5 super-tips om de beste autohuurdeal te scoren!

beste autohuursunny-cars-logo

5 super-tips om de beste autohuur deal te scoren!

1. Time je boeking
Autohuur gaat altijd per 24 uur. Stem je ophaal- en inlevertijden dus goed op elkaar af. Land je om 14 uur en je blijft een week, dan haal je de auto op om 14:30 uur en levert hem op dag 8 uiterlijk om 14:30 uur weer in. Dan betaal je 7 volle huurdagen.

2. Vergelijk de verhuurlocaties
Je auto meteen op de luchthaven ophalen is natuurlijk het makkelijkste. Sommige verhuurder hebben hun kantoor vlak daarbuiten en brengen je met een shuttle-bus naar de auto. Zo’n ritje duurt vaak niet langer dan 10 minuten, maar meestal betaal je wel een lagere huurprijs. Verhuurlocaties vergelijken kan dus zeker wat opleveren!

3. Luchthaven versus stadkantoor
Ga je eerst een paar dagen naar een stad en wil je daarna de omgeving verkennen? In de stad heb je de auto vaak niet nodig. Laat je autohuur een paar dagen later ingaan en haal hem op bij het stadskantoor. Wel zo efficiënt en het scheelt je een paar dagen kosten aan autohuur.

4. Boek op tijd
Hoe langer je wacht met reserveren, hoe duurder de auto wordt. Verhuurders hebben een beperkt aantal auto’s en als de voorraad opraakt gaat de prijs omhoog. Het is dus zeker voordelig om vroeg te boeken. In combinatie met onze vroegboekactie – Gratis Flexservice – is vroeg boeken nu nóg aantrekkelijker!

5. Extra bestuurder inclusief
Het is fijn als het rijden kunt afwisselen. Zorg wel dat je een extra bestuurder al bij je reservering opgeeft, zodat het inbegrepen is. Je betaalt er soms wat extra voor, maar in elk geval veel minder dan wanneer je het ter plekke regelt en daar moet bijbetalen.

Benieuwd naar meer supertips voor de beste autohuur? Bekijk de Wegwijzer voor autoverhuur met tips die autoverhuurders liever verborgen houden!

leesmeer