Op wintersport in Duitsland

In navolging van Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland, wordt Duitsland steeds vaker bezocht tijdens de wintersport. Het land wordt met het jaar een populairder wintersportgebied, wat vooral vanuit omliggende landen goed bereikbaar en aantrekkelijk is. Bovendien is Duitsland niet alleen dichtbij voor veel ski- en snowboardfanatiekelingen, de prijzen zijn er nog laag en de gebieden zijn veelzijdig.Wil je voordelig reizen naar een voordelig wintersportgebied? Kies dan voor Duitsland!

Skigebieden

Waar in Duitsland zijn die veelzijdige en voordelige wintersportgebieden precies te vinden? Het is niet verrassend dat de meeste mogelijkheden liggen in het zuiden des lands, in de Alpen. Maar je kunt niet alleen daar terecht om te skiën en te snowboarden: het Zwarte Woud en Sauerland zijn ook prima plekken om naartoe te gaan. Toch liever naar de Alpen? Bezoek dan Oberstdorf of Garmisch-Partenkirchen. Of ga naar Beieren of Baden-Würtemmberg!

Skidorpen

Ieder gebied heeft natuurlijk zijn meest populaire skidorpen. In de grootste wintersportgebieden zijn er veel dorpen te vinden, waar je van luxe bent voorzien. Drukte, gezellige après-ski en volgeboekte huizen als gevolg. Maar kies je liever voor een authentiek dorp, waar je geniet van rust en traditie? Bezoek dan Bad Hindelang, Ruhpolding en Reit im Winkl. In de skioorden vind je verscheidene accommodaties, zoals hotels vakantiehuizen en pensions. Maar ook chalets: lekker knus om met het hele gezin te betrekken! Ook zijn er vakantieparken waar je je eigen accommodatie hebt, maar waar je wel gebruik kunt maken van extra voorzieningen zoals een zwembad, de sauna of de kinderopvang.

Sneeuw

In het zuiden van Duitsland ligt er in bepaalde periodes van het jaar genoeg sneeuw om goed te kunnen skiën. In gebieden zoals het Zwarte Woud en Sauerland hebben vaak nog wel eens last van het feit dat er niet genoeg sneeuw is gevallen. Heb jij een reisje geboekt naar één van deze gebieden? Maak je dan niet druk, daar zorgen ze door middel van kunstmatige sneeuw ervoor dat er genoeg sneeuwzekerheid is.

Feestje

Voor veel mensen hoort een après-ski bij een wintersport. Gelukkig zijn de Duitsers daar ook goed in! Je kunt ervan uit gaan dat het ‘s avonds aan de bar gezellig wordt. Over het algemeen zijn er geen speciale après-ski-bars zoals in andere wintersportgebieden, maar er is genoeg andere horeca. Het is een mix van paraplubars, cafés en discotheken waar je ‘s avonds in belandt. Geniet er van een hartverwarmende glühwein, een verfrissend Duits biertje of ga voor een verrassende schnaps!