Fietsvakanties

Op zoek naar een leuke fietsvakantie? Wij selecteerde enkele interessante aanbieders. Voor ieder wat wils …

fietsvakantie

Tijdens een fietsvakantie, bekijk je het land van een hele andere kant. Op de fiets gaat alles op een wat rustiger tempo aan je voorbij dan in het leven van alledag. Je kunt genieten van het land en op plekken komen, waar niet iedere toerist komt. Met de fiets, fietst u zo het avontuur tegemoet.

lees meer

Je kunt helemaal opgaan in het landschap waardoor je fietst. Je fietst op kleine wegjes langs idyllische rivieren, adembenemende uitzichten en vergeten dorpen. De karakteristieke, kleine dorpjes bieden je alle gastvrijheid en u proeft de sfeer van de lokale bevolking.
Je bent niet gebonden aan de grote wegen, maar kan kleine landweggetjes ontdekken. Er is bijna geen vrijere manier om een vakantie te vieren. Je kunt gaan en staan waar je wilt en stopt op plekken die je mooi vindt. Avontuur, sport en uithouding, zijn drie sleutelwoorden bij een fietsvakantie.

Hoewel het in principe overal kan, blijven de meeste fietsvakanties toch binnen de grenzen van Europa.

Het aanbod fietsvakanties is zeer gevarieerd. Je kunt kiezen voor een georganiseerde fietsvakantie, zodat je zeker weet dat je geen fietsplekje mist. Hierin kun je vaak ook nog kiezen tussen recreatief fietsen of de wat zwaardere tochten. Uiteraard heb je ook de keuze om er alleen op uit te trekken met de fiets.

Er zijn veel verschillende manieren om invulling te geven aan een fietsvakantie. Je kunt dagelijks een korte fietsroute maken vanaf je hotel, de camping of je vakantieadres. Of een rondreis maken door van camping naar camping, of van hotel naar hotel te fietsen al dan niet met bagagevervoer. Of op de racefiets bergen bedwingen of met de mountainbike buiten de gebaande paden.

Het hoeft niet altijd even ver te zijn. De Waddeneilanden zijn ideale fietsbestemmingen. Wil je liever wat bergjes om te beklimmen? Wel dan kan je nog altijd cols als de Mont Ventoux gaan beklimmen in de Alpen. Heerlijk fietsen is het ook in de vallei van de Loire, van het ene prachtige kasteel naar het andere. Trek je er liever op uit met de mountainbike dit kan ook in de Belgische Ardennen?
Een verre reis op de fiets is ook mogelijk. Zoals de oude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela in Spanje op de fiets afleggen. Of per fiets de jungle van Cambodja intrekken.

De voorbereiding van een fietsvakantie is essentieel voor het slagen van de reis.
Ten eerste moet de conditie goed zitten. Maak dat je toch al wat kilometers in de benen hebt, zodat je het gewoon bent om lang op de fiets te zitten en verre tochten te maken. Dat is ook nuttig om die vervelende zadelpijn te vermijden.
Ten tweede stippel je best een route uit. Je moet ongeveer weten waar je naartoe wilt, hoeveel je per dag wilt rijden, wat je zeker wilt zien op de route.

Om een fietsvakantie te organiseren is vanzelfsprekend een goede fiets nodig. Neem ook een klein gereedschapskistje mee met materiaal om een lekke band te repareren. Denk voorts aan degelijke, waterdichte fietszakken, degelijke fietskledij, regenkledij, een goede zonnecrème een goed slot, eventueel een tent, slaapzak, eetgerief. Zorg ervoor dat je bagage niet te zwaar is. Een fietsvakantie op ruig terrein maak je best met een mountainbike.

Je kunt je fiets vervoeren op speciale fietsenrekken die je op de auto monteert of in speciale fietsbussen. Ook in de trein en het vliegtuig is het vaak mogelijk om een fiets mee te nemen. Tot slot kun je je wenden tot een in fietsvakanties gespecialiseerde reisorganisaties die materiaal verhuren.

Onze selectie aanbieders fietsvakantie:

pharos reizen fietsvakantie

Bijzondere vakanties in Europa

Pharos Reizen wijst je de weg naar bijzondere autovakanties in Europa. Vakanties waarin je net iets meer beleeft en net iets meer Europa ontdekt. Je vindt bij ons ook vakantieparken. Ook als je met z’n tweetjes op pad gaat, vind je bij ons vakanties waarin je op een originele manier de cultuur beleeft, de natuur ervaart of actief bent.

SNP

Reis- bestemmingen ‘all over the world’

Deskundigheid, liefde voor de natuur en een groot enthousiasme voor de unieke reisformule zijn de kenmerken van onze organisatie. Onze reisformules: wandelreizen & trekkings – fietsreizen en expedities – natuur- en cultuurrondreizen – travelkids gezinsvakanties – landelijke vakanties – winterreizen

kras fietsvakanties

Scherp geprijsde fietsvakanties

Breed aanbod van scherp geprijsde reizen:
Zonvakanties, stedentrips, autovakanties, wintersport, cruises, busreizen, actieve vakanties, cultuurreizen en lastminutes naar alle populaire bestemmingen.

fietsen landal

Fietsen bij Landal Greenparks

Fietsen – Mountainbiken – Wielrennen – Fietsverhuur – Fietsarrangementen – GPS fietsen

De ruim 80 bungalowparken, 7 campings en fraaie wintersportaccommodaties zijn gelegen in prachtige natuurgebieden in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Zwitserland en Denemarken. Schitterende parken met comfortabele, veelal vrijstaande bungalows of luxe villa’s met whirpool, sauna en/of solarium. Soms met een groot aantal faciliteiten, soms met beperktere voorzieningen. In ieder geval is er altijd de ruimte, rust en persoonlijke aandacht die kenmerkend zijn voor Landal GreenParks.

Fietsvakantie onder de Spaanse zon

TUI en Baguet Bicycle Center maken je droom werkelijkheid!

Welke vakantie je ook zoekt, bij Tui ben je aan het juiste adres!Even geen routine meer. Gewoon genieten dus . Daar dient vakantie voor. Zeer uitgebreid aanbod: uiteraard zonvakanties, maar ook verre vakanties, autovakanties, skivakanties, citytrips, familievakanties en dichtbijvakanties (weekendjes weg)

Vakantie ideeën, laat je inspireren

Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een kleine vergoeding krijg als je iets boekt via een link op deze pagina. Je betaalt daarvoor niets extra, maar zorgt er wel voor dat ik jou kan blijven helpen met dit soort gratis artikelen en inspiratie. Ik zal alleen reisorganisaties aanraden die ook ik zelf vertrouw. Dus als je naar aanleiding van dit artikel een reis wilt boeken stel ik het zeer op prijs als je dat via deze link doet.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan ook deals bij andere aanbieders

Andere reizen