Duikvakanties op erg mooie plekken

duikvakantiesDuiken wordt steeds populairder. Wie al een duikbrevet heeft kan meer ervaring opdoen en de mooiste plekken op aarde bezoeken. Als je nog nooit gedoken hebt, kun je er tijdens je vakantie achter komen of duiken iets voor jou is.

lees meer

Je wilt wel eens duiken. Tropische vissen zien of mooi koraal, kennismaken met een felgekleurde onderwaterwereld.

Duiken is een speciale manier van vakantie vieren. Vaak worden er duikvakanties georganiseerd op erg mooie plekken. En dat geldt niet alleen voor de plaatsen onder water. Bekende duiklanden zoals Thailand en Egypte zijn ook boven de zeespiegel absoluut het bezoeken waard.

Let op: een duikersbrevet is verplicht. Het document moet meestal getoond worden wanneer je ergens zelfstandig wil gaan duiken. Op sommige locaties is het zelfs zo dat bovenop het brevet een extra checkduik uitgevoerd wordt om het werkelijke niveau vast te stellen.

Duiken is niet één sport waarbij iedereen hetzelfde doet. Het is onderverdeeld in diverse categorieën, je kunt dus op veel verschillende manieren gaan duiken. Iedere tak van de duiksport heeft specifieke training nodig omdat de risico’s op verschillende gebieden aanwezig zijn.

Met het diepduiken ga je diep onder water. Je komt tot een diepte van maximaal 40 meter, zodat je een grotere kans hebt om bepaalde bijzondere diersoorten te kunnen spotten. Door de diepte zal je lichaam minder goed kunnen handelen, daarom is voor deze soort een speciale cursus vereist.

Een heel andere tak van de duiksport dan het diepduiken is het grotduiken. Met deze sport ga je een grot in waar water zich bevindt, speciale koralen kunnen bij dit soort duikvakanties te vinden zijn.

Ijsduiken is een bijzondere manier van duiken. Uiteraard heb je hierbij ook een isolerend pak aan. Je duikt met ijsduiken in een wrak en je dient altijd in de gaten te houden waar je het water ingegaan bent. Je moet immers ook weer door het wak naar de oppervlakte.

Als een echte ontdekker ga je duiken naar een scheepswrak. Ook hier zijn risico’s aan verbonden. Dus ook voor deze variant zijn aparte cursussen.

Een duikresort is een zeer mooie optie wanneer je wilt duiken. Je kunt onder leiding van ervaren duikers, de mooiste plekken zien. En elke dag duik je weer ergens anders.

Wanneer je geen ervaren duiker of een beginner bent is het mogelijk om in een duikgebied te leren duiken bij een duikschool, waarbij je vaak een duikuitrusting kan huren.

Er zijn voldoende duikscholen en wanneer je veel duikt kun je soms in een paar dagen je duikdiploma halen. Let er dan op dat je een gecertificeerde duikschool kiest. Het is namelijk de bedoeling dat je duikbrevet over de hele wereld geaccepteerd wordt.

Je kunt bijvoorbeeld je brevet krijgen in Thailand. Maar wanneer je wilt gaan duiken in Egypte, krijg je te horen dat je diploma niet geldig is. Ze willen je hooguit een snorkel geven.

 

 
 

Voor jou uitgelicht

Onze selectie aanbieders duikvakanties:

Voordelige vakanties
Welke vakantie je ook zoekt, bij Tui ben je aan het juiste adres! Even geen routine meer. Gewoon genieten. Daar dient vakantie voor. Zeer uitgebreid aanbod: uiteraard zonvakanties, maar ook verre vakanties, autovakanties, skivakanties, citytrips, familievakanties en dichtbijvakanties (weekendjes weg)
Bekijk aanbod >>
Boek de zon goedkoper
Sunweb Vakanties biedt een ruim en sterk aanbod op populaire zonbestemmingen naar o.m. Turkije, Griekenland, Egypte, Malta en Tunesië.
Kies uit bijna 400 fantastische zonvakanties & boek alleen je reis! Gegarandeerd de Goedkoopste.
Bekijk aanbod >>

Andere soorten reizen

zonvakantie vliegvakantie actieve vakantie verre reizen rondreis