Busreizen

busreizenUitgerust op de plek van uw vakantie bestemming arriveren, dat is iets wat we allemaal willen. Met de bus op vakantie gaan is dan ook de ideale oplossing. Instappen op een afgesproken locatie bij jou in de buurt en uitstappen op uw vakantie adres. Vrijwel alle touringcars zijn ingesteld op de langere afstanden en bieden zodoende alle comfort en gemak, met een drankje bij de hand!

lees meer

Naast het comfort en gemak, kunt u ook zorgeloos reizen met een bus, want u hoeft niet zelf te zoeken naar de weg of een parkeerplaats.

Er zijn heel wat reisaanbieders, die busreizen in het aanbod hebben. Deze reisorganisaties bieden zowel dagtripjes met de bus als compleet verzorgde 14-daagse busreizen inclusief reisleiding. Daarnaast zijn er nog de zogeheten pendelreizen. Deze touringcars brengen u naar de vakantiebestemming en halen u na afloop van de vakantie weer op.

Busreizen zijn er in soorten en maten. Het is niet voor niets dat busreizen veel verschillende mensen aanspreken. Van jongeren die goedkoop naar de zon of de sneeuw willen tot ouderen die in een rustig tempo wat van de wereld willen zien. En alles wat daartussen zit.

De eenvoudigste busreis is een vakantie waarbij je per bus naar je bestemming reist. Na afloop van de vakantie brengt diezelfde bus je weer veilig naar de opstapplaats van waar je vertrokken bent. Veel populaire zonbestemmingen langs de Middellandse Zeekust zijn op deze manier te bereiken. Ook wintersportbestemmingen zijn vaak goed met de busbereikbaar. Soms is de busreis een pakket met daarin de reis en het verblijf. Maar er zijn ook organisaties die losse bustickets aanbieden. Je boekt zelf je accommodatie en reist er per bus naartoe.

Daarnaast is de bus een veelgebruikt vervoermiddel bij rondreizen. Daarbij trekken de vakantiegangers groepsgewijs door een gebied, begeleid door een ervaren reisleider. Dit is een gemakkelijke manier om langs alle bezienswaardigheden van een gebied te reizen. Meer gespecialiseerde reisorganisaties nemen je per bus mee langs meer bijzondere plaatsen. Zo zijn er ook  busreizen rond het thema wijn, opera of natuur. Ook buiten Europa is het mogelijk een busreis te maken. Je reist dan met het vliegtuig naar de plaats van bestemming. Daar word je in een comfortabele en veilige bus opgehaald. Vaak is zo´n bus voorzien van een Nederlandstalige chauffeur of reisleider, zodat je zonder problemen in een ver land kunt rondreizen.

Een busreis is vaak een langdurige reis, die gemiddeld zo’n 10 tot 20 uur duurt voor bestemmingen binnen Europa. Dit betekent weliswaar dat je een deel van je vakantie al kwijt bent aan de reis, maar dit wordt bij iedere reismaatschappij gecompenseerd door de vakantie bijvoorbeeld 10 dagen in plaats van 8 dagen (met het vliegtuig) te laten duren.

Of je nu van Parijs, Londen of meer van Praag en Wenen houdt, zon of sneeuw, ver weg of dichtbij, met busreizen kom je er.

En je kunt je vast wel inbeelden hoe de sfeer in de bus kan zijn op de heenreis. Iedereen heeft enorm veel zin om op vakantie te gaan.

Onze selectie aanbieders busreizen:

scherp geprijsde reizen
Breed aanbod van scherp geprijsde reizen:
Zonvakanties, stedentrips, autovakanties, wintersport, cruises, busreizen, actieve vakanties, cultuurreizen en lastminutes naar alle populaire bestemmingen.
Bekijk aanbod >>
Haal meer uit je vakantie!
Bij de Jong Intra kun je terecht voor excursiereizen, verre reizen, zonvakanties, actieve vakanties, wintersport, busreizen, autoreizen en kampeervakanties in diverse landen, stedentrips en natuurlijk rondreizen naar zowel Europese als verre bestemmingen. Via de touroperator zijn ook geweldige wandel- en fietsreizen te maken.
Bekijk aanbod >>
skipas inclusief
Gegarandeerd de goedkoopste wintersportvakanties! Het grote aanbod appartementen en chalets zorgt ervoor dat een ieder de perfecte wintersportvakantie zal kunnen vinden. Daarnaast is Sunweb.be ook al jaren de nr. 1 in shortski, een populaire vakantie in België.
Bekijk aanbod >>
supervoordelige busreizen
supervoordelige busreizen naar meer dan 50 bestemmingen binnen Europa! Van voordelige stedentrips in het voor- en najaar, tot diverse excursiereizen naar de mooiste bestemmingen in Europa. Maar ook diverse specials, als wellness-vakanties, muziekreizen en sfeervolle kerstreizen en fietsvakanties behoren tot het aanbod
Bekijk aanbod >>

Andere soorten reizen

Citytrip zonvakantie wintersport verre reizen jongeren