Aanbieding Malta Olive House

Aanbieding Malta

Aanbieding Malta Olive House

Aanbieding Malta, Olive House, vertrek juli, vanaf €732 p.p. obv 2 pers. 8 dgn

Malta

Wist jij dat Malta uit drie verschillende eilanden bestaat? Malta is de naam van een eilandengroep in de Middellandse Zee waartoe Malta, Gozo en het onbewoonde eiland Comino behoren. Ik heb er de mooiste plekjes om te logeren gevonden. Vaak zijn het gerenoveerde farmhouses op het platteland, waar je bij je eigen zwembad in de luwte van de binnenplaats in alle rust kunt genieten. ‘s Avonds drink ik er een glas wijn onder de sterrenhemel. En proost op die drie eilandjes waar het leven fantastisch is.

Malta

Malta is misschien wel het beste bekend als een zon, zee, strand bestemming. Hoewel er aan alle drie geen gebrek is, heeft het eiland nog veel meer te bieden. De rijke historie bijvoorbeeld. Ik wandel graag langs prehistorische tempels en door middeleeuwse dorpjes, en droom weg over een tijd ver van het hier en nu. De kenmerkende smalle straatjes, met de schattige pleintjes en balkonnetjes vol bloemen, geven het eiland een uniek tintje. Ik kan niet wachten om hier weer op ontdekking te gaan!

Zebbug

“Eliza, ken je ons olijvenhuis al?” In een barretje in Malta ben ik aan de praat geraakt met twee leuke mannen, John en Richard. Ze zijn een stel, begrijp ik al snel. Een stel met mooie dromen en vol levenslust. Ik luister verwonderd naar hun verhalen. “Olive House is onze langgekoesterde droom. Al jaren was er het idee voor een gastenverblijf en sinds kort is het dan zover. Heb je zin om het te zien?”

Diezelfde middag rijd ik met John en Richard naar hun ‘olijvenhuis’, dat de naam dankt aan de vele olijfbomen in de tuin. John leidt me door de gang naar prachtig luxe kamers met Marokkaanse invloeden. Ik kijk om me heen en geniet van het enthousiasme waarmee hij vertelt. “We komen allebei uit de horecabranche, mensen verblijden is onze passie. Dat doen we nu met ons eigen gastenverblijf.” Hij laat me alle kamers zien en kletst verder, totdat we weer in de gang belanden. “Laten we naar buiten gaan Eliza, het is te lekker weer om binnen rond te lopen. Ik breng je zo een koud drankje!” Ik strijk neer op een ligbedje en bekijk het eeuwenoude huis. Bij het zwembad heerst niets dan rust. Dat komt vast omdat dit dorpje één van Malta’s oudste plaatsjes is. Wat een ontdekking, dat ‘olijvenhuis’. Dat hebben die twee goed voor elkaar…