Summer in New York, ‘de stad die nooit slaapt’

Op zoek naar een geweldige summer in New York met je vriend(in) of met je gezin? Bekijk dan zeker het aanbod van Connections.be

Summer in New York:

In de zomer maakt New York haar bijnaam ‘de stad die nooit slaapt’ meer dan ooit waar. Fiets langs de Hudson of door Central Park, bewonder de beroemde skyline vanop een boot of ga met onze Belgische gidsen van BENY op wandel door de mooiste wijken van Manhattan en Brooklyn. Is het té warm of dreigt er een zomerse bui, dan bieden de talrijke topmusea en het onuitputtelijke winkelaanbod verkoeling.
Boek nu al vanaf € 999 voor 7 dagen.

‘The city that never sleeps’

Al van bij de eerste aanblik van het silhouet van Manhattan voel je dan het een bijzondere wereldstad is. New York is een opwindende stad die bruist van leven en waar dag en nacht iets te beleven valt. Als een magneet trekt deze stad dan ook mensen aan van overal ter wereld. Wolkenkrabbers van glas, staal en beton overheersen het stadsbeeld.

Manhattan

Manhattan is een belangrijk deel van de stad. Hier vind je Wall Street, het financiële centrum van de wereld, bekende avenues, zoals Fifth Avenue en Park Avenue, Central Park en het Vrijheidsbeeld. Hier bevinden zich ook woonwijken zoals de Afro-Amerikaanse wijk Harlem, de Chinezenwijk Chinatown, de buurt Little Italy en de artiestenwijk Greenwich Village.

Fifth Avenue

De bekendste van de ‘Streets’ en zeker een bezoek waard is Fifth Avenue met zijn talloze luxueuze winkels, luxe hotels en reusachtige wolkenkrabbers zoals Rockefeller Center.

Wall Street

De wereldberoemde straat Wall Street, het financiële centrum van de wereld. Met de New York Stock Exchange: het middelpunt van de effectenhandel van de Westerse wereld.

Central Park

Central Park, is een zeer groot park en het groene hart van Manhattan. In het park zijn tal van recreatiemogelijkheden. Je vindt er onder andere 2 dierentuinen, maar ook rolschaatsbanen, tennisbanen en speelvelden. Je kan ook varen op het meren, paardrijden, fietsen, joggen en schaken. Ook veel popconcerten vinden hier plaats.

Wolkenkrabbers

Alle grote internationale bedrijven en banken hebben hun hoofdkantoor in de luxe’skyscrapers’. Beroemd is het Empire State Building, waar je een schitterend uitzicht over de stad hebt. Het Rockefeller Center is een kantorencomplex van 21 wolkenkrabbers. Hier zijn consulaten, culturele centra en ook radio- en televisiestudio’s gevestigd. Ook Radio City Music Hall, die met 6400 zitplaatsen gerust de grootste bioscoop ter wereld genoemd mag worden bevindt zich in dit gebouwencomplex. Naast films bieden ze ook toneel, muziek en revues aan voor een redelijke prijs.

Broadway

Hier kan je het hele jaar terecht voor toneelstukken, shows en musicals. Veel films gaan hier in première.

Vrijheidsbeeld

In de haven van New York, vanaf Battery Park wordt een veerdienst onderhouden met Liberty Island. Je kan dan het 45 meter hoge ‘Vrijheidsbeeld’ dat ook nog eens op een sokkel van 45 meter staat van dichtbij bekijken.