Huisdieren toegestaan

Op vakantie met je huisdier

Met de hond op vakantie

Mag de hond bij jou niet ontbreken op vakantie?

De hond hoort natuurlijk bij de familie en mag mee voor een perfecte vakantie. Gelukkig zijn er heel wat vakantiehuizenvakantieparkencampings en zelfs hotels waar ook de huisdieren van harte welkom zijn. In de groene omgeving kan je heerlijke lange wandelingen maken met de hond en achteraf kan je genieten in jouw vakantiehuis. Terwijl jouw hond zorgeloos rond kan lopen en spelen in een nieuwe omgeving, blijft tegelijkertijd deze trouwe viervoeter bij zijn vertrouwde baasje. Checklist op vakantie met je huisdier.

Is de vakantiebestemming geschikt voor de hond?

Ondanks dat wij vinden dat ook honden recht hebben op een uitje, is het toch verstandig jezelf af te vragen of de hond past bij het soort reis die je in het vooruitzicht hebt. Niet iedere hond is geschikt om mee te nemen op reis en niet iedere soort reis is geschikt om een hond mee te nemen. Met andere woorden, als je met de complete familie op stap wilt, dan moet je de reis en activiteiten een klein beetje aanpassen. Jouw hond zal je dankbaar zijn dat hij mee mag!

Meer lezen

Tips voor een geslaagde vakantie met je hond

De toekomst van alle mensen die graag hun hond meenemen met vakantie hangt af van ons allemaal! Als liefhebbers van dieren en reizen hebben wij een grote verantwoordelijkheid het imago van de reizende hond te verbeteren.

Helaas resulteert één negatief incident met een hond vaak in het niet meer toelaten van honden in dat hotel of vakantiehuis. En dat is eeuwig zonde!

Wij hebben voor jou de belangrijkste etiquette op een rij gezet:
  • Zorg altijd dat de accommodatie zo goed mogelijk wordt achtergelaten.
  • Hou rekening met andere gasten en hou jouw hond bij jou in de buurt. Andere mensen kunnen zich ongemakkelijk voelen als jouw hond ze likt of aan ze snuffelt.
  • Als je een activiteit wilt ondernemen waar jouw hond niet mee naar toe kan, zorg dan voor goede maatregelen. Als jouw hond niet goed alleen kan zijn (en de neiging heeft bijvoorbeeld veel lawaai te maken of te gaan bijten en krabben aan het meubilair), kan het beter zijn dagopvang te regelen bij een kennel in de buurt. Vaak kan de receptie van het hotel je daarover informeren.
  • Respecteer de regels van het huis, vooral waar het huisdieren betreft. Een huisdier accepteren betekent voor de accommodatie een extra schoonmaak last (veel mensen zijn allergisch en merken het meteen als een hond op de kamer geweest is). Als men dus extra regels heeft ingesteld, dan zal dat zijn uit ervaring en ‘bescherming’ voor de andere gasten. Men hoeft de dieren niet te accepteren!
  • Als jouw hond iets achterlaat op het terrein van de accommodatie, ruim het dan alstublieft op. Het is een grote bron van irritatie als een gast of personeelslid in hondenpoep stapt.
  • Elk land heeft een eigen cultuur, en zo ook m.b.t. huisdieren. Wees altijd attent op het feit dat men in andere landen minder tolerant kan reageren op jouw huisdier.
  • Houd je aan de lokale regels (‘hond aanlijnen’ of ‘honden niet toegelaten’) om niet in de problemen te komen met de bevolking of de politie.
  • In sommige landen moet de hond op drukke, publieke plaatsen gemuilkorfd zijn.

Op vakantie met je huisdier? Eerst even langs uw dierenarts!

Maak een afspraakje bij je dierenarts! In het buitenland zijn vaccinaties en soms een gezondheidsverklaring nodig. De dierenarts kan je ook informeren over allerlei preventieve maatregelen tegen teken en andere dingen waar je in het buitenland rekening mee moet houden. Het EU-paspoort is vereist wanneer de hond, kat of fret naar het buitenland gaat. Ga  je met jouw hond, kat of fret naar het buitenland informeer je dan tijdig (liefst enkele maanden van te voren) naar de specifieke “invoereisen” van het land.

Meer tips en informatie met je huisdier op vakantie

Vergelijk aanbieders

Met deze rechtstreekse links surf je snel naar jouw favorieten reisorganisaties en kan je het aanbod vergelijken.

Pharos Reizen
Bijzondere autovakanties

Roompot – Vakantieparken aan zee en in bos

Sunparks – Vakantieparken in de mooiste regio’s

Holiday suites – Frankrijk en België

Landal GreenParks
Ontdek wat groen kan doen

Chalet.nu
Vakantiehuizen in Europa

Vacanceselect – glamping, campings en vakantieparken

Hotelspecials – Hotels, weekendaanbiedingen

Beleef de leukste op vakantie met je huisdier

Op zoek naar leuke accommodaties met huisdieren toegestaan? 

Populaire vakanties

Autovakantie
Autovakantie
familievakanties
Actieve vakantie
Dichtbij vakantie
Weekendje weg
Vakantiehuis
Vakantiehuis
Camping
Camping
vakantiepark
Vakantiepark

beste aanbod van onze partners

Pharosreizen

Bijzondere vakanties in Europa

lees meer

Pharos Reizen wijst je de weg naar bijzondere autovakanties in Europa. Vakanties waarin je net iets meer beleeft en net iets meer Europa ontdekt. Je vindt bij ons ook vakantieparken. Ook als je met z’n tweetjes op pad gaat, vind je bij ons vakanties waarin je op een originele manier de cultuur beleeft, de natuur ervaart of actief bent.


Landal

Landal vakantieparken

lees meer

De ruim 90 bungalowparken, 7 campings en fraaie wintersportaccommodaties zijn gelegen in prachtige natuurgebieden in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Zwitserland en Denemarken. Schitterende parken met comfortabele, veelal vrijstaande bungalows of luxe villa’s met whirpool, sauna en/of solarium. Soms met een groot aantal faciliteiten, soms met beperktere voorzieningen. In ieder geval is er altijd de ruimte, rust en persoonlijke aandacht die kenmerkend zijn voor Landal GreenParks.

Roompot

Roompot – Aanbiedingen & Lastminutes

lees meer

Roompot Vakanties beheert eigen Roompot parken en campings in Nederland en Duitsland.
Het verblijfsassortiment bestaat uit diverse luxe geschakelde of vrijstaande bungalows, (familie)villa’s voor 4 t/m 24 personen, greencottages en vakantiewoningen. Het kampeerassortiment bestaat uit luxe kampeerplaatsen tot 100m², comfortabele vakantietenten, volledig ingerichte stacaravans en luxe chalets.

Op vakantie met alle gemakken van thuis

lees meer

Sunparks vakantieparken heeft het meest gevarieerde en uitgebreide aanbod cottages en villa’s in België, Nederland en Duitsland. Er is ontspanning voor jong en oud met als absoluut hoogtepunt het tropisch zwemparadijs!

In de privacy van een eigen villa geniet u in alle vrijheid van uw vakantie. Trek er op uit met de fiets en verken de prachtige omgeving.

vacanceselect

campings, vakantie- parken, huizen en luxe villa’s met zwembad

lees meer

Vacanceselect biedt autovakanties naar twaalf Europese bestemmingen. De accommodaties die ze verhuren variëren van compleet ingerichte bungalowtenten tot aan luxe villa’s met zwembad. In het aanbod vindt u uitsluitend kwaliteitsaccommodaties; campings, vakantieparken, huizen en villa’s.

chalet.nu

vakantiehuizen, landhuizen, kastelen en boten

lees meer

U vindt bij Chalet.nu onder andere huizen in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, Italië, Kroatië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Zweden, Zwitserland en Griekenland.


Hotelspecials

Hotels waar huisdieren zijn toegestaan

lees meer

Op HotelSpecials.be worden de beste weekendaanbiedingen van meer dan 900 hotels met hoge kortingen aangeboden.
Kenmerkend voor de aanbiedingen zijn, naast de lage prijs, de extra’s. Wat dacht u van een entreekaartje voor een nabij liggend pretpark, een plattegrond van de omgeving of een heerlijk diner.

holidaysuites

Vakantieverblijven in Frankrijk en België

lees meer

Holiday suites verhuurt vakantieverblijven aan de Belgische en Noord-Franse kust, en ook in Belgisch Limburg.