Huisdieren toegestaan

Op zoek naar leuke accommodaties met huisdieren toegestaan? Wij selecteerde voor jou enkele interessante aanbieders!

Huisdieren toegestaan

Op vakantie met je huisdier? Eerst even langs uw dierenarts!

De toekomst van alle mensen die graag hun hond meenemen met vakantie hangt af van ons allemaal! Als liefhebbers van dieren en reizen hebben wij een grote verantwoordelijkheid het imago van de reizende hond te verbeteren.

lees meer

Helaas resulteert één negatief incident met een hond vaak in het niet meer toelaten van honden in dat hotel of vakantiehuis. En dat is eeuwig zonde! Wij hebben voor u de belangrijkste etiquette op een rij gezet:

* Zorg altijd dat de accommodatie zo goed mogelijk wordt achtergelaten.

* Hou rekening met andere gasten en hou uw hond bij u in de buurt. Andere mensen kunnen zich ongemakkelijk voelen als uw hond ze likt of aan ze snuffelt.

* Als u een activiteit wilt ondernemen waar uw hond niet mee kan, zorg dan voor goede maatregelen. Als uw hond niet goed alleen kan zijn (en de neiging heeft bijvoorbeeld veel lawaai te maken of te gaan bijten en krabben aan het meubilair), kan het beter zijn dagopvang te regelen bij een kennel in de buurt. Vaak kan de receptie van het hotel u daarover informeren.

* Respecteer de regels van het huis, vooral waar het huisdieren betreft. Een huisdier accepteren betekent voor de accommodatie een extra schoonmaak last (veel mensen zijn allergisch en merken het meteen als een hond op de kamer geweest is). Als men dus extra regels heeft ingesteld, dan zal dat zijn uit ervaring en ‘bescherming’ voor de andere gasten. Men hoeft de dieren niet te accepteren!

* Als uw hond iets achterlaat op het terrein van de accommodatie, ruim het dan alstublieft op. Het is een grote bron van irritatie als een gast of personeelslid in hondenpoep stapt.

* Elk land heeft een eigen cultuur, en zo ook m.b.t. huisdieren. Wees altijd attent op het feit dat men in andere landen minder tolerant kan reageren op uw huisdier.

* Houdt u aan de lokale regels (‘hond aanlijnen’ of ‘honden niet toegelaten’) om niet in de problemen te komen met de bevolking of de politie.

* In sommige landen moet de hond op drukke, publieke plaatsen gemuilkorfd zijn.

Maak een afspraakje bij je dierenarts! In het buitenland zijn vaccinaties en soms een gezondheidsverklaring nodig. De dierenarts kan je ook informeren over allerlei preventieve maatregelen tegen teken en andere dingen waar je in het buitenland rekening mee moet houden. Het EU-paspoort is vereist wanneer de hond, kat of fret naar het buitenland gaat. Gaat u met uw hond, kat of fret naar het buitenland informeert u dan tijdig (liefst enkele maanden van te voren) naar de specifieke “invoereisen” van het land.

Ondanks dat wij vinden dat ook honden recht hebben op een uitje, is het toch verstandig u af te vragen of de hond past bij het soort reis die u in het vooruitzicht heeft. Niet iedere hond is geschikt om mee te nemen op reis en niet iedere soort reis is geschikt om een hond mee te nemen. Met andere woorden, als u met de complete familie op stap wil, dan moet u de reis en activiteiten een klein beetje aanpassen. Uw hond zal u dankbaar zijn dat hij mee mag!

Met je huisdier op vakantie. Lees meer >>

Onze selectie aanbieders vakantie huisdieren toegestaan:

In veel vakantiehuizen en op veel vakantieparken worden honden ook toegestaan.

Bijzondere autovakanties in Europa

Pharos Reizen wijst je de weg naar bijzondere autovakanties in Europa. Vakanties waarin je net iets meer beleeft en net iets meer Europa ontdekt. Je vindt bij ons ook vakantieparken. Ook als je met z’n tweetjes op pad gaat, vind je bij ons vakanties waarin je op een originele manier de cultuur beleeft, de natuur ervaart of actief bent.

vakantie hond

De beste aanbiedingen van alle grote ketens

waaronder Landal GreenParks, Center Parcs, Hogenboom, Libéma, Molecaten en Oostappen Groep, maar ook van kleinere (individueel opererende) parken, met hoge kortingen, in België, Nederland, Luxemburg en Duitsland. Er voor iedereen wat wils of je met kinderen of zonder kinderen, met familie of juist vrienden gaat.

vacanceselect

campings, vakantie- parken, huizen en luxe villa’s met zwembad

Vacanceselect biedt autovakanties naar twaalf Europese bestemmingen. De accommodaties die ze verhuren variëren van compleet ingerichte bungalowtenten tot aan luxe villa’s met zwembad. In het aanbod vindt u uitsluitend kwaliteitsaccommodaties; campings, vakantieparken, huizen en villa’s.

hotel honden

Hotels waar huisdieren zijn toegestaan

Op HotelSpecials.be worden de beste weekendaanbiedingen van meer dan 900 hotels met hoge kortingen aangeboden.
Kenmerkend voor de aanbiedingen zijn, naast de lage prijs, de extra’s. Wat dacht u van een entreekaartje voor een nabij liggend pretpark, een plattegrond van de omgeving of een heerlijk diner. In verschillende hotels zijn ook huisdieren toegestaan.

vakantiehuizen, landhuizen, kastelen en boten

U vindt bij Chalet.nu onder andere huizen in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, Italië, Kroatië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Zweden, Zwitserland en Griekenland. Ook huisdieren toegestaan.

Vakantie ideeën, laat je inspireren

Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een kleine vergoeding krijg als je iets boekt via een link op deze pagina. Je betaalt daarvoor niets extra, maar zorgt er wel voor dat ik jou kan blijven helpen met dit soort gratis artikelen en inspiratie. Ik zal alleen reisorganisaties aanraden die ook ik zelf vertrouw. Dus als je naar aanleiding van dit artikel een reis wilt boeken stel ik het zeer op prijs als je dat via deze link doet.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan ook deals bij andere aanbieders

Andere reizen