Eenoudervakanties

eenoudervakantiesVeel grote reisorganisaties richten zich in eerste instantie op gezinnen met twee ouders en een of meer kinderen. Gelukkig heeft de reisbranche inmiddels ook het eenoudergezin ontdekt. Zodat er steeds meer mogelijk wordt voor alleenstaande ouders die er met hun gezin op uit willen.

lees meer

Eenoudergezinnen betalen vaak meer indien ze een vakantie zouden boeken uit een standaard reiscatalogus. Wie een eenpersoonskamer wil boeken, zal daar in de meeste hotels een toeslag voor moeten betalen. Hierdoor kosten eenpersoonskamers meer per persoon dan tweepersoonskamers.

Als alleenstaande ouder wil je niet onnodig veel betalen voor de vakantie. Je zit niet te wachten op toeslagen omdat je alleen in een kamer overnacht. Tegelijkertijd wil je wel graag dat de kinderen in de naastgelegen hotelkamer kunnen overnachten. Je stelt, kortom, bijzondere eisen aan de accommodatie. En gelukkig kan dat ook steeds vaker, tijdens eenoudervakanties.

Veel eenoudergezinnen die met hun kinderen op stap gaan, voelen zich niet erg op hun gemak tussen tweeoudergezinnen. Daarnaast gaan sommige dingen ook echt anders als je de enige aanwezige ouder bent. ’s Avonds lang blijven plakken in de lobbybar of uitgaan, zit er niet in. De zorg voor de kinderen komt immers altijd op dezelfde persoon neer. Een doorsnee vakantie is op die manier voor veel single ouders geen rustperiode. Ook eenoudergezinnen verdienen een zorgeloze vakantie.

Organisaties die eenoudervakanties aanbieden hebben creatieve oplossingen bedacht voor dit soort zaken. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de specifieke behoeften van eenoudergezinnen:

– Het vervoer wordt meestal verzorgd, zodat je zonder problemen met alle bagage op de plaats van bestemming aankomt.
– Geen toeslag voor eenpersoonskamers, kinderen en ouder logeren in aangrenzende kamers, standaard slechts 1 volwassene per accommodatie.
– Je verblijft tussen andere eenoudergezinnen. Dat kan in een apart hotel zijn, of op een afgescheiden gedeelte van een camping.
– Er is een uitgebreid aanbod aan kinder- en jongerenactiviteiten onder begeleiding van ervaren animatoren, ook voor de volwassenen is er animatie.
– De animatie is aangepast aan de leeftijd van de deelnemers, hierdoor kunnen ook ouders van tieners hun kinderen met een gerust hart even achterlaten.
– Een grote keuze aan reisbestemmingen zowel strandvakanties, actieve en culturele vakanties, als rondreizen en kampeervakanties.

Het is de bedoeling dat zowel de ouders van de eenoudergezinnen als hun kinderen zonder zorgen van hun vakantie kunnen genieten.

 
 

 
 

Voor jou uitgelicht

Onze selectie aanbieders eenoudervakanties:

dé specialist in groepsreizen exclusief voor eenoudervakanties
Cirkel Vakanties biedt een breed aanbod zomervakanties en wintersportreizen in de meeste populaire bestemmingen, waarbij individuele vrijheid ook hoog in het vaandel staat.Alle accommodaties beschikken over alle noodzakelijke faciliteiten en variëren van goed tot luxe.
Bekijk aanbod >>
Het echte zorgeloos vakantiegevoel voor kinderen én volwassenen
Mama’s OF papa’s die door omstandigheden alleen met hun kinderen op vakantie moeten gaan. Daarvoor hoeven ze geen single te zijn (nieuw samengestelde gezinnen, partner verhinderd door werk of gezondheid, …). Tomeeto is een Vlaamse reisorganisator.
Bekijk aanbod >>
Scherp geprijsd en altijd kindvriendelijk
Maris Life is in samenwerking met Corendon opgericht en selecteert en organiseert reizen voor alleenstaande ouders die alleen met hun kinderen op vakantie willen. Maris Life is daarom alleen met en voor alleenstaande ouders.
Bekijk aanbod >>
Voor moderne gezinnen die houden van luxe campingvakanties
De luxe stacaravans, lodges, safaritenten en bungalowtenten zijn van de beste kwaliteit en van alle gemakken voorzien. Alle campings blinken uit in uitstekende voorzieningen zoals restaurants en zwemparadijzen. Kinderen beleven veel pret tijdens een Eurocamp vakantie dankzij de eigen kinderclubs voor iedere leeftijd.
Bekijk aanbod >>

Andere soorten reizen

Citytrip zonvakantie weekendje weg vakantiepark rondreis