Individuele rondreizen

Op zoek naar originele individuele rondreizen? Wij selecteerde voor jou alvast enkele interessante aanbieders.

Individuele rondreizenEen individuele rondreis is de geschikte reis voor je, als je een reiziger bent die avontuurlijk is, nieuwe ervaringen op wilt doen en kennis wilt maken met andere culturen. Niet gehinderd door een groep, maar vrij en ongebonden, kun je een reis samenstellen die volledig beantwoordt aan al je wensen.

lees meer

In tegenstelling tot groepsrondreizen bieden individuele rondreizen ook meer mogelijkheden wat betreft vertrekdata. Je zit niet vast aan een groep dus je kunt die meestal zelf bepalen. Daarnaast kun je vaak in samenspraak met de reisspecialisten van de reisorganisatie je reis op maat maken. Wil je een paar extra dagen aan het strand? Dan kun je dat meestal eenvoudig in het schema aanpassen. Zo kun je je eigen droomreis samenstellen!

Vele reisorganisaties hebben reizen in deze stijl die ze kant-en-klaar en bijna over de hele wereld aanbieden. De reisorganisatie regelt het transport en de overnachtingen voor je. Meestal zitten de uitstapjes naar bezienswaardigheden en activiteiten hier ook bij inbegrepen. Voor deze reis zelf wordt doorgaans (net als bij een groepsrondreis) wel een vast reisschema gehanteerd. De reis is helemaal uitgestippeld en voert je langs de mooiste plekjes en belangrijkste culturele bezienswaardigheden van een land, stad of streek.

Individuele rondreizen kunnen per rondreisaanbieder erg verschillen.

Er zijn reisorganisaties die puur exclusieve luxe individuele rondreizen op maat aanbieden en organisaties die juist de meer basis en goedkopere reizen aanbieden, waarbij je soms ook met het openbaar vervoer kunt reizen bijvoorbeeld.

Zo zit er bij het ene reisbureau wel een reisbegeleider bij die je tijdens de gehele reis begeleidt en bij de ander wordt je per bestemming opgewacht door een lokale gids. Let er bij het boeken van een individuele reis ook op of de uitstapjes en toegangsgelden voor nationale parken en bezienswaardigheden wel of niet inbegrepen zijn. Bij sommige organisaties is het eten ook inbegrepen.

Je kunt natuurlijk ook zelf je reis samenstellen door bijvoorbeeld met bouwstenen te werken. Je maakt dan een keuze uit verschillende korte reisblokken die je met elkaar kan verbinden en dan ontstaat er een rondreis op maat voor jouw gezin.

Ook is het mogelijk om delen van de reis vast te leggen. Op deze manier hoef je onderweg niet al te veel te regelen. Een geschikte slaapplaats of vervoersmogelijkheden die op elkaar aansluiten, zijn zaken die je thuis met je reisorganisatie al kunt regelen. Daarnaast kun je besluiten dagen open te houden en afhankelijk van de omstandigheden ter plekke overnachtingen en vervoer te regelen.

Kijk wel goed of het haalbaar is met kinderen. Zijn de reisafstanden niet te groot, hoe is de infrastructuur in het land waar u heen wilt, verwissel niet elke dag van hotel/appartement, is de gezondheidszorg goed en hoe zit het met vaccinaties en malaria.

 

 

Voor jou uitgelicht individuele rondreizen

Onze selectie aanbieders individuele rondreizen:

Individuele reis 
Wil je nu op roadtrip met het hele gezin of wil je een rondreis maken met vrienden of je partner? Met de individuele reizen van joker kies je zelf met wie en wanneer je wil reizen. De kant-en-klare selfdrives zijn samengesteld uit hoogtepunten en verborgen parels en aanpasbaar aan jouw interesses. Onze reisexperts werken zelfs een reis op maat voor je uit!
Bekijk aanbod >>
Reizen is de wereld
Koning Aap biedt groepsreizen en individuele reizen. Koning Aap organiseert reizen die een eerste introductie zijn in een land, maar ook reizen voor mensen die een land beter willen leren kennen en speciale reizen met een thema of georganiseerd rondom een speciaal festival.
Bekijk aanbod >>
Bouw je eigen reis
Riksja is een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, geboren uit het idee dat er te weinig flexibel reisaanbod is voor de avontuurlijke reiziger. Riksja verkoopt de manier van reizen die ze ook zelf het leukst vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt.
Bekijk aanbod >>
Elke dag de beste vakantie-aanbieding
Eke dag een superaanbieding, waar u steil van achterover slaat! TravelBird.be verkoopt de beste vakantie aanbiedingen, stedentrips, hotelovernachtingen, attractieparken, familie uitjes etc. TravelBird.be heeft elke dag een nieuwe topaanbieding variërend van wellness arrangement tot compleet verzorgde vakanties voor de hele familie.
Bekijk aanbod >>
reis- bestemmingen ‘all over the world’
Deskundigheid, liefde voor de natuur en een groot enthousiasme voor de unieke reisformule zijn de kenmerken van onze organisatie. Onze reisformules: wandelreizen & trekkings – fietsreizen en expedities – natuur- en cultuurrondreizen – travelkids gezinsvakanties – landelijke vakanties – winterreizen
Bekijk aanbod >>
Haal meer uit je vakantie!
Bij de Jong Intra kun je terecht voor excursiereizen, verre reizen, zonvakanties, actieve vakanties, wintersport, busreizen, autoreizen en kampeervakanties in diverse landen, stedentrips en natuurlijk rondreizen naar zowel Europese als verre bestemmingen. Via de touroperator zijn ook geweldige wandel- en fietsreizen te maken.
Bekijk aanbod >>

Andere soorten reizen

vliegvakantie autovakantie actieve vakantie verre reizen rondreis