Appartementen Alfagar I Village – Portugal

Appartementen Alfagar I Village

Appartementen Alfagar I Village – Portugal

Appartementen Alfagar I Village biedt een prachtig uitzicht en ligt op één van de mooiste plekken in de Algarve. De accommodatie bevindt zich bovenop de rode rotsen met vlakbij het aangename strand van Santa Eulalia. Bij laag water wandel je vanop dit strand direct naar het nabijgelegen Praia de Oura. Ook Albufeira is bereikbaar via een mooie wandeling langs het strand en langs de paadjes tussen de rotsen. Het resort is van alle comfort voorzien en beschikt over mooie zwembaden, diverse faciliteiten voor kinderen en een supermarkt. Het is vanzelfsprekend dus dat vele vakantiegangers elk jaar terugkeren. De gasten van deze appartementen mogen gratis gebruikmaken van de faciliteiten van Aparthotel Alfagar II. Bovendien rijdt een shuttlebusje regelmatig van het complex richting het oude centrum van Albufeira. Geniet van je verblijf in de appartementen Alfagar I Village!

Portugal

Portugal verschilt sterk van z’n buurland Spanje. Dit land heeft een opvallend gevarieerd landschap waarin de rivier de Taag een belangrijke scheidingslijn vormt. Het landschap wisselt af van heuvelachtig en bergachtig tot vlak en zanderig. Uiteraard zijn er nog meer verschillen tussen de twee landen. Zo klinkt Portugees anders dan Spaans, namelijk meer zangerig. Je kan het vergelijken met Amerikaans Engels en Brits Engels.

Steeds meer toeristen brengen ieder jaar een bezoek aan Portugal. Ze hebben absoluut geen ongelijk want Portugal biedt een waaier aan mogelijkheden. Het is zeker de moeite waard om een auto te huren en de prachtige paleizen te bezoeken van Sintra. Of breng ook een bezoek aan Lissabon met haar romantische wijken en de sneeuwwitte dorpjes in de Alentejo. Je kan er lekker eten en ondertussen luisteren naar de weemoedige fado-muziek.

Portugal is een afwisselend vakantieland met een gastvrije cultuur. Kortom, absoluut een bezoekje waard!

 

Algarve

Aan de Atlantische Oceaan in het zuiden van Portugal, ligt de Algarve. De Algarve is een prachtige kuststrook met indrukwekkende rotsformaties, mooie baaien, gezellige badplaatsen, prima uitgaansmogelijkheden en een indrukwekkend achterland.

De Algarve heeft dus alles te bieden voor een deugddoende strandvakantie! Langs de kust liggen overal pittoreske vissersplaatsjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Elke ochtend wordt verse vis verkocht op de visafslag en de verschillende toffe markten die absoluut een bezoekje waard zijn. Ook het indrukwekkende Monchique-gebergte en de plaats Silves met ruïnes van een Moorse burcht zijn absolute aanraders.

Andere uitstappen die je kan maken, zijn bijvoorbeeld een jeepsafari en een excursie naar Lissabon of Sevilla. Kortom vanuit de Algarve heb je voldoende mogelijkheden.

 

Albufeira

Albufeira is een oud vissersdorp dat is uitgegroeid tot één van de meest toeristische bestemmingen van Portugal. Het is ook een drukke en gezellige badplaats met een aangenaam strand en een leuk centrum met verschillende winkeltjes, toffe bars en discotheken. Natuurlijk kan je hier ook lekker eten in één van de vele restaurants die Albufeira rijk is. Direct verbonden met Albufeira zijn diverse andere gezellige badplaatsen waar Sunweb.be ook mooie accomodaties aanbiedt. Praia da Oura is eigenlijk het nieuwe centrum van Albufeira. Aan de Strip bevinden zich naast vele winkeltjes ook gezellige bars en goede discotheken waar deze bestemming zo bekend om staat. Deze Strip loopt van Praia da Oura door tot in Montechoro. Aan de andere kant van het centrum van Albufeira liggen de wat rustigere plaatsjes Praia São Rafael en Praia da Galé.

lees meer