Familievakanties

Wat gaat het worden? Een familievakantie met de auto, met het vliegtuig of voor het avontuurlijke tintje. Originele familievakanties …

familievakantie

Met het hele gezin op vakantie en het dan ook nog iedereen naar de zin maken? Hoe krijg je dat voor elkaar? Een gezinsvakantie vraagt soms wat planning en organisatie, maar vooral compromissen. Het toverwoord voor geslaagde familievakanties is ‘balans’.

lees meer

De eerste vraag is: waar gaan we naartoe?

Wil je niet te ver reizen? Of zoek je een bestemming waar je kunt rekenen op zonnig strandweer? Of wil je liever meer te weten komen over de plaatselijke cultuur? De allerkleinsten hebben vaak genoeg aan zee, zand en een emmertje met schep.

De tweede vraag is: wat gaat het worden?

Een familievakantie met de auto, zodat je op de plek van bestemming ook altijd vervoer bij de hand heeft. Of met het vliegtuig, wat je aanzienlijk in tijd scheelt.
Hoe jonger de kinderen zijn, hoe korter ze zich tijdens de reis zelfstandig kunnen vermaken. Een langdurige vlucht of een lange autorit is dan niet zo’n goed idee.

Dan is er nog de accommodatie, een camping voor alle vrijheid, een hotel voor comfort en gemak of toch liever een huisje met privé zwembad, de keuze is groot!
Vaak bieden hotels, bungalowparken en campings speciale animatieprogramma’s aan, gericht op gezinnen. De kleintjes kunnen zingen en dansen met reusachtige knuffels en sprookjesfiguren en de oudere kids worden vermaakt met sport en spel.

De meest ideale manier om op de vakantiebestemming te komen is afhankelijk van jullie persoonlijke wensen en de leeftijd van meereizende kinderen.

Familievakantie met het vliegtuig

Met het vliegtuig gaat het altijd het snelst. Maar het kan behoorlijk prijzig worden met kinderen die een eigen ticket nodig hebben.

Familievakantie met de auto

De auto kan uitkomst bieden, maar de verveling kan al snel toeslaan. Dit kun je tegen gaan met portable dvd-spelers en spelcomputers, maar ook ‘ouderwetse’ puzzelboeken doen het vaak goed. En met kleine cadeautjes voor onderweg wordt zelfs de reis een klein feestje.
Als je toch een verre reis onderneemt, zorg dan voor voldoende tussenstops. Laat de reis een dagje langer duren en stop onderweg bij een bos of een beek, waar de kinderen even lekker kunnen ravotten. Ook jij kan hier even ontspannen, wat de gezinsvakantie wel zo leuk houdt. Zorg tijdens de reis voor voldoende spelletjes, muziek, dvd’s en kleine cadeautjes.

Iedereen zijn zin

Oudere kinderen hebben vaak duidelijk een eigen voorkeur. Extra lastig wordt het als de kinderen onderling allemaal verschillende interesses hebben. Op de plaats van de bestemming is ‘afwisseling’ het toverwoord. De gezinsvakantie is altijd zo te plannen dat alle leden van het gezin minstens enkele keren hun zin krijgen. Dat betekent een middag glijden en spetteren in het zwembad na een ochtendje musea. Een museum vol met dinosaurussen is prima te combineren met een galerie voor moderne kunst. En een stevige boswandeling mag best opgevolgd worden door een middag ravotten met leeftijdsgenoten. In een stad kun je zowel het historische centrum als de dierentuin bezoeken.

Wanneer je vooraf bewust bent van onderlinge verschillen en je erbij neerlegt dat jullie ook los van elkaar activiteiten kunnen ondernemen, is er niets aan de hand. De ene helft van het gezin kan kastelen bouwen op het strand, terwijl de anderen gaan winkelen.
Of ga er eens alleen op uit, terwijl de kinderen zich vermaken onder de professionele leiding van een animatieteam. Zo houd je de familievakantie leuk voor iedereen.
Het belangrijkste is dat voor alle familieleden iets leuks is opgenomen in de vakantie.

Rondreis met kinderen

Als je een rondreis met je kinderen gaat maken zal je dit op anderen manier moeten doen, als wanneer je zonder kinderen gaat. Kinderen beleven een rondreis anders en zullen zeker niet zo veel oog hebben voor de natuur als volwassenen.
Een goede voorbereiding en planning zijn belangrijk als je een rondreis wilt maken met je kinderen. Want waar overnacht je? Niet in alle hotels kunnen kinderen bij je slapen. Ook zijn de transportmogelijkheden niet altijd even kindvriendelijk. Je zult hier dus goed over na moeten denken en is het raadzaam om alles van te voren goed uit te zoeken en nauwkeurige te planning. Gelukkig zijn er reisorganisaties die zich gespecialiseerd hebben in het organiseren van rondreizen met kinderen.

Onze selectie aanbieders familievakanties:

hotels

Voordelige familievakanties

Welke vakantie je ook zoekt, bij Tui ben je aan het juiste adres!Even geen routine meer. Gewoon genieten dus . Daar dient vakantie voor. Zeer uitgebreid aanbod: uiteraard zonvakanties, maar ook verre vakanties, autovakanties, skivakanties, citytrips, familievakanties en dichtbijvakanties (weekendjes weg)

Sunweb

Boek de zon goedkoper

Sunweb Vakanties biedt een ruim en sterk aanbod op populaire zonbestemmingen naar o.m. Turkije, Griekenland, Egypte, Malta en Tunesië.
Kies uit bijna 400 fantastische zonvakanties & boek alleen je reis! Gegarandeerd de Goedkoopste familievakanties

pharos reizen familievakanties

Bijzondere vakanties in Europa

Pharos Reizen wijst je de weg naar bijzondere autovakanties in Europa. Vakanties waarin je net iets meer beleeft en net iets meer Europa ontdekt. Je vindt bij ons ook avontuurlijke familievakanties. Ook als je met z’n tweetjes op pad gaat, vind je bij ons vakanties waarin je op een originele manier de cultuur beleeft, de natuur ervaart of actief bent.

familievakanties

Reis- bestemmingen ‘all over the world’

Deskundigheid, liefde voor de natuur en een groot enthousiasme voor de unieke reisformule zijn de kenmerken van onze organisatie. Onze reisformules: wandelreizen & trekkings – fietsreizen en expedities – natuur- en cultuurrondreizen – travelkids gezinsvakanties – landelijke vakanties – winterreizen

Vakantie ideeën, laat je inspireren

Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een kleine vergoeding krijg als je iets boekt via een link op deze pagina. Je betaalt daarvoor niets extra, maar zorgt er wel voor dat ik jou kan blijven helpen met dit soort gratis artikelen en inspiratie. Ik zal alleen reisorganisaties aanraden die ook ik zelf vertrouw. Dus als je naar aanleiding van dit artikel een reis wilt boeken stel ik het zeer op prijs als je dat via deze link doet.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan ook deals bij andere aanbieders

Andere reizen