Groepsrondreizen

Actieve en avontuurlijke groepsrondreizen

groepsreizen

Groepsrondreizen is een veel gekozen reisformule, zeker voor verre bestemmingen. Bovendien staat gezelligheid voorop tijdens een groepsreis, immers jullie reizen allemaal met hetzelfde doel en dezelfde belangstelling.

In groep een land of een streek bezoeken

Groepsrondreizen zijn natuurlijk de gemakkelijkste manier op een land te verkennen. Zeker als je een vreemde cultuur bezoekt is het een aanrader. Veelal spreekt men daar een onbekende taal en worden er andere waarden en normen gehanteerd. Meestal wordt de groep begeleidt, door een ervaren gids, die op de hoogte is van alle lokale gebruiken en bezienswaardigheden in het betreffende land en hoef je maar te volgen. Je reis is netjes uitgestippeld! Een vreemde taal is daarmee zo geen onoverbrugbare barrière meer.

De reisbegeleider staat de groep bij. Bij eventuele problemen of onduidelijkheden kun je altijd terugvallen op de reisleider. Het reisschema ligt vast en je weet dus zeker dat de door jou uit gekozen bezienswaardigheden bezocht gaat worden, zodat je zorgeloos geniet van de cultuur en sfeer van het land. Als groep kom je ook op plaatsen binnen waar je als individuele toerist niet zou komen.

Groepsrondreizen kan je maken naar waar dan ook in de wereld. Misschien is de keuze bij geen enkele reisvorm zo moeilijk als bij dezen.

Meer lezen

Groepsrondreizen naar exotische oorden of unieke ontmoetingen

Er zijn veel aanbieders van groepsrondreizen, vaak met hun eigen specialisatie; exotische oorden, sportieve activiteiten, exclusieve ontspanning, bijzondere excursies of unieke ontmoetingen met de plaatselijke bevolking.
Groepsrondreizen worden in verschillende varianten aangeboden waarbij de groepssamenstelling steeds anders is. Bindende factoren zijn onder andere leeftijd, interesses en zelfs de burgerlijke staat. De grootte van groepen varieert en is per reis verschillend.

Speciaal voor jongeren zijn er sportieve, culturele en creatieve groepsreizen. Sportievelingen zullen eerder kiezen voor een groepsreis waarbij fietsen, kanoën en survivallen centraal staan. Wanneer je alleen bent, kies je voor een singlegroepsreis, maar ook voor alleenstaande ouders zijn er speciale groepsreizen te boeken op het gebied van sport, cultuur en stedentrips. Daarnaast zijn er ook groepsreizen voor families, wandelreizen en avontuurlijke groepsreizen. Belangrijk is de juiste groepsreis te kiezen die het beste bij je past qua doelgroepprofiel, bestemming en reisroute. Maar waar moet je nog meer op letten bij het kiezen van een groepsreis?

Deelnemers groepsrondreizen

Informeer je ook goed over de minimale en maximale groepsgroottes. Meestal geldt dan ook, hoe groter de groep hoe goedkoper de rondreis. Wat gebeurd er wanneer er niet genoeg deelnemers zijn? Volgens de wettelijke regeling is de reisorganisator namelijk niet verplicht tot een schadevergoeding wanneer hij de reis annuleert omdat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt. De reisorganisatie moet dit voor het sluiten van de overeenkomst schriftelijk of op een andere begrijpelijke en toegankelijke manier hebben meegedeeld.

Een geboekte reis gaat pas echt door als er een bepaald aantal personen heeft geboekt, daar moet je rekening mee houden, evenals met de mogelijkheid om je standaardverblijf te verlengen. Vaak is het aantrekkelijk om aan het eind van je rondreis nog enkele dagen te ontspannen in een redelijk geciviliseerde, comfortabele omgeving. Veel organisaties geven daar ook de gelegenheid voor en eindigen hun reis in een aantrekkelijk vakantieoord. Ook hier geldt het aloude advies; na inspanning volgt ontspanning!

Kies altijd een rondreis die bij je pas, wil je gaan wandelen of bergbeklimmen zorg dat je dan een goed conditie hebt. Dit is ook wel zo prettig voor je mee groepsgenoten, maar ook voor jezelf is niet prettig als je naar drie dagen al moet afhaken. Kijk ook naar de mate van comfort, verblijf en transport. Zo weet je wat je mee moet nemen en wat voor soort reis je tegemoet zal zien.
Welke groepsrondreis je ook boekt, probeer in elk geval sociaal te zijn naar alle mensen in je groep. Dit is misschien de beste tip voor een geslaagde groepsreis.

Vergelijk aanbieders

Met deze rechtstreekse links surf je snel naar jouw favorieten reisorganisaties en kan je het aanbod vergelijken.

Joker – Avontuurlijke reizen in kleine groep

Traveldeal
Elke dag de beste reisdeals

Sawadee
Avontuurlijke groepsreizen

SNP – Reizen, het zit in onze natuur!

KRAS
Veelzijdige reizen

Ontdek en beleef een geweldige groepsreis

Op zoek naar leuke groepsrondreizen? Neem een duik in het aanbod van de groepsreizen en ga binnenkort het avontuur tegemoet!

Populaire vakanties

Rondreis
Rondreis
Verre reis
Verre reis
familievakanties
Familievakantie
Single reizen
Single reizen
Avontuurlijke reis
Avontuurlijke reis

beste aanbod van onze partners

Joker

Avontuurlijke groepsreizen

lees meer


Zin in de reis van je leven? Kies voor een groepsreis van Joker! In kleine groep tot 13 personen en op een duurzame manier, reis je langs minder platgetreden paden. Een mix van natuur, cultuur, actie en avontuur, en dat alles zonder dat je er zelf iets aan moet voorbereiden. Een ervaren reisbegeleider is de link tussen jou, de groep en de lokale bevolking. Bekijk en filter het aanbod van 200 groepsreizen naar meer dan 100 bestemmingen!

Kras

Scherp geprijsde reizen

lees meer

Breed aanbod van scherp geprijsde reizen:
Zonvakanties, stedentrips, autovakanties, wintersport, cruises, busreizen, actieve vakanties, cultuurreizen en lastminutes naar alle populaire bestemmingen.

SNP

Reis- bestemmingen ‘all over the world’

lees meer

Deskundigheid, liefde voor de natuur en een groot enthousiasme voor de unieke reisformule zijn de kenmerken van onze organisatie. Onze reisformules: wandelreizen & trekkings – fietsreizen en expedities – natuur- en cultuurrondreizen – travelkids gezinsvakanties – landelijke vakanties – winterreizen

bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking

lees meer

Sawadee specialiseert  zich in bijzondere, actieve en avontuurlijke groepsreizen naar bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Oceanië en Noord- en Latijns-Amerika. Er wordt gereisd met bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking met haar gebruiken

traveldeal

Elke dag de beste reisdeals

lees meer

Traveldeal.be is een website waarop een groot aanbod van reisdeals is te boeken. De deals zijn eenvoudig te vinden op bijvoorbeeld thema. Dagelijks komen er meerdere nieuwe spectaculaire Hoteldeals bij. Of u nu op zoek bent naar een leuk hotel voor een weekendje weg in een grote stad, of omdat u heerlijk wilt ontspannen in de natuur, alles vindt u op traveldeal.be!