Eenoudervakanties

Eenoudervakanties, zowel strandvakantie als actieve en culturele vakantie …

eenoudervakantie

Veel grote reisorganisaties richten zich in eerste instantie op gezinnen met twee ouders en een of meer kinderen. Gelukkig heeft de reisbranche inmiddels ook het eenoudergezin ontdekt. Zodat er steeds meer mogelijk wordt voor alleenstaande ouders die er met hun gezin op uit willen.

lees meer

Zorgeloze éénoudervakantie

Eenoudergezinnen betalen vaak meer indien ze een vakantie zouden boeken uit een standaard reiscatalogus. Wie een eenpersoonskamer wil boeken, zal daar in de meeste hotels een toeslag voor moeten betalen. Hierdoor kosten eenpersoonskamers meer per persoon dan tweepersoonskamers.

Als alleenstaande ouder wil je niet onnodig veel betalen voor de vakantie. Je zit niet te wachten op toeslagen omdat je alleen in een kamer overnacht. Tegelijkertijd wil je wel graag dat de kinderen in de naastgelegen hotelkamer kunnen overnachten. Je stelt, kortom, bijzondere eisen aan de accommodatie. En gelukkig kan dat ook steeds vaker, tijdens eenoudervakanties.

Veel eenoudergezinnen die met hun kinderen op stap gaan, voelen zich niet erg op hun gemak tussen tweeoudergezinnen. Daarnaast gaan sommige dingen ook echt anders als je de enige aanwezige ouder bent. ’s Avonds lang blijven plakken in de lobbybar of uitgaan, zit er niet in. De zorg voor de kinderen komt immers altijd op dezelfde persoon neer. Een doorsnee vakantie is op die manier voor veel single ouders geen rustperiode. Ook eenoudergezinnen verdienen een zorgeloze vakantie.

Organisaties éénoudervakanties

Organisaties die eenoudervakanties aanbieden hebben creatieve oplossingen bedacht voor dit soort zaken. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de specifieke behoeften van eenoudergezinnen:

  • Het vervoer wordt meestal verzorgd, zodat je zonder problemen met alle bagage op de plaats van bestemming aankomt.
  • Geen toeslag voor eenpersoonskamers, kinderen en ouder logeren in aangrenzende kamers, standaard slechts 1 volwassene per accommodatie.
  • Je verblijft tussen andere eenoudergezinnen. Dat kan in een apart hotel zijn, of op een afgescheiden gedeelte van een camping.
  • Er is een uitgebreid aanbod aan kinder- en jongerenactiviteiten onder begeleiding van ervaren animatoren, ook voor de volwassenen is er animatie.
  • De animatie is aangepast aan de leeftijd van de deelnemers, hierdoor kunnen ook ouders van tieners hun kinderen met een gerust hart even achterlaten.
  • Een grote keuze aan reisbestemmingen zowel strandvakanties, actieve en culturele vakanties, als rondreizen en kampeervakanties.

Het is de bedoeling dat zowel de ouders van de eenoudergezinnen als hun kinderen zonder zorgen van hun vakantie kunnen genieten.

Vakantie ideeën, laat je inspireren

Onze selectie aanbieders eenoudervakanties:

Melding: Je wordt rechtstreeks doorverwezen naar de website van reisorganisaties

Eénoudervakanties Sun en Fun

Dé specialist in groepsreizen exclusief voor eenoudervakanties

Cirkel Vakanties biedt een breed aanbod zomervakanties en wintersportreizen in de meeste populaire bestemmingen, waarbij individuele vrijheid ook hoog in het vaandel staat.Alle accommodaties beschikken over alle noodzakelijke faciliteiten en variëren van goed tot luxe.

Tomeeto

Het echte zorgeloos vakantiegevoel voor kinderen én volwassenen

Mama’s OF papa’s die door omstandigheden alleen met hun kinderen op vakantie moeten gaan. Daarvoor hoeven ze geen single te zijn (nieuw samengestelde gezinnen, partner verhinderd door werk of gezondheid, …). Tomeeto is een Vlaamse reisorganisator

sunweb eenoudervakanties

De leukste éénoudervakanties

Ben jij een single ouder en wil je met je kinderen op vakantie? Met Sunweb naar de zon kan al vanaf € 149,-! Van eenvoudige, leuke appartementen tot de meest luxe All Inclusive hotels. Het merendeel van de bestemmingen liggen rond de Middellandse Zee, maar zij bieden ook reizen aan naar bijv. Egypte, Gambia en Bulgarije.Voor iedereen die van zon, zee en strand houdt.

maris life eenoudervakanties

Scherp geprijsd en altijd kindvriendelijk

Maris Life is in samenwerking met Corendon opgericht en selecteert en organiseert reizen voor alleenstaande ouders die alleen met hun kinderen op vakantie willen. Maris Life is daarom alleen met en voor alleenstaande ouders.

Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een kleine vergoeding krijg als je iets boekt via een link op deze pagina. Je betaalt daarvoor niets extra, maar zorgt er wel voor dat ik jou kan blijven helpen met dit soort gratis artikelen en inspiratie. Ik zal alleen reisorganisaties aanraden die ook ik zelf vertrouw. Dus als je naar aanleiding van dit artikel een reis wilt boeken stel ik het zeer op prijs als je dat via deze link doet.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan ook deals bij andere aanbieders

Andere reizen