Cruises voor alle budgetten

cruisesWie een cruise boekt, weet dat hij of zij een luxe vakantie tegemoet gaat. Maar dat betekent nog niet dat een cruise onbetaalbaar is. Cruises zijn er in allerlei varianten en voor alle budgetten. In ieder geval is een cruise een ontspannen manier om op vakantie te gaan.

lees meer

Een schip waarop de cruise wordt gemaakt, is eigenlijk een wereldje op zich. De luxe ingerichte boten zijn drijvende hotels. Er zijn allerlei voorzieningen aan boord die de reis gemakkelijk en aangenaam maken. Daarnaast is er van alles aanboord om het u naar de zin te maken. Er zijn sportvoorzieningen zoals zwembaden en fitnesszalen. Er is een goed restaurant met een veelzijdige keuken. Ook kun je de hele dag door snacks en drankjes bestellen bij een van de bars die je aan boord vindt. Je kunt er winkelen en zelfs naar de kapper of de schoonheidssalon.

Een zalig groot dek, waar je heerlijk kan wandelen en je altijd een mooi uitzicht hebt. En natuurlijk is er daarnaast het amusement om uw cruise compleet te maken. Sommige schepen hebben een casino, er is een bioscoop. Er worden dansavonden gehouden en soms zij er theater voorstellingen.
Je hut is voorzien van goede bedden en een eigen badkamer en toilet. Afhankelijk van de klasse die je boekt, kun je zelfs beschikken over een eigen zitkamer aan boord.

Wanneer u een cruise gaat boeken kunt u het allemaal checken. Elke cruise is immers weer anders en dat geldt voor zowel de omgeving als het vertier op de boot zelf.

´s Nachts wordt er tijdens een cruise meestal gevaren. Maar overdag krijg je regelmatig de gelegenheid om van boord te gaan. Het cruiseschip meert aan bij verschillende steden die de moeite van een bezoek waard zijn. Soms zorgt de reisorganisatie voor een excursie waaraan je kunt deelnemen. Maar je mag de stad natuurlijk ook op eigen gelegenheid verkennen.

Er zijn zeer betaalbare cruises. Ze duren niet zo lang omdat ze in Europa blijven. In Duitsland zijn er de Moezel en het Kielerkanaal waarover prachtige cruises gemaakt kunnen worden. De Donau of Rijn bijvoorbeeld is een fraaie rivier voor een cruise langs schitterende steden en romantische kastelen. De steden langs Europa’s grootste waterweg zijn tenslotte erg mooi en staan vol met bezienswaardigheden. Budapest en Wenen zijn niet de eerste de beste steden. Ze staan vol met cultuur en historie.

De grootste cruiseschepen zijn natuurlijk bedoeld om op zee te varen. Die doorkruisen bijvoorbeeld de Middellandse Zee, het Caribische gebied of de Indonesische archipel. Maar er worden nog veel meer cruises georganiseerd over de rivieren van de wereld. Zo bekijk je Egypte ineens heel anders als je afvaart langs de hoogtepunten van de Nijl.
Daarnaast zijn er natuurlijk De Loveboat-achtige schepen die naar verre en exotische bestemmingen zoals Hawaï en de Seychellen gaan. En die zijn inderdaad duurder en soms ook wat chiquer.

Meestal staan er zonnige bestemmingen op het programma zoals landen rond de Middellandse Zee, de Caraïben, maar ook Noorwegen, Alaska of de Zuidpool zijn in de zomer populair gebieden voor een cruisetocht.

Een cruise is een vakantie waarbij je van alle luxe en comfort aan boord van je cruiseschip geniet, terwijl je aan wal diverse culturele of strandbestemmingen kan bezoeken. Voor de een is de ideale cruise kunst en cultuur snuiven, voor de ander is het relaxen op het zonnedek.

 

Onze selectie aanbieders cruises:

Voordelige vakanties
Welke vakantie je ook zoekt, bij Tui ben je aan het juiste adres!Even geen routine meer. Gewoon genieten. Daar dient vakantie voor. Zeer uitgebreid aanbod: uiteraard zonvakanties, maar ook verre vakanties, autovakanties, skivakanties, citytrips, familievakanties en dichtbijvakanties (weekendjes weg)
Bekijk aanbod >>
scherp geprijsde cruises
Kras biedt interessante riviercruises en all inclusive luxecruises aan. U kan bijvoorbeeld naar Aruba, Amerika of naar een ander land, want bij Kras kan u kiezen uit cruises naar zo’n 70 landen!
Bekijk aanbod >>
Haal meer uit je vakantie!
U kunt kiezen om een cruise over de rivieren te maken die door Europa stromen, of verder weg rondom de Canarische Eilanden. In het najaar en tijdens de wintermaanden kunt u bij ons kiezen voor de kerstshopcruises, kerstcruises en oud en nieuwcruises.
Bekijk aanbod >>

Andere soorten reizen

Citytrip zonvakantie vliegvakantie verre reizen wellness