Fietsvakanties

fietsvakantieTijdens een fietsvakantie, bekijk je het land van een hele andere kant. Op de fiets gaat alles op een wat rustiger tempo aan je voorbij dan in het leven van alledag. Je kunt genieten van het land en op plekken komen, waar niet iedere toerist komt. Met de fiets, fietst u zo het avontuur tegemoet.

lees meer

 

Je kunt helemaal opgaan in het landschap waardoor je fietst. Je fietst op kleine wegjes langs idyllische rivieren, adembenemende uitzichten en vergeten dorpen. De karakteristieke, kleine dorpjes bieden je alle gastvrijheid en u proeft de sfeer van de lokale bevolking.
Je bent niet gebonden aan de grote wegen, maar kan kleine landweggetjes ontdekken. Er is bijna geen vrijere manier om een vakantie te vieren. Je kunt gaan en staan waar je wilt en stopt op plekken die je mooi vindt. Avontuur, sport en uithouding, zijn drie sleutelwoorden bij een fietsvakantie.

Hoewel het in principe overal kan, blijven de meeste fietsvakanties toch binnen de grenzen van Europa.

Het aanbod fietsvakanties is zeer gevarieerd. Je kunt kiezen voor een georganiseerde fietsvakantie, zodat je zeker weet dat je geen fietsplekje mist. Hierin kun je vaak ook nog kiezen tussen recreatief fietsen of de wat zwaardere tochten. Uiteraard heb je ook de keuze om er alleen op uit te trekken met de fiets.

Er zijn veel verschillende manieren om invulling te geven aan een fietsvakantie. Je kunt dagelijks een korte fietsroutemaken vanaf je hotel, de camping of je vakantieadres. Of een rondreis maken door van camping naar camping, of van hotel naar hotel te fietsen al dan niet met bagagevervoer. Of op de racefiets bergen bedwingen of met de mountainbike buiten de gebaande paden.

Het hoeft niet altijd even ver te zijn. De Waddeneilanden zijn ideale fietsbestemmingen. Wil je liever wat bergjes om te beklimmen? Wel dan kan je nog altijd cols als de Mont Ventoux gaan beklimmen in de Alpen. Heerlijk fietsen is het ook in de vallei van de Loire, van het ene prachtige kasteel naar het andere. Trek je er liever op uit met de mountainbike dit kan ook in de Belgische Ardennen?
Een verre reis op de fiets is ook mogelijk. Zoals de oude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela in Spanje op defiets afleggen. Of per fiets de jungle van Cambodja intrekken.

De voorbereiding van een fietsvakantie is essentieel voor het slagen van de reis.
Ten eerste moet de conditie goed zitten. Maak dat je toch al wat kilometers in de benen hebt, zodat je het gewoon bent om lang op de fiets te zitten en verre tochten te maken. Dat is ook nuttig om die vervelende zadelpijn te vermijden.
Ten tweede stippel je best een route uit. Je moet ongeveer weten waar je naartoe wilt, hoeveel je per dag wilt rijden, wat je zeker wilt zien op de route.

Om een fietsvakantie te organiseren is vanzelfsprekend een goede fiets nodig. Neem ook een klein gereedschapskistje mee met materiaal om een lekke band te repareren. Denk voorts aan degelijke, waterdichte fietszakken, degelijke fietskledij, regenkledij, een goede zonnecrème een goed slot, eventueel een tent, slaapzak, eetgerief. Zorg ervoor dat je bagage niet te zwaar is. Een fietsvakantie op ruig terrein maak je best met een mountainbike.

Je kunt je fiets vervoeren op speciale fietsenrekken die je op de auto monteert of in speciale fietsbussen. Ook in de trein en het vliegtuig is het vaak mogelijk om een fiets mee te nemen. Tot slot kun je je wenden tot een in fietsvakantiesgespecialiseerde reisorganisaties die materiaal verhuren.

 

 
 

Voor jou uitgelicht

Onze selectie aanbieders fietsvakantie:

Bijzondere vakanties in Europa
Pharos Reizen wijst je de weg naar bijzondere autovakanties in Europa. Vakanties waarin je net iets meer beleeft en net iets meer Europa ontdekt. Je vindt bij ons ook fietsvakanties. Ook als je met z’n tweetjes op pad gaat, vind je bij ons vakanties waarin je op een originele manier de cultuur beleeft, de natuur ervaart of actief bent.
Bekijk aanbod >>
Elke dag de beste vakantie-aanbieding
Eke dag een superaanbieding, waar u steil van achterover slaat! TravelBird.be verkoopt de beste vakantie aanbiedingen, stedentrips, hotelovernachtingen, attractieparken, familie uitjes etc. TravelBird.be heeft elke dag een nieuwe topaanbieding variërend van wellness arrangement tot compleet verzorgde vakanties voor de hele familie.
Bekijk aanbod >>
Boek de zon goedkoper
Sunweb Vakanties biedt een ruim en sterk aanbod op populaire zonbestemmingen naar o.m. Turkije, Griekenland, Egypte, Malta en Tunesië.
Kies uit bijna 400 fantastische zonvakanties & boek alleen je reis! Gegarandeerd de Goedkoopste.
Bekijk aanbod >>
Fietsen bij Landal Greenparks
De ruim 80 bungalowparken, 7 campings en fraaie wintersportaccommodaties zijn gelegen in prachtige natuurgebieden in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Zwitserland en Denemarken. Schitterende parken met comfortabele, veelal vrijstaande bungalows of luxe villa’s met whirpool, sauna en/of solarium. Soms met een groot aantal faciliteiten, soms met beperktere voorzieningen. In ieder geval is er altijd de ruimte, rust en persoonlijke.Fietsen – mountainbiken – wielrennen – GPS fietsen – fietsarrangementen
Bekijk aanbod >>
scherp geprijsde fiets-vakanties
Breed aanbod van scherp geprijsde reizen:
Zonvakanties, stedentrips, autovakanties, wintersport, cruises, busreizen, actieve vakanties, cultuurreizen en lastminutes naar alle populaire bestemmingen.
Bekijk aanbod >>
reis- bestemmingen ‘all over the world’
Deskundigheid, liefde voor de natuur en een groot enthousiasme voor de unieke reisformule zijn de kenmerken van onze organisatie. Onze reisformules: wandelreizen & trekkings – fietsreizen en expedities – natuur- en cultuurrondreizen – travelkids gezinsvakanties – landelijke vakanties – winterreizen
Bekijk aanbod >>
bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking
Sawadee specialiseert  zich in bijzondere, actieve en avontuurlijke groepsreizen naar bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Oceanië en Noord- en Latijns-Amerika. Er wordt gereisd met bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking met haar gebruiken
Bekijk aanbod >>

Andere soorten reizen

weekendje weg vakantiepark autovakantie actieve vakantie rondreis