Hotel aan de Moezel

Op zoek naar een leuk hotel aan de Moezel? Het romantische wijnstadje Kröv is een ideale uitvalsbasis voor een bezoekje aan de streek. Verken van hier al fietsend of wandelend de omgeving langs de bochtiger rivier. Geniet van het uitzicht op de hellingen met de vele wijngaarden en van de oevers met veel schilderachtige plaatsjes. Kom tot rust aan de Moezel.

Hotel aan de Moezel

Kröv – Duitsland

Weekendje weg

Romantisch Moezeldal

Hotel: Hotel Springiersbacher Hof

Verplaats je thuis voor 3, 4, 5 of 8 dagen naar het romantische wijndorpje Kröv aan de Moezel, inclusief ontbijt, een fles regiowijn bij vertrek en keuze uit enkele leuke activiteiten

Er is een plek in Duitsland waar een kronkelende rivier zich een weg baant door prachtige heuvels bedekt met wijngaarden en je leidt langs pittoreske wijndorpjes, historische burchten en typische vakwerkhuisjes… Een romantischere setting kun je je nauwelijks indenken! Hier smul je elke ochtend van een smakelijk ontbijt én keer je huiswaarts met een heerlijke fles ‘Kröver Nacktarsch’, oftewel populaire streekwijn, in je tas. En of je hier nu een diner, een dagje sauna of een boottocht aan toe wilt voegen, dat is geheel aan jou!

Hou je van een stevige boswandeling en een goed glas wijn?

De Moezel stroomt door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Vooral het gedeelte in Duitsland is bekend omwille van zijn uitgestrekte heuvels  met versterkte burchten en eindeloze wijngaarden, prachtige steden en pittoreske dorpjes.

Voor ieder wat wils

De Moezelstreek staat ook bekend als een uitstekende vakantiebestemming, vooral voor natuurliefhebbers en wandelaars. Ben je meer geïnteresseerd in geschiedenis en de lokale cultuur? Dan zal je je ogen uitkijken bij de vele Romeinse ruïnes die overal langs de Moezel te vinden zijn. De periode van de middeleeuwen uit zich in de tientallen burchten en kastelen die langs de rivier te vinden zijn. Burg Cochem en Burg Elz behoren tot de meest beroemde en unieke bewaard gebleven burchten van Duitsland. In de oude, gemoedelijke stad Trier lijkt het net alsof de tijd heeft stilgestaan.

Wijn proeven aan de Moezel

Na elke bocht zijn idyllisch gelegen wijndorpen met prachtige huisjes en wijngaarden volop te vinden. In bijna elk dorpje kom je dan ook wel een wijnboer of wijnkelder tegen. Je vakantie aan de Moezel is bovendien niet compleet voordat je hier een stop hebt gemaakt om de wijn van de Rieslingdruif zelf te proeven.

Mogelijkheden voor elke toerist

Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht in deze prachtige steek. In de herfst is het zeker de moeite om met de fiets door het Moezelland te trekken. Geniet van de historische stadjes, prachtige natuur en traditionele vakwerkhuizen die het landschap rondom de Moezel sieren. Wil je het liever wat rustiger aandoen, dan kan je ook een boottocht maken op de Moezel of met de eigen wagen kronkelen langs de prachtige rivier en genieten van het prachtige panorama.

Dankzij de korte reistijd, is dit de ideale regio om aan de dagelijkse hectische tijd te ontsnappen. Aan en rondom de Moezel beleef je een vakantie waarop lichaam en geest die soms nodige rust kan vinden. Vind jouw hotel aan de Moezel.

Prijzen veranderen razendsnel!

De speciale goedkope vakantie aanbiedingen zijn soms maar een paar dagen geldig. Twijfel daarom niet langer en boek daarom nu nog om een voordelige prijs te garanderen!
Is de prijs toch hoger? Dan ben je helaas al te laat.