6 Prachtige rondreizen ‘Couleur Locale’

Couleur Locale

Reizen is proeven van de lokale cultuur. Soms letterlijk, via een leuke proeverij of een picknick in de wijngaard. Maar ook door contact met de ‘locals’. Op deze reizen krijg je een kijkje in het lokale leven. Je logeert bijvoorbeeld in B&B’s. Of in historische landhuizen. Je kijkt even door de ogen van de bewoners door de streek. Of je maakt kennis met hun ambacht. Op die manier krijg je een kleurrijk inkijkje in de lokale cultuur. Wij selecteerde daarom alvast enkele prachtige reizen voor de Couleur Locale.

 

6 Tips voor prachtige Couleur Locale:

Couleur Localepharos reizen

13-daagse Rondreis Corsica


Rondreis
Frankrijk – Corsica – Porto-Vecchio

De eerste tip voor een Couleur Locale is bijvoorbeeld de veelzijdige vakantie op Corsica. Verblijf op de prachtigste locaties bij de Balagne, Porto, Bonifacio, Sartène, Zonza en Cap Corse. Ontdek de noordkust, de westkust, de zuidkust en het ongerepte noordoosten, plus de bergen centraal op het eiland! lees meer

Deze rondreis voert je bovendien naar de geboortegrond van Napoleon. Daar geniet je als een vorst van de heerlijkheden en de andere extra’s die zijn inbegrepen. Je begint tussen de wijngaarden van de Balagne, met de mooiste dorpjes van het eiland. Via de rode rotsen rond Porto rijd je naar de verstilde stranden van het zuidwesten. Natuurlijk bezoek je ook vestingstad Bonifacio en de imposante bergtoppen van de Aguilles de Bavella. Je sluit af op het fascinerende schiereiland Cap Corse, met zijn kleurrijke vissersdorpjes..

Couleur Localepharos reizen

13- of 17-daagse familierondreis Zuid-Tirol, Toscane, Bloemenrivièra en Piemonte

Rondreis
Italië – Zuid-Tirol – Imperia

Op deze afwisselende familierondreis ontdek je vier verschillende kleuren van Italië. Je geniet namelijk van bergen, middeleeuwse dorpjes en prachtige kunststeden. Je ontdekt de spectaculaire kust met felblauwe zee en het mooie verborgen heuvelland tussen Turijn en Milaan. Met bovendien overal dat heerlijke Italiaanse eten! lees meer

Ontdek bovendien het lekkerste land van Europa in 4 stappen. Je bezoekt de bergen, Toscane, de zee en Piemonte. Je proeft beroemde specialiteiten van diverse streken, fietst langs de kust, wandelt door de bergen en springt op een Toscaanse pony. Dolce vita, here we come!..

Couleur Localepharos reizen

11- of 14-daagse rondreis Toscane

Rondreis
Italië – Toscane – Montecarlo

De volgende tip voor een Couleur Locale is de rondreis Toscane. Deze rondreis Toscane neemt je mee op ontdekkingstocht met alle zintuigen, door adembenemende natuur en langs de mooiste kunststeden van Midden-Italië. lees meer

‘Alles wat je ziet, is te danken aan de pasta’, zei Sophia Loren ooit. Alle reden dus om eens een pastafabriekje te bezoeken. Ook de smaakpapillen worden sowieso verwend tijdens deze rondreis, met heerlijke diners en proeverijen. Ook de karakteristieke ‘borghi’ en ‘locanda’ waar je logeert, dragen bij aan de charme van deze reis. En Toscane is en blijft natuurlijk een aards paradijsje. Je ontdekt klassieke ‘beauties’ als Siena en Florence, maar ook de verrassend mooie dorpen en steden in het noorden en zuiden..

Couleur Localepharos reizen

8-of 10-daagse rondreis Andalusië inclusief autohuur

Rondreis
Spanje – Andalusië – Pizarra

Tijdens deze prachtige rondreis bezoek je met de gehuurde auto (inclusief in het arrangement) Andalusië tussen Málaga, Córdoba, Sevilla en Cádiz. Je logeert in charmehotels en geniet daarnaast van ambachtelijke proeverijen. Uitstapje naar Alhambra (optioneel van tevoren bij te boeken) is mogelijk vanuit het eerste hotel. lees meer

Er zijn veel manieren om Andalusië te ontdekken, maar dit is een van de mooiste! Je logeert daarnaast in bijzonder charmante hotels, die extra Andalusië-beleving toevoegen aan je reis. Soms logeer je op een landgoed, dan in een oud klooster, dan in een herenhuis..

Couleur Localepharos reizen

13-daagse rondreis Portugal inclusief autohuur

Rondreis
Portugal – Midden-Portugal – Alvados

Deze rondreis laat je in een rustig tempo vier prachtige plekken van Portugal zien. De hotels zijn op zich de reis al waard! Ze zijn elk bijzonder en zijn bovendien gesitueerd op mooie plaatsen die ideaal liggen voor uitstapjes in de streek. Je ontdekt het authentieke midden van Portugal, de bruisende stad Porto, het wijngebied Douro en het nog ongerepte oosten van Portugal. lees meer

Deze rondreis brengt je dus naar vier bijzonder mooie plekken in Portugal, twee keer op het platteland, één keer in een mooi historisch dorpje en in bruisend Porto..

Couleur Localepharos reizen

8-daagse rondreis Portugal inclusief autohuur

Rondreis
Portugal – Midden-Portugal – Óbidos

Een afwisselende vakantie in Midden-Portugal. Je ontdekt immers de mooiste plekjes van de schitterende streken Centro, Alentejo en Lissabon. Je reist van het charmante Obidos naar het platteland in de omgeving van vestingstadje Monsaraz bij de Spaanse grens om na een verblijf in Évora te eindigen in hartje Lissabon. lees meer

Deze reis gunt je immers vier proefjes van Portugal in één reis. Je hoeft geen lange autoritten te maken en toch ontdek je vier heel verschillende smaken van Portugal. Van het platteland tot piepkleine vestingstadjes. En van een levendig universiteitsstadje tot de hoofdstad. Je logeert daarnaast in hotels die stuk voor stuk nog extra vakantiebeleving toevoegen..

 

Bijzondere autovakanties

Pharos Reizen wijst je de weg naar bijzondere autovakanties in Europa. Onvergetelijk reizen waarin je net dus iets meer beleeft en net iets meer Europa ontdekt. Je vindt bij Pharos Reizen daarmee rondreizen met een verrassende invalshoek, zoals hun familiereizen in het spoor van kinderboekenhelden. Ook als je met z’n tweetjes op pad gaat, vind je bij hun vakanties waarin je op een originele manier de cultuur beleeft, de natuur ervaart of actief bent.

Het vakantieaanbod van Pharos Reizen is alsvolgt in te delen:
• All inclusive;
• Avontuurlijke gezinnen;
• Campings en vakantieparken;
• Fietsvakanties;
• Hotelarrangementen;
• Pretparken
• Puur natuur;
• Rondreizen;
• Stedentrips;
• Vakantieduetten;
• Wandelvakanties;
• Wintersport

Je kan dus kiezen uit een breed assortiment autovakanties. Van zowel een camping- als een strandvakantie. Van zowel verrassende rondreizen als inspirerende stedentrips. Bovendien allemaal makkelijk te boeken via onze website.

Alle vakanties van Pharosreizen van ANWB

Met een autovakantie heb je de meeste vrijheid die je maar kan wensen op een vakantie.

 

 

Zin om naar avontuurlijke bestemmingen te gaan, maar je weet niet waar naartoe? Laat je daarom inspireren door deze ideeën en ga erop uit. Wij selecteerde alvast 8 prachtige avontuurlijke bestemmingen.