Eenoudervakanties

Eenoudervakanties

eenoudervakantie

Veel grote reisorganisaties richten zich in eerste instantie op gezinnen met twee ouders en een of meer kinderen. Gelukkig heeft de reisbranche inmiddels ook het eenoudergezin ontdekt. Zodat er steeds meer mogelijk wordt voor alleenstaande ouders die er met hun gezin op uit willen. In het aanbod eenoudervakanties vind je  zowel strandvakantie als actieve en culturele vakanties.

Zorgeloze eenoudervakantie

Eenoudergezinnen betalen vaak meer indien ze een vakantie zouden boeken uit een standaard reiscatalogus. Wie een eenpersoonskamer wil boeken, zal daar in de meeste hotels een toeslag voor moeten betalen. Hierdoor kosten eenpersoonskamers meer per persoon dan tweepersoonskamers.

Als alleenstaande ouder wil je niet onnodig veel betalen voor de vakantie. Je zit niet te wachten op toeslagen omdat je alleen in een kamer overnacht. Tegelijkertijd wil je wel graag dat de kinderen in de naastgelegen hotelkamer kunnen overnachten. Je stelt, kortom, bijzondere eisen aan de accommodatie. En gelukkig kan dat ook steeds vaker, tijdens eenoudervakanties.

Meer lezen

Veel eenoudergezinnen die met hun kinderen op stap gaan, voelen zich niet erg op hun gemak tussen tweeoudergezinnen. Daarnaast gaan sommige dingen ook echt anders als je de enige aanwezige ouder bent. ’s Avonds lang blijven plakken in de lobbybar of uitgaan, zit er niet in. De zorg voor de kinderen komt immers altijd op dezelfde persoon neer. Een doorsnee vakantie is op die manier voor veel single ouders geen rustperiode. Ook eenoudergezinnen verdienen een zorgeloze vakantie.

Organisaties eenoudervakanties

Organisaties die eenoudervakanties aanbieden hebben creatieve oplossingen bedacht voor dit soort zaken. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de specifieke behoeften van eenoudergezinnen:

  • Het vervoer wordt meestal verzorgd, zodat je zonder problemen met alle bagage op de plaats van bestemming aankomt.
  • Geen toeslag voor eenpersoonskamers, kinderen en ouder logeren in aangrenzende kamers, standaard slechts 1 volwassene per accommodatie.
  • Je verblijft tussen andere eenoudergezinnen. Dat kan in een apart hotel zijn, of op een afgescheiden gedeelte van een camping.
  • Er is een uitgebreid aanbod aan kinder- en jongerenactiviteiten onder begeleiding van ervaren animatoren, ook voor de volwassenen is er animatie.
  • De animatie is aangepast aan de leeftijd van de deelnemers, hierdoor kunnen ook ouders van tieners hun kinderen met een gerust hart even achterlaten.
  • Een grote keuze aan reisbestemmingen zowel strandvakanties, actieve en culturele vakanties, als rondreizen en kampeervakanties.

Het is de bedoeling dat zowel de ouders van de eenoudergezinnen als hun kinderen zonder zorgen van hun vakantie kunnen genieten.

Vergelijk aanbieders

Met deze rechtstreekse links surf je snel naar jouw favorieten reisorganisaties en kan je het aanbod vergelijken.

Tomeeto – Vakanties voor éénbeslissers

Sunweb – Zon/skivakantie
Avontuur & ontmoeting

Sawadee
Avontuurlijke groepsreizen

TUI
Voordelige vakanties

Landal GreenParks
Ontdek wat groen kan doen

Eurocamp
Luxe campingsvakanties

Ontdek en beleef de leukste eenoudervakantie

Eenoudervakanties, zowel strandvakantie als actieve en culturele vakantie … Wat gaat het worden? 

Populaire vakanties

familievakantie
Zonvakantie
Camping
Camping
familievakanties
Actieve vakantie
Vakantiepark
Vakantiepark
Rondreis

beste aanbod van onze partners

Het echte zorgeloos vakantiegevoel voor kinderen én volwassenen

lees meer


Mama’s OF papa’s die door omstandigheden alleen met hun kinderen op vakantie moeten gaan. Daarvoor hoeven ze geen single te zijn (nieuw samengestelde gezinnen, partner verhinderd door werk of gezondheid, …). Tomeeto is een Vlaamse reisorganisator.

Sunweb

De leukste éénoudervakanties

 

lees meer

Sunweb Vakanties biedt een ruim en sterk aanbod op populaire zonbestemmingen naar o.m. Turkije, Griekenland, Egypte, Malta en Tunesië.
Kies uit bijna 400 fantastische zonvakanties & boek alleen je reis! Gegarandeerd de Goedkoopste.

Eurocamp

Voor moderne gezinnen die houden van luxe campingvakanties

lees meer

De luxe stacaravans, lodges, safaritenten en bungalowtenten zijn van de beste kwaliteit en van alle gemakken voorzien. Alle campings blinken uit in uitstekende voorzieningen zoals restaurants en zwemparadijzen. Ook kinderen beleven veel pret tijdens een Eurocamp vakantie dankzij de eigen kinderclubs voor iedere leeftijd.

TUI

Voordelige vakanties

lees meer

Welke vakantie je ook zoekt, bij Tui ben je aan het juiste adres!Even geen routine meer. Gewoon genieten. Daar dient vakantie voor. Zeer uitgebreid aanbod: uiteraard zonvakanties, maar ook verre vakanties, autovakanties, skivakanties, citytrips, jongerenvakanties, familievakanties en dichtbijvakanties (weekendjes weg)


bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking

lees meer

Sawadee specialiseert  zich in bijzondere, actieve en avontuurlijke groepsreizen naar bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Oceanië en Noord- en Latijns-Amerika. Er wordt gereisd met bezieling en respect voor natuur, milieu en de lokale bevolking met haar gebruiken

Landal

Landal vakantieparken

lees meer

De ruim 90 bungalowparken, 7 campings en fraaie wintersportaccommodaties zijn gelegen in prachtige natuurgebieden in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Zwitserland en Denemarken. Schitterende parken met comfortabele, veelal vrijstaande bungalows of luxe villa’s met whirpool, sauna en/of solarium. Soms met een groot aantal faciliteiten, soms met beperktere voorzieningen. In ieder geval is er altijd de ruimte, rust en persoonlijke aandacht die kenmerkend zijn voor Landal GreenParks.