Natuurreizen

natuurreizenOp zich is het niet zo moeilijk om, waar ook ter wereld, de natuur in te trekken. Wie een liefhebber is van de natuur, kiest zijn eigen vakantie uit waar men immers naar hartenlust kan wandelen en fietsen om alle mooie plekjes van het betreffende land te bewonderen. Maar wanneer je echt alle bijzondere plaatsen en speciale elementen uit de natuur wilt ervaren, dan zijn georganiseerde natuurreizen iets voor jou.

lees meer

Een reis waarbij je een bekend of een onbekend gebied op een heel andere manier leert kennen en waarderen. Want met een ervaren en deskundige reisleider zie je net even meer. Ze wijzen je bijvoorbeeld op de details die je zelf over het hoofd had gezien. En ze leren je tijdens een natuurreis daarnaast begrijpen hoe de natuur en de levenswijze van de mensen in de omgeving met elkaar samenhangen.

De natuurreizen brengen je over de hele wereld. Je kunt kiezen voor een reis in eigen land, want ook hier zijn ontzettend veel prachtige plekjes, maar je kunt ook kiezen voor een vakantie iets verder weg. Binnen Europa of aan de andere kant van de wereld. Je kunt de reis maken met een groep, maar ook alleen of met je partner. Geniet van de zon of van de sneeuw. Vind rust in het groen of ga op zoek naar bijzondere dieren. Het aanbod natuurreizen is groot en divers. Waar je ook heen gaat, er zal ongetwijfeld een wereld van natuurpracht voor je opengaan.

Natuurreizen zijn er om nooit meer te vergeten. Op Europees grondgebied is de diversiteit in flora en fauna al enorm. Bijvoorbeeld een natuurreis door Engeland brengt je langs moerassen, zilte kuststroken, kleurige heidevelden en imposante bergen. In Noorwegen maak je kans zeearenden en orka’s in het wild te aanschouwen. En onder deskundige leiding van een vogelaar maak je de vogeltrek over de Straat van Gibraltar mee.

 

Als je in de gelegenheid bent wat verder te reizen, zul je versteld staan van de natuurpracht op onze planeet. Heerlijk wandelen door de ongerepte natuur in Canada. Of trek je liever in Alaska van de ene blokhut naar de andere? Sri Lanka nodigt je uit voor een safari, accommodatie in een regenwoud en overnachten tussen theeplantages. Een natuurreis door India leidt je langs de Ganges en de Himalaya. Het land kent meer dan twaalfhonderd vogelsoorten.
Toerisme kan de balans verstoren in de natuur verstoren. Niet voor niets besteden organisaties die natuurreizen aanbieden veel aandacht aan duurzaamheid. De reis en het verblijf worden zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. Educatieve activiteiten in de natuur worden dan gesponsord door reisorganisaties. Dit ter bescherming van wild en voor natuurbehoud. Ook wordt er soms de mogelijkheid geboden om actief mee te helpen met onderzoek en veldwerk.

Onze selectie aanbieders natuurreizen:

Avontuurlijke groepsreizen en individuele reizen
Zin in de reis van je leven? Kies dan voor een groepsreis of individuele reis van Joker! In kleine groep tot 13 personen en op een duurzame manier, reis je langs minder platgetreden paden. Een mix van natuur, cultuur, actie en avontuur, en dat alles zonder dat je er zelf iets aan moet voorbereiden. Een ervaren reisbegeleider is de link tussen jou, de groep en de lokale bevolking. Bekijk en filter het aanbod van 200 groepsreizen naar meer dan 100 bestemmingen!
Bekijk aanbod >>
Reizen is de wereld
Koning Aap biedt groepsreizen en individuele reizen. Koning Aap organiseert reizen die een eerste introductie zijn in een land, maar ook reizen voor mensen die een land beter willen leren kennen en speciale reizen met een thema of georganiseerd rondom een speciaal festival.
Bekijk aanbod >>
Elke dag de beste vakantie-aanbieding
Eke dag een superaanbieding, waar u steil van achterover slaat! TravelBird.be verkoopt immers de beste vakantie aanbiedingen, stedentrips, hotelovernachtingen, attractieparken, familie uitjes etc. TravelBird.be heeft elke dag een nieuwe topaanbieding variërend van wellness arrangement tot compleet verzorgde vakanties voor de hele familie.
Bekijk aanbod >>
scherp geprijsde reizen
Breed aanbod van scherp geprijsde reizen:
Zonvakanties, stedentrips, autovakanties, wintersport, cruises, busreizen, actieve vakanties, cultuurreizen en lastminutes naar alle populaire bestemmingen.
Bekijk aanbod >>
reis- bestemmingen ‘all over the world’
Deskundigheid, liefde voor de natuur en een groot enthousiasme voor de unieke reisformule zijn de kenmerken van onze organisatie. Onze reisformules: wandelreizen & trekkings – fietsreizen en expedities – natuur- en cultuurrondreizen – travelkids gezinsvakanties – landelijke vakanties – winterreizen
Bekijk aanbod >>
bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking
Sawadee specialiseert  zich in bijzondere, actieve en avontuurlijke groepsreizen naar bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Oceanië en Noord- en Latijns-Amerika. Er wordt daarnaast gereisd met bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking met haar gebruiken
Bekijk aanbod >>
Bouw je eigen reis
Riksja is een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, geboren uit het idee dat er te weinig flexibel reisaanbod is voor de avontuurlijke reiziger. Riksja verkoopt de manier van reizen die ze ook zelf het leukst vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt.
Bekijk aanbod >>

Andere soorten reizen

vliegvakantie autovakantie actieve vakantie verre reizen rondreis