6 Prachtige rondreizen ‘Couleur Locale’

Ben jij ook benieuwd naar de Couleur Locale? Elke landstreek heeft zijn plaatselijke kleur of toon en iets  karakteristiek  dat de omgeving weergeeft. Ontdek het kleurrijk aanbod van Pharosreizen.be!

Reizen is proeven van de lokale cultuur. Soms letterlijk, via een leuke proeverij of een picknick in de wijngaard. Maar ook door contact met de ‘locals’. Op deze reizen krijg je een kijkje in het lokale leven. Je logeert bijvoorbeeld in B&B’s. Of in historische landhuizen. Je kijkt even door de ogen van de bewoners door de streek. Of je maakt kennis met hun ambacht. Op die manier krijg je een kleurrijk inkijkje in de lokale cultuur. Wij selecteerde daarom alvast enkele prachtige reizen voor de Couleur Locale.

6 Tips voor prachtige Couleur Locale

13- of 17-daagse familierondreis Zuid-Tirol, Toscane, Bloemenrivièra en Piemonte

Op deze afwisselende familierondreis ontdek je vier verschillende kleuren van Italië. Je geniet namelijk van bergen, middeleeuwse dorpjes en prachtige kunststeden. Je ontdekt de spectaculaire kust met felblauwe zee en het mooie verborgen heuvelland tussen Turijn en Milaan. Met bovendien overal dat heerlijke Italiaanse eten! lees meer

Ontdek bovendien het lekkerste land van Europa in 4 stappen. Je bezoekt de bergen, Toscane, de zee en Piemonte. Je proeft beroemde specialiteiten van diverse streken, fietst langs de kust, wandelt door de bergen en springt op een Toscaanse pony. Dolce vita, here we come!..

11- of 14-daagse rondreis Toscane

De volgende tip voor een Couleur Locale is de rondreis Toscane. Deze rondreis Toscane neemt je mee op ontdekkingstocht met alle zintuigen, door adembenemende natuur en langs de mooiste kunststeden van Midden-Italië. lees meer

‘Alles wat je ziet, is te danken aan de pasta’, zei Sophia Loren ooit. Alle reden dus om eens een pastafabriekje te bezoeken. Ook de smaakpapillen worden sowieso verwend tijdens deze rondreis, met heerlijke diners en proeverijen. Ook de karakteristieke ‘borghi’ en ‘locanda’ waar je logeert, dragen bij aan de charme van deze reis. En Toscane is en blijft natuurlijk een aards paradijsje. Je ontdekt klassieke ‘beauties’ als Siena en Florence, maar ook de verrassend mooie dorpen en steden in het noorden en zuiden..

couleur locale
8-of 10-daagse rondreis Andalusië inclusief autohuur

Tijdens deze prachtige rondreis bezoek je met de gehuurde auto (inclusief in het arrangement) Andalusië tussen Málaga, Córdoba, Sevilla en Cádiz. Je logeert in charmehotels en geniet daarnaast van ambachtelijke proeverijen. Uitstapje naar Alhambra (optioneel van tevoren bij te boeken) is mogelijk vanuit het eerste hotel. lees meer

Er zijn veel manieren om Andalusië te ontdekken, maar dit is een van de mooiste! Je logeert daarnaast in bijzonder charmante hotels, die extra Andalusië-beleving toevoegen aan je reis. Soms logeer je op een landgoed, dan in een oud klooster, dan in een herenhuis..

couleur locale
13-daagse rondreis Portugal inclusief autohuur

Deze rondreis laat je in een rustig tempo vier prachtige plekken van Portugal zien. De hotels zijn op zich de reis al waard! Ze zijn elk bijzonder en zijn bovendien gesitueerd op mooie plaatsen die ideaal liggen voor uitstapjes in de streek. Je ontdekt het authentieke midden van Portugal, de bruisende stad Porto, het wijngebied Douro en het nog ongerepte oosten van Portugal. lees meer

Deze rondreis brengt je dus naar vier bijzonder mooie plekken in Portugal, twee keer op het platteland, één keer in een mooi historisch dorpje en in bruisend Porto..

8-daagse rondreis Portugal inclusief autohuur

Een afwisselende vakantie in Midden-Portugal. Je ontdekt immers de mooiste plekjes van de schitterende streken Centro, Alentejo en Lissabon. Je reist van het charmante Obidos naar het platteland in de omgeving van vestingstadje Monsaraz bij de Spaanse grens om na een verblijf in Évora te eindigen in hartje Lissabon. lees meer

Deze reis gunt je immers vier proefjes van Portugal in één reis. Je hoeft geen lange autoritten te maken en toch ontdek je vier heel verschillende smaken van Portugal. Van het platteland tot piepkleine vestingstadjes. En van een levendig universiteitsstadje tot de hoofdstad. Je logeert daarnaast in hotels die stuk voor stuk nog extra vakantiebeleving toevoegen..

Couleur Locale
13-daagse Rondreis Corsica

De eerste tip voor een Couleur Locale is bijvoorbeeld de veelzijdige vakantie op Corsica. Verblijf op de prachtigste locaties bij de Balagne, Porto, Bonifacio, Sartène, Zonza en Cap Corse. Ontdek de noordkust, de westkust, de zuidkust en het ongerepte noordoosten, plus de bergen centraal op het eiland! lees meer

Deze rondreis voert je bovendien naar de geboortegrond van Napoleon. Daar geniet je als een vorst van de heerlijkheden en de andere extra’s die zijn inbegrepen. Je begint tussen de wijngaarden van de Balagne, met de mooiste dorpjes van het eiland. Via de rode rotsen rond Porto rijd je naar de verstilde stranden van het zuidwesten. Natuurlijk bezoek je ook vestingstad Bonifacio en de imposante bergtoppen van de Aguilles de Bavella. Je sluit af op het fascinerende schiereiland Cap Corse, met zijn kleurrijke vissersdorpjes..

Prijzen veranderen razendsnel!

De speciale goedkope vakantie aanbiedingen zijn soms maar een paar dagen geldig. Twijfel daarom niet langer en boek daarom nu nog om een voordelige prijs te garanderen!
Is de prijs toch hoger? Dan ben je helaas al te laat.

Dit artikel bevat affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een kleine vergoeding krijg als je iets boekt via een link op deze pagina. Je betaalt daarvoor niets extra, maar zorgt er wel voor dat ik jou kan blijven helpen met dit soort gratis artikelen en inspiratie. Ik zal alleen reisorganisaties aanraden die ook ik zelf vertrouw. Dus als je naar aanleiding van dit artikel een reis wilt boeken stel ik het zeer op prijs als je dat via deze link doet.

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan ook deals bij andere aanbieders