Familievakanties

familievakantiesMet het hele gezin op vakantie en het dan ook nog iedereen naar de zin maken? Hoe krijg je dat voor elkaar? Een gezinsvakantie vraagt soms wat planning en organisatie, maar vooral compromissen. Het toverwoord voor geslaagde familievakanties is balans.

lees meer

De eerste vraag is: waar gaan we naartoe? Wil je, met het oog op de kinderen of je portemonnee, niet te ver reizen? Of zoek je een bestemming waar je kunt rekenen op zonnig strandweer? Of wil je liever meer te weten komen over de plaatselijke cultuur. Het belangrijkste is dat voor alle familieleden iets leuks is opgenomen in de vakantie.

Wat gaat het worden? Een familievakantie met de auto, zodat u op de plek van bestemming ook altijd vervoer bij de hand heeft. Met het vliegtuig, wat u aanzienlijk in tijd scheelt of toch met de trein voor het avontuurlijke tintje. Dan is er nog de accommodatie, een camping voor alle vrijheid, een hotel voor comfort of gemak of toch liever een huisje met privé zwembad, de keuze is groot!

De meest ideale manier om op de vakantiebestemming te komen is afhankelijk van jullie persoonlijke wensen en de leeftijd van meereizende kinderen. Met het vliegtuig gaat het altijd het snelst. Maar het kan behoorlijk prijzig worden met kinderen die een eigen ticket nodig hebben.
De auto kan uitkomst bieden, maar de verveling kan al snel toeslaan. Dit kun je tegen gaan met portable dvd-spelers en spelcomputers, maar ook ‘ouderwetse’ puzzelboeken doen het vaak goed. En met kleine cadeautjes voor onderweg wordt zelfs de reis een klein feestje.

Hoe jonger de kinderen zijn, hoe korter ze zich tijdens de reis zelfstandig kunnen vermaken. Een langdurige vlucht of een lange autorit is dan niet zo’n goed idee.
De allerkleinsten hebben vaak genoeg aan zee, zand en een emmertje met schep.
Als je toch een verre reis onderneemt, zorg dan voor voldoende tussenstops. Laat de reis een dagje langer duren en stop onderweg bij een bos of een beek, waar de kinderen even lekker kunnen ravotten. Ook de ouders kunnen hier even ontspannen, wat de gezinsvakantie wel zo leuk houdt. Zorg tijdens de reis voor voldoende spelletjes, muziek, dvd’s en kleine cadeautjes.

Oudere kinderen hebben vaak duidelijk een eigen voorkeur. Extra lastig wordt de kinderen onderling allemaal verschillende interesses hebben. Op de plaats van de bestemming is afwisseling het toverwoord. De gezinsvakantie is altijd zo te plannen dat alle leden van het gezin minstens enkele keren hun zin krijgen. Dat betekent een middag glijden en spetteren in het zwembad na een ochtendje musea. Een museum vol met dinosaurussen is prima te combineren met een galerie voor moderne kunst. En een stevige boswandeling mag best opgevolgd worden door een middag ravotten met leeftijdsgenoten. In een stad kun je zowel het historische centrum als de dierentuin bezoeken.

Wanneer je vooraf bewust bent van onderlinge verschillen en je erbij neerlegt dat jullie ook los van elkaar activiteiten kunnen ondernemen, is er niets aan de hand. De ene helft van het gezin kan kastelen bouwen op het strand, terwijl de anderen gaan winkelen.
Of ga er eens alleen opuit, terwijl de kinderen zich vermaken onder de professionele leiding van een animatieteam. Zo houd je de familievakantie leuk voor iedereen.

Vaak bieden hotels, bungalowparken en campings speciale animatieprogramma’s aan, gericht op gezinnen. De kleintjes kunnen zingen en dansen met reusachtige knuffels en sprookjesfiguren en de oudere kids worden vermaakt met sport en spel.

Als je een rondreis met je kinderen gaat maken zul je dit op anderen manier moeten doen, als wanneer je zonder kinderen gaat. Kinderen beleven een rondreis anders en zullen zeker niet zo veel oog hebben voor de natuur als volwassenen.

Een goede voorbereiding en planning zijn belangrijk als je een rondreis wilt maken met je kinderen. Want waar overnacht je? Niet in alle hotels kunnen kinderen bij je slapen. Ook zijn de transportmogelijkheden niet altijd even kindvriendelijk. Je zult hier dus goed over na moeten denken en is het raadzaam om alles van te voren goed uit te zoeken en nauwkeurige te planning. Gelukkig zijn er reisorganisaties die zich gespecialiseerd hebben in het organiseren van rondreizen met kinderen.

 

 
 

Voor jou uitgelicht

[woocommerce_products_carousel_all_in_one all_items=”20″ show_only=”id” out_of_stock=”false” exclude=”” products=”” categories=”” relation=”or” tags=”Familievakantie” ordering=”random” template=”simple.css” show_title=”true” show_description=”excerpt” allow_shortcodes=”false” show_price=”false” show_category=”true” show_tags=”false” show_add_to_cart_button=”false” show_more_button=”true” show_more_items_button=”false” show_featured_image=”true” image_source=”full” image_height=”100″ image_width=”100″ items_to_show_mobiles=”1″ items_to_show_tablets=”2″ items_to_show=”3″ slide_by=”2″ stage_padding=”0″ margin=”5″ loop=”false” stop_on_hover=”false” auto_play=”false” auto_play_timeout=”0″ auto_play_speed=”0″ nav=”true” nav_speed=”0″ dots=”false” dots_speed=”0″ lazy_load=”false” mouse_drag=”false” mouse_wheel=”false” touch_drag=”false” easing=”linear” auto_width=”false” auto_height=”false” custom_breakpoints=””]

Onze selectie aanbieders familievakanties:

Voordelige vakanties
Welke vakantie je ook zoekt, bij Tui ben je aan het juiste adres! Even geen routine meer. Gewoon genieten. Daar dient vakantie voor. Zeer uitgebreid aanbod: uiteraard zonvakanties, maar ook verre vakanties, autovakanties, skivakanties, citytrips, familievakanties en dichtbijvakanties (weekendjes weg)
Bekijk aanbod >>
kinderkorting
Sunweb Vakanties biedt een ruim en sterk aanbod op populaire zonbestemmingen naar o.m. Turkije, Griekenland, Egypte, Malta en Tunesië.
Kies uit bijna 400 fantastische zonvakanties & boek alleen je reis! Gegarandeerd de Goedkoopste. Familievakanties
Bekijk aanbod >>
Elke dag de beste vakantie-aanbieding
Eke dag een superaanbieding, waar u steil van achterover slaat! TravelBird.be verkoopt de beste vakantie aanbiedingen, stedentrips, hotelovernachtingen, attractieparken, familievakanties etc. TravelBird.be heeft elke dag een nieuwe topaanbieding variërend van wellness arrangement tot compleet verzorgde vakanties voor de hele familie.
Bekijk aanbod >>
Bijzondere vakanties in Europa
Pharos Reizen wijst je de weg naar bijzondere autovakanties in Europa. Vakanties waarin je net iets meer beleeft en net iets meer Europa ontdekt. Je vindt bij ons ook avontuurlijke familievakanties. Ook als je met z’n tweetjes op pad gaat, vind je bij ons vakanties waarin je op een originele manier de cultuur beleeft, de natuur ervaart of actief bent.
Bekijk aanbod >>
Landal vakantieparken
De ruim 80 bungalowparken, 7 campings en fraaie wintersportaccommodaties zijn gelegen in prachtige natuurgebieden in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Zwitserland en Denemarken. Schitterende parken met comfortabele, veelal vrijstaande bungalows of luxe villa’s met whirpool, sauna en/of solarium. Soms met een groot aantal faciliteiten, soms met beperktere voorzieningen. In ieder geval is er altijd de ruimte, rust en persoonlijke aandacht die kenmerkend zijn voor Landal GreenParks.
Bekijk aanbod >>
Reizen is de wereld
Koning Aap biedt groepsreizen en individuele reizen. Koning Aap organiseert reizen die een eerste introductie zijn in een land, maar ook reizen voor mensen die een land beter willen leren kennen en speciale reizen met een thema of georganiseerd rondom een speciaal festival. Familievakanties
Bekijk aanbod >>
bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking
Sawadee specialiseert  zich in bijzondere, actieve en avontuurlijke groepsreizen naar bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Oceanië en Noord- en Latijns-Amerika. Er wordt gereisd met bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking met haar gebruiken
Bekijk aanbod >>

Andere soorten reizen

zonvakantie vakantiepark autovakantie actieve vakantie rondreis