treinreis

treinreisEen treinreis is een geweldige manier om de vakantie op een ontspannende manier te beginnen. Je kunt vanaf je woonplaats (of in de nabijheid) in de trein stappen en je laten vervoeren tot aan jouw vakantiebestemming. De vakantie begint al op het station, want je hoeft niet op te letten, de weg of een parkeerplaatsje te zoeken of in de file te staan. Per trein zijn meer bestemmingen bereikbaar dan je denkt.

lees meer

Vanuit Nederland en België zijn bijna alle Europese landen per trein te bereiken. Via de Kanaaltunnel reis je zelfs gemakkelijk naar Engeland, Schotland en Wales. Voor een stedentrip in Europa is de trein zelfs het ideale vervoermiddel. Een treinreis brengt je precies waar je moet zijn: middenin Berlijn, Keulen, Maastricht, Marseille, Parijs, Londen, Brussel of Antwerpen.

Met een InterRail Pass is het een kwestie van rugzak op en gaan. Je komt letterlijk aan in het hart van een wereldstad. Heb je voldoende gezien, dan reis je gewoon weer verder naar de volgende wereldstad. Met de InterRail Global Pass zijn ongeveer dertig landen in Europa te bezoeken. Lijkt dit jou wel wat, om op deze manier door Europa te reizen. Dan heb je keuze uit twee verschillende Interrail passen. Interrail Global Pass (reizen door heel Europa) of Interrail One Country Pass (ticket voor één land). Meer informatie vind je bij de NMBS.

Reizen per trein kan al een vakantie op zich zijn. Steeds een paar dagen in een stad verblijven, om daarna weer verder te trekken. Of denk eens aan een treinreis over de mooiste spoorroutes van Zwitserland.

Maar je hoeft je niet tot Europa te beperken. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde Trans Siberië Express. Je maakt ook een indrukwekkende reis over het spoor van Moskou via Siberië naar Beijing in China. Met negenduizend kilometers af te leggen is het de langste treinreis die er bestaat. Of ga je liever op rondreis met de trein door Zuid Afrika?

Je kunt ook gebruik maken van de voordelen die railpasses bieden. Zij maken het rondreizen binnen of buiten Europa makkelijker en voordeliger. Meer informatie is bij de NMBS te vinden.

De populaire wintersportgebieden in de Alpen zijn ook uitstekend per trein te bereiken. Wanneer je op wintersport gaat brengt een nachttrein je slapend naar de plek van de bestemming. Zonder zorgen om sneeuwbuien, winterbanden, files en sneeuwkettingen beland je in de besneeuwde bergen.

Je kunt ook kiezen voor de autoslaaptrein. Zowel ´s winters als in de zomer kan de autoslaaptrein uitkomst bieden. Dit is een nachttrein waarop ook auto´s en motoren worden vervoerd. Zodat je op je vakantieadres tevens over eigen vervoer beschikt.

Met de trein reizen, maakt unieke rondreizen op maat mogelijk. Bij de aanbieders van treinreizen is alle informatie voor handen om routes uit te stippelen, een boeiende reis te plannen en ook meteen te regelen. In principe kan alles direct online geboekt en betaald worden. Je vindt er alle informatie over het aanschaffen van internationale treintickets, routes en bestemmingen, het meenemen van bagage, fietsen of huisdieren.

De trein is een uiterst comfortabel en betaalbaar vervoermiddel om landen en streken te ontdekken, mensen te leren kennen of in het hart van een stad je reis te beëindigen.

Onze selectie aanbieders treinreis:

Elke dag de beste vakantie-aanbieding
Eke dag een superaanbieding, waar u steil van achterover slaat! TravelBird.be verkoopt de beste vakantie aanbiedingen, stedentrips, hotelovernachtingen, attractieparken, familie uitjes etc. TravelBird.be heeft elke dag een nieuwe topaanbieding variërend van wellness arrangement tot compleet verzorgde vakanties voor de hele familie.
Bekijk aanbod >>
de mooiste en meest interessante treintrajecten
Bij de Jong Intra kun je terecht voor excursiereizen, verre reizen, zonvakanties, actieve vakanties, wintersport, busreizen, autoreizen en kampeervakanties in diverse landen, stedentrips en natuurlijk rondreizen naar zowel Europese als verre bestemmingen. Via de touroperator zijn ook geweldige wandel- en fietsreizen te maken.
Bekijk aanbod >>
scherp geprijsde reizen
Breed aanbod van scherp geprijsde reizen:
Zonvakanties, stedentrips, autovakanties, wintersport, cruises, busreizen, actieve vakanties, cultuurreizen en lastminutes naar alle populaire bestemmingen.
Bekijk aanbod >>
Specialist in verre reizen
TenzingTravel.nl (voorheen Kuoni), specialist in verre reizen. Maatwerk, flexibiliteit en exclusiviteit zijn de kracht van Tenzing Travel. Tenzing Travel biedt autovakanties, camperreizen, rondreizen, maatwerk reizen, individuele reizen, citytrips, huwelijksreizen, groepsreizen, talrijke excursies in wereldsteden naar bestemmingen wereldwijd.
Bekijk aanbod >>

Andere soorten reizen

Citytrip weekendje weg actieve vakantie verre reizen rondreis